Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, ab23 napisał:

No. 8.4  o ile dojdzie do załadunku 

Nie wiem  ale mam swoją teorię po ostatnim wbc

Pejsaci wrócili na żer?już jakoś powinni wracać z kwarantanny. 

3 godziny temu, komizmo napisał:

Wp. Interia, na głównych artykułach protest rolników, którzy podłączyli się do protestów kobiet w nowym dworze gdańskim. Więcej niż po blokadach

Daj tym kobietom traktory to migiem orka na wiejskiej pójdzie. A czego skiba nie zakryje to te chwasty wyrwane zostaną momentalnie 

Opublikowano (edytowane)

nie wiem dlaczego ale widzę , ze jest wielkie ssanie na zakładzie na którym dziś byłem jałówka 12 zł byk 12,8zł sprzedałem 6 sztuk dwa w O klasie A 4 powinni w R  się łapać Zobaczymy czy w srode będzie kasa na koncie?

Edytowane przez marijusz
Opublikowano
8 godzin temu, Cybulek17 napisał:

I jak po drugiej próbie , wolisz rude odsadki czy jednak 100kg z białym łbami ? 

Rude jeszcze stoją jak 9.5 netto dostanę to może i będę na tak

Dzisiaj dołożyłem dwie sztuk jeden mieszaniec drugi SM  miał 860 brutto po 8 netto za oba  minus 5% t także dobry sim też płaci i zapewne zrobią lepszą wagę od LM w tym samym czasie

Wolę SM 🤷

1 minutę temu, Pitraszek napisał:

Dzis dwonilem do handlarza to wszystko w dol o 50 gr. Za ładnego hf 7 bruutto max. 

Kłemie i tyle!!!!!!!

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

Sami wyciagajcie wnioski czy sprzedawac czy nie:

Byki / jalowki w tym tygodniu na export maja juz taka sama cene

2,75e exw za O klase i nie ma wielu chetnych 

Przy tym kursie to 12,56 PLN max za O 

Towar pod supermarkety czyli 85% eksportu

Towar pod rzeznikow.malych jest 0,05 drozszy na sprzedazy

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, emil9828 napisał:

Mogliby się nie ośmieszać 

Jalowka przestala.miec wartosc restauracyjna w zwiazku z zamknieciem rynku wloskiego i hiszpanskiego (restauracje)

Co za tym idzie ze wzgledu na wyzsza zawartosc tluszczu dla supermarketow jest gorszym towarem niz byk.

Przod i kula z jalowki jest duzo nizej wyceniana niz byk. Gdy centra z jalowki traci walory restauracyjne cena jej spada z 11-13 euro do ceny 6e tak jak.kosztuje centra z byka.

To jest strata tylko z tytulu centry srednio 6e x 40kg = 1000 zl na sztuce 

Po raz kolejny

Sami wyciagajcie wnioski

Opublikowano

To sęp kolejny który musi dostać swój łup. Zdjęcia reklamy cud i miód a w  rzeczywistość cennik dla rolnika szoruje po dnie .

Opublikowano

Wychodzi na to że to był temat zastępczy, a teraz aborcyjny. Tymczasem od jutra wojsko na ulicach i z czasem mogą nas na siłę szczepić bo weszła po cichu taka ustawa. Obstawiam że za 3 tygodnie stan wyjątkowy a zwalą to na pretestujacych że to przez nich "wzrost zachorowań"

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Bugii napisał:

Na farmerze jest artykul ze prawdopodonie 5- tka kaczora do zamrażarki sejmowej idzie.

Ale to nie rozwiązuje sprawy Bo z takiej zamrażarki to chyba można wyciągnąć którejś nocy ,odrzucić poprawki i po zawodach 

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, debrzyna napisał:

Ale to nie rozwiązuje sprawy Bo z takiej zamrażarki to chyba można wyciągnąć którejś nocy ,odrzucić poprawki i po zawodach 

No dokladnie. To tylko odroczenie. Zeby chlopy sie do kobit nie dolaczyli ze strajkami.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v