Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

znajomy handlarz zawsze powtarza lepiej taniej sprzedać niż drogo oddać... proponuje samemu spróbować skupować... każdy jest zadowolony jak zarobi... gorzej by pewnie było jak  by każdy z nas popłynął na parę tysiaków... a bywa ze jak się zawiezie do pana b na parędziesiąt... pieniądze jakieś z tego są ale trzeba mieć łeb na karku... także jest ryzyko jest zabawa... i nie mówię tu o złodziejach z magicznymi autami aczkolwiek kupić w miarę normalnie i sprzedać... 

Opublikowano
8 godzin temu, karolr2 napisał:

Skończ z tym oklepanym tekstem # A bo sąsiad# wcale bym się nie zdziwił jak żadnego sąsiada nie ma A tym wyjebanym jesteś ty😉

Widzę że jesteś tak idealnym hodowcą jak nasz idealny kolega z forum. Wszystkie rozumy pozjadales kolego i twierdzisz, że każdy kłamie i kazdy jest ruchany w dupsko przez handlarzy. Ale Ty nie bo tys jest przykładem hodowcy. I to że ty nie masz sąsiada to nie znaczy że i ja nie mam. Każdą sztukę przed sprzedażą ważę i jaka cena jest za taką sprzedaje ale sprzedaje realne kilogramy za realną cene. A nie że waga mała a cena kosmos.

10 godzin temu, Gringo1 napisał:

Gorzej jak ten co daje mniejszą cene tez tyle samo urywa na wadze wtedy strata podwójna

W tym przypadku ten wygrywa co ma wagę. Kto nie ma wagi ten niech pluje sobie w brodę. Mi waga zwrocila się na 5 sztukach. Ale to było akurat śmieszne bo mu niby waga zamarzła w zimę i źle ważyła.

Opublikowano
17 minut temu, Marcinnnnn napisał:

Widzę że jesteś tak idealnym hodowcą jak nasz idealny kolega z forum. Wszystkie rozumy pozjadales kolego i twierdzisz, że każdy kłamie i kazdy jest ruchany w dupsko przez handlarzy. Ale Ty nie bo tys jest przykładem hodowcy. I to że ty nie masz sąsiada to nie znaczy że i ja nie mam. Każdą sztukę przed sprzedażą ważę i jaka cena jest za taką sprzedaje ale sprzedaje realne kilogramy za realną cene. A nie że waga mała a cena kosmos.

W tym przypadku ten wygrywa co ma wagę. Kto nie ma wagi ten niech pluje sobie w brodę. Mi waga zwrocila się na 5 sztukach. Ale to było akurat śmieszne bo mu niby waga zamarzła w zimę i źle ważyła.

No tak wagę showałes to cenę dobrą dostałeś ale teraz kupcy cię omijają.

Opublikowano

Mam jednego kupującego co mówi, że to że mam wage mu nie przeszkadza. A ceny daje nie takie złe to się trzymam go. Pisałem ostatnio w cenach ile dostałem za byczka i krówkę. Myślę że nie najgorzej

Opublikowano
50 minut temu, MietekW napisał:

No tak wagę showałes to cenę dobrą dostałeś ale teraz kupcy cię omijają.

1 minutę temu, Gringo1 napisał:

Czyli chciales oszukac zlodzieja znaczy handlarza bardzo nieladnie z twojej strony

• Haha 1
Opublikowano

Mistrzem tego forum zostanie ten kto oszuka handlarza na swojej wadze minimum 50 kg na swój plus.ale byłby jazgot.pewnie nawet by jaworowicz broniła handlarza oszukanego przez rolnika i z jeden odcinek trudne sprawy by powstał wyciskajacy łzy 

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

Mistrzem tego forum zostanie ten kto oszuka handlarza na swojej wadze minimum 50 kg na swój plus.ale byłby jazgot.pewnie nawet by jaworowicz broniła handlarza oszukanego przez rolnika i z jeden odcinek trudne sprawy by powstał wyciskajacy łzy 

Pewnie będę pierwszy tylko sprzedaż się trafi

Opublikowano
Marcinnnnn napisał:

Mam jednego kupującego co mówi, że to że mam wage mu nie przeszkadza. A ceny daje nie takie złe to się trzymam go. Pisałem ostatnio w cenach ile dostałem za byczka i krówkę. Myślę że nie najgorzej

Tylko jednego?😂 u słaby z Ciebie sąsiad że wagi nie pożyczysz nie ładnie. Na mojej z sąsiedniej wsi nawet ważą.

Opublikowano

Ja z miłą chęcią bym wagę udostępnił sąsiadom, ale jak nie chcą to trudno. Sam się nie będę zgłaszał i wciskał na chama bo później powiedza że źle waży czy coś bo zawyża i że się nie zgadza z wagą handlarza hehe

Opublikowano

Taaa , Się boisz że waga się zgodzi , a sąsiad naprawdę lepszą cenę dostaje . :ph34r:

Opublikowano

Nie były ważone. Mogę jedynie obstawiać że 3 mają coś ok 650 kg a ta jedna mniejsza pewnie z 580. Myślałem że da chociaż 7 zł + vat 

Głowiński jeszcze kupuje w kuj-pom?

Opublikowano

najprościej to chyba zadzwonić do firmy, która kupuje bydło. nie uważasz?

krzysieek napisał:

Zna ktoś jakieś inne forum prócz tego handlarzy i hobbystów, gdzie można się czegoś dowiedzieć o cenach bydła?

.

Opublikowano

Cena bydła w moich stronach .  HO , byk 670 po 7 , jałówka 535 po 6,5 . Brutto wszystko .

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

najprościej to chyba zadzwonić do firmy, która kupuje bydło. nie uważasz?

.

Wiem ile płacą regionalni "skupywacze". Jak spojrzysz na górę wyświetlacza to co widzisz? Ceny żywca czy pie***lenie bajek? Chyba ceny żywca, nie uważasz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v