Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

R 13zl + VAT, U 13.70 + VAT propozycja na następny tydzień.

Kto ci wyceniał?

Wg moich informacji cena w tej firmie jest sporo niższa. 2 stycznia jechało auto w większości U .

12 godzin temu, artek27 napisał:

Kolega z forum zaczal zajmowac sie handlem odsadkow.

A wcześniej nie handlował?

Towar dla jego kolegi sprzeda bydło to tu ma jak się patrzy. 

Wczoraj zawiozłem na ubojnie z musu krówkę dała 382kg mięsa podstawa 10.3 plus 0.2 za własny transport cena netto

Dziękuję Panowie za troskę i pamięć o mojej skromnej osobie, rok zaczął się ch*jowo podobnie jak poprzedni skończył, nie było czasu pisać. W większość mieliście rację co robiłem 😉

Oprócz spraw związanych z podatkami

• Like 1
Opublikowano
21 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

R 13zl + VAT, U 13.70 + VAT propozycja na następny tydzień.

nędza nie ceny, 15 netto to powinno byc za O klase

13.80 to w 2018 roku była O klasa a dzisiaj w tej cenie LM :D dobrze ze nie trzymam juz tego dziadostwa 

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

To idąc tym tokiem rozumowania pośrednik za U ma ile ponad 14? Tyle co ubojnia bierze za mięso? 

Nie wiem ile wiem tylko jaką ja dostałem propozycje i jaką cene ma mój znajomy u tego pośrednika. W wtorek mam odbiór u mnie. 

Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

To idąc tym tokiem rozumowania pośrednik za U ma ile ponad 14? Tyle co ubojnia bierze za mięso? 

Sołtys po kiego drążysz? Ty takiej ceny nie dostaniesz a innym ubojnia robi charytatywnie😂

• Like 2
Opublikowano

Łuniewscy, Skiba, Rafalex, ABP 

Ceny nie będą takie ładne jak niektórzy tutaj pokazują, ale masz pewność że nie będziesz po świecie za kasą latał.

17 godzin temu, Rolnik_Kujawy napisał:

A z kim warto pohandlować?  Bo będę na marzec miał 24szt???

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, donweter1989 napisał:

Łuniewscy, Skiba, Rafalex, ABP 

Ceny nie będą takie ładne jak niektórzy tutaj pokazują, ale masz pewność że nie będziesz po świecie za kasą latał.

Powiem Ci tak u każdego mozesz szukac potem kasy. U nas w okolicy otwiera sie kolejna ubojnia po raz kolejny w tym samym miejscu podobniesz teraz właściciel ma byc z Francji i zobaczymy jakie ceny oni dadzą.

Opublikowano

Jasne że tak może być. Na tym świecie jest tak, że człowiek człowiekowi wilkiem nawet nie dla kasy lecz dla wątpliwej satysfakcji. Akurat te firmy są takimi najpewniejszymi punktami. Dla przykładu handlowałem kiedyś z firma na G ( nazwy nie chcę podawać bo już raz miałem nieprzyjemności z tego tytułu) z woj. Kuj-pom z okolic cukrowni. Raz kupili bydło- cena wyższa od ogólnie panującej w owym czasie. Kasa na czas, waga pasowała więc dostali znowu kilka sztuk. Za kilka dni dzwoni szefu i mówi że nie może dać tyle i umawiane było bo się słabo wybiły. Na szczęście miałem jeszcze kilka jałówek, które mu obiecałem mówiąc że na nich się jakoś dogadamy i dostałem tamte ceny. On jałówek już nie. 

• Thanks 1
Opublikowano

Trza mu było sprzedać parę strzałów w pysio.zęby zawsze się dobrze wybijają

Opublikowano
Przed chwilą, boogii napisał:

OSI obniżają o 40 gr od przyszłego tygodnia. Po obniżce byk 12,00 , krowa ,10.60  klasy O.

Mimo wszystko niezła cena... Tylko od kiedy oni na żywą wagę zaczęli skupować??? 😋

Opublikowano

Cenniki to dopiero będą spadać, jak bliski wschód stanie, a biorąc pod uwagę obecną sytuację polityczną to tylko kwestia czasu. Podobnie jak wzrost cen paliwa. Już teraz lokalny eksporter wstrzymuje zakupy i obniża ceny; czysty LM ledwie łapie 9 zł brutto i tendencja zniżkowa.

• Like 1
Opublikowano

dokładnie, o tym samym mysle, jak usiaki rozpetają wojne to paliwo może byc po 6-7zł, gaz tak samo w góre czyli ceny nawozów także ... 

Opublikowano
17 minut temu, rejvas napisał:

dokładnie, o tym samym mysle, jak usiaki rozpetają wojne to paliwo może byc po 6-7zł, gaz tak samo w góre czyli ceny nawozów także ... 

ozzborn co do bydła masz racje ale o paliwo i gaz do maja się nie martw. Duda musi wygrać wybory i cena paliw nie wrośnie. a po maju bedzie rynkowa równowaga. Byk LM w cenie dzisiejszego litra ON a ON w cenie dzisiejszego LM. Bilans musi wyjśc na zero dla skarbu państwa))))))))

Opublikowano

Panowie, temat ceny cieląt zdechł więc tu pytam jak z cenami cieląt, i dostępnością. Szukam mieszkańców mleczno mięsnych z co najmniej polowicznym dolewem simentala, Limousine, charolaise itp.  Kupuje oseski 2, 3 tygodniowe. Ma ktoś jakieś doświadczenia z przełomu roku???  Wziąłbym 50 sztuk... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v