Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, mlodyhef napisał:

propozycja 6,70 netto za O+, lokalny handlarz, północne mazowsze. Mam 5 sztuk byka i zainteresowania jakby nie widać u nas za bydłem. 

Jestem z Twoich okolic. Gdzie sprzedajesz? Ja ostatno do getmor ale tez roznie wychodzi

Opublikowano
17 minut temu, Pitraszek napisał:

Jestem z Twoich okolic. Gdzie sprzedajesz? Ja ostatno do getmor ale tez roznie wychodzi

ja to różnie. Getmor, Węgrzynowo, Zaręba Skórznice, czy okoliczni handlarze. Zmieniam często tam gdzie oddaje. 

Opublikowano

Nie będę polecał żeby potem nie było na mnie. Mogę napisać żeby uważać na ubojnie w Wegrzynowie bo odchodziły tam niedawno straszne walki na bydle. Oddałeś dobra sztukę a okazało się że poszła w kontener. Getmor raczej waga oki i wybicie też w miarę chociaż teraz słabo z ceną. Na żywa wagę nie będę nikogo polecał bo nie oddaje na żywa a znajomych nie chce polecać żeby potem nie było że coś tam się nie zgadza...

Opublikowano
6 godzin temu, Rider napisał:

Milex 12,1 za O

Sprzedaje ktoś z Was do Kowalczyka?

Ta cena pewna?

2 godziny temu, radekz200 napisał:

Marek beef 

tyn sie reklamował na plecach jakiegoś zawodnika MMA

Opublikowano

Sołtys, Pawełek z Beef Marek sam jest zawodnikiem MMA :-) Czasem mu sie waga i skup myli z oktagonem! Pisałem o tym w ubiegłym roku na wiosnę jak mnie przećwiczył.

To u niego  biega ten słynny rudy klasyfikator. Koleżnaki i koledzy uważamy na tą firmę , sprawdzamy i patrzymy na ręce! Dla niego każdy rolnik i hodowca to cham ze wsi i trzeba go kroić ile się da. Takie jest jego motto i wcale sie z tym nie kryje.

• Haha 1
Opublikowano

Startuj z duchy zejc na 7.5 niech handlarz zna twoje dobre serce ze tyle opusciles😉jaki wiek tego towaru i waga?

Opublikowano
6 godzin temu, mlodyhef napisał:

propozycja 6,70 netto za O+, lokalny handlarz, północne mazowsze. Mam 5 sztuk byka i zainteresowania jakby nie widać u nas za bydłem. 

który handlarz?

Opublikowano
3 godziny temu, Takisobierolnik napisał:

po ile można za nie wołać? jak sądzicie

IMG_20200210_092445.jpg

Byki bardzo ładne,  ale wołać to  sobie możesz stojąc na rynku ze skarpetami. Dostaniesz tyle ile skupiający będzie skłonny za nie zapłacić.  Ot takie realia 

Dnia 9.02.2020 o 19:32, AdamRo napisał:

Jak myślisz, komu będzie "robił dobrze " ?

Pani Basi z księgowości ? 🤔

Opublikowano

Widze ze koledzy wreście realne ceny tu wpisujecie , a nie jak rok temu 9 zł za renifera który jest rocznym cielakiem co ma marne 800 kg))))). A tak swoją drogą cenniki  coraz blizej tych 3 zł co tu piszecie jako próg opłacalności )))))))

Opublikowano

Jest kolejny powód do ucinki ceny.koronawirus.juz zakłady mleczne co exportowaly do Chin becza że rynek zbytu się skończył to znając naszą branże powiedzą że mogliby exportowac teoretycznie więc tracą i cenę muszą obniżać 

Opublikowano
1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

Widze ze koledzy wreście realne ceny tu wpisujecie , a nie jak rok temu 9 zł za renifera który jest rocznym cielakiem co ma marne 800 kg))))). A tak swoją drogą cenniki  coraz blizej tych 3 zł co tu piszecie jako próg opłacalności )))))))

Wszyscy kupują wagi za Twoją namową i skończyły się ceny 9 zł. Handlarze Cię za to nienawidzą więc się pilnuj, bo jednymi widłami się nie obronisz przed wielkim stadem złodziei.

Opublikowano

Piegus oj długo jeszcze wody w Warcie upłynie zanim wszyscy wagę kupią, zresztą miałeś tu napisane ze jakiś Graczyk czy Urbaniak wagi rolnika nie uznaje, to znaczy ze żadko kto ją posiada bo inaczej dostał by widłami po jajach i wypadł z interesu,  a on stawia jeszcze warunki rolnikom. Rolnicy sami dupsko do dymania nastawiają jeszcze miesiącami po butach i d*pie handlarza jaśnie pana całują zeby ten im w ratach zapłacił ale co poradzisz  tak nasza branża

Jakby tak nie było jak pisze to na forum byś nie czytał " Agrozłodziej skup zywca macie o tej firmie informacje, jak z wagą , jak z wypłacalnością" Jak ja czytam takie wpisy to ręce załamuje

Opublikowano
13 minut temu, kanalia36 napisał:

Piegus oj długo jeszcze wody w Warcie upłynie zanim wszyscy wagę kupią, zresztą miałeś tu napisane ze jakiś Graczyk czy Urbaniak wagi rolnika nie uznaje, to znaczy ze żadko kto ją posiada bo inaczej dostał by widłami po jajach i wypadł z interesu,  a on stawia jeszcze warunki rolnikom. Rolnicy sami dupsko do dymania nastawiają jeszcze miesiącami po butach i d*pie handlarza jaśnie pana całują zeby ten im w ratach zapłacił ale co poradzisz  tak nasza branża

Jakby tak nie było jak pisze to na forum byś nie czytał " Agrozłodziej skup zywca macie o tej firmie informacje, jak z wagą , jak z wypłacalnością" Jak ja czytam takie wpisy to ręce załamuje

Bo to jest syndrom bitej żony.on może taki nie jest możliwe że waga się zacięła cena niska to na pewno sprawiedliwa tylko bydło małe.a najlepsze teksty sprzedaż na żywo cena ustalona a biedak dzwoni że 1 z 10 sztuk ćwiartka do utylizacji i on nie zapłaci bo czemu ma dokladac

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v