Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 godziny temu, lusjan napisał:

Gwarantuję, że osoby nie związane z rolnictwem są święcie przekonane, że to był tysiąc do sztuki. Na miesiąc zapewne 😛

Dokladnie tak jak mowisz. W święta to tyle sie nasluchalem od rodziny z miasta jak to dobrze rolnikom teraz :d a najlepiej sie znaja te stare babki co maja czas tvpis ogladac :d i to dlatego tak dobrze bo pis rzadzi

Opublikowano
13 minut temu, ACoCieTo napisał:

do naszego wspólnego znajomego tym razem nie poszły słabszą cena

Mam świnie a przez nie internet można się spisać

U Kowalczyka Za jal cena ta sama tylko że 7% A U tego  6

Opublikowano
22 godziny temu, lusjan napisał:

Gwarantuję, że osoby nie związane z rolnictwem są święcie przekonane, że to był tysiąc do sztuki. Na miesiąc zapewne 😛

Dokladnie tak jak mowisz. W święta to tyle sie nasluchalem od rodziny z miasta jak to dobrze rolnikom teraz :d a najlepiej sie znaja te stare babki co maja czas tvpis ogladac :d i to dlatego tak dobrze bo pis rzadzi

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu987 napisał:

@soltys48 do kiedy mniej więcej czekać z bydłem ( krowami)? mam 4 sztuki i zastanawiam sie czy jeszcze cena podskoczy 

Żebym ja to wiedział, obserwuj co się dzieje z ceną i sam musisz zdecydować

Wg mnie ciężka krowa prędzej czy później zdrożeje

1 godzinę temu, ab23 napisał:

Moje rude skurwesyny  jutro jadą 9.2 netto

Wuja czy kto inny?

Opublikowano
53 minuty temu, soltys48 napisał:

Wiem tylko że mam dla niego za długi nr konta

Dziad i nic więcej. Wielki biznesmen a zapłacić nie potrafi. Rolnik jak zalega to mu traktor zabiorą a jego boja sie ruszyc bo armia prawników i komornik nagle miękkim ch*jem robiony😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Opublikowano (edytowane)

Kuźwa co będziem robić z tą kasą, 😎,  jakby który nie zmieścił na konto to mogę podać swoje 🤭

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
1 minutę temu, przemek28_28 napisał:

Dziad i nic więcej. Wielki biznesmen a zapłacić nie potrafi. Rolnik jak zalega to mu traktor zabiorą a jego boja sie ruszyc bo armia prawników i komornik nagle miękkim ch*jem robiony😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

To najtańszy kredyt obrotowy dla niego

Kiedyś przelał mi za dużo na przedpłatę to na zwrot też se poczekał🤣

• Haha 1
Opublikowano

3 miechy temu hf po 5.60-6.00 teraz latają po 7-7.40. Jeszcze ze 2-3 miechy to moje pójdą po 9.00 netto😂😂😂😂😂😂😂

Przed chwilą, soltys48 napisał:

To najtańszy kredyt obrotowy dla niego

Kiedyś przelał mi za dużo na przedpłatę to na zwrot też se poczekał🤣

Sołtys robie w handlu i wiem jak to wyglada. A czemu u jego brata nie można kupić w termin????? Nasza branża i budowlana( w której robie) to chyba najbardziej skurwione.

Opublikowano

W budowlance nie wiem ale betonu nawet na jednodniowy termin nie dostaniesz

O Biernacie pisane było setki razy, na taka ilość co on przerabia i cały czas sie ślizga, kiedyś dobrze napisał @Kentar że jak ma u kogoś powyżej bańki długu to płaci gotówką

Opublikowano

Panowie gdzie na Podlasiu dostanę byczki lm/ch/sm? 100-200kg tak żeby można było jechać zobaczyć... bo na Olx same obwoźne kołchoźniki się oferują i bierzesz co przywiozą... 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, przemek28_28 napisał:

Gdyby paru ,,sztywnych” dostawców przestało do niego wozic to chłop miałby pełne gacie jakby nie można było kontraktów wypełnić.

Pare razy paru wkurwil to potem przeplacal na zywą u duzych gospodarzy za wieksze partie po czym jebal tych co dawali na WBC.

Przed chwilą, Azor07 napisał:

A jak to jest czy pieniądze za bydło muszą być przelane na konto rolnicze (bak spółdzielczy ) ,czy mogą być przelane na konto osobiste ?

Nie jestes na vacie wiec masz konto prywatne, niewazne czy to bank spoldzielczy czy PKO BP, BGZ czy cokolwiek, bank to bank. Wiekszosc rolnikow ma w spoldzielczych bo dobre oprocentowania kredytow. A ja sie wkurwiam bo nie moge przelewow ekspresowych do wiekszosci zrobic.

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Azor07 napisał:

A jak to jest czy pieniądze za bydło muszą być przelane na konto rolnicze (bak spółdzielczy ) ,czy mogą być przelane na konto osobiste ?

nie ważne gdzie, ważne żeby było konto

5 minut temu, Kentar napisał:

Pare razy paru wkurwil to potem przeplacal na zywą u duzych gospodarzy za wieksze partie po czym jebal tych co dawali na WBC.

Pamiętamy te piękne czasy🤣

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v