Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, kazik6 napisał:

kurde wywołałem wilka z lasu ,myślałem sobie szkoda z sołtysa nie ma może by cos podpowiedział no i proszę zjawil się w końcu,to co to może byc to siwe i czerwone Twoim zdaniem?

Nie chcę gdybać

Ale jestem wręcz pewien że nie bs

Bs jest bardzo charakterystyczny

Opublikowano (edytowane)

Tam naprawdę nie ma żadnych godnych uwagi ogłoszeń... Mi się wydaję, że ona jest po prostu młodsza. 

Da się jakoś po wyglądzie zewnętrznym rozpoznać, że bydło na płuca chorowało? 

Edytowane przez Kallina86
  • Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Azor07 napisał:

Nie , ale miałem przyjemność z nim handlować ,opinie nie ciekawe w zeszłym tygodniu znajomy też o nim opowiadał . Dostałem namiar od gościa który mu sprzedaje nie przeszkadzają mu duże sztuki okolice Buska . A Ty komu myślisz sprzedać ?

A no widzisz też słyszałem o jego cudownych wagach i zbiornikach pod autem. Wiesz ja praktycznie tylko z Brzegowym handluje jakoś tak przed laty miałem tylko tuczniki a teraz samo bydło i zawsze do niego dzwonię a z ceną zawsze idzie się dogadać

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, damianos95 napisał:

Pytanie do znawcow znajomy ma cielaka praktycznie caly bialy nos jedynie w kropki czarne i na lopatkach ma kilka plamek czarnych tak to caly bialy leb uszy tlow nogi co to moze byc za rasa ?

Może być np mieszanka HF x Normand, po normandach takie cielaki wychodzą jak opisałeś. 

Opublikowano (edytowane)

To u mnie niezły galimatias był/jest. Krowa mieszaniec bbb,taka szaro/fioletowo biała(jej matka też była mieszańcem bbb). Zacielona była charolaisem(chociaż daty mnie się nie zgrywają 2 miesiące ale może ja coś pomyliłem,ale nie mam później żadnej adnotacji o ruji u krowy). Urodziła się jałówka,biała w czarne łatki/cętki, i teraz najlepsze, już ma pół roku a rogów wcale nie ma. I zagadkę mam teraz skąd ta mutacja. Jedyne co mogę podejrzewać to nasienie podrobione bo sztucznie zacielana.

IMG_20200105_122739.jpg

Edytowane przez Belaruss820
Dodanie zdjęcia
Opublikowano (edytowane)
Dnia 19.02.2020 o 17:35, Yoda napisał:

A Lm na export dla dużego dostawcy po 9,70 netto przy wadze 650-670kg.

U nas dla małego dostawcy ledwo można ponad 9 zł brutto dostać. Ogólnie jest problem ze sprzedażą. Czekałem na odbiór półtora miesiąca. Byk i jałówka w jednej cenie.

Edytowane przez sylip
Opublikowano
6 godzin temu, korasss napisał:

Ja mam byczka charolasa po krowie hf i też jest bez rogów i ma dobre przyrosty  13 miesięcy i ma obecnie ok 600kg

Tylko że z hf-em krowa(jej matka) nie miała nic wspólnego,no chyba że dwa pokolenia wstecz. Ale pierwszy raz bez rogów wyszło

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v