Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, karolr2 napisał:

A tu się kolega chwali że oddaje tylko do nich.

Screenshot_20200129-213452_YouTube.jpg

Znam osobę która to napisała. Cena z kom aktualnie nie realna. Też oddawaliśmy tylko do nich,  ale ostatnie 3 sprzedaże to dno,  a dzisiaj pobili wszystko.  Celowo zapytałem  szefa ile płaci za LM to po namyśle rzucił 9.30 netto ... ile jest w tym prawdy to już każdy się może domyślić 

Opublikowano
23 minuty temu, Kentar napisał:

Dziwi mnie po prostu taki rozstrzal cenowy na kilku sztukach. :)

Jeszcze nigdy nie napisalem, ze mala cena, conajwyzej za wysoka. 😂

Dlatego wkurza mnie że wystawiam jałówki cielne na sprzedaż a przyjeżdża mi potem typ i mówi że sramto tamto i chce abym mu po 500 zł na sztuce spuszczał .. kurna czy wy wszyscy tak macie .. jak ja jadę cos kupować to dobrze jak mi rolnik spusci chociaż na transport.. a handlarz to będzie pierdzielil że byki tanie , bydło tanie , pasza droga .. To po jakiego ch... przyjeżdżać i dupe zawracać .. wszędzie frajerów szukają .. 

Opublikowano (edytowane)

Praktycznie nie ruszam towaru do chowu ale w sumie towar do chowu nie ma stalej wartosci, jest wart tyle ile ktos zaplaci. Na rzez masz widelki ile mozesz dac zeby zarobic i to wszystko. No ale jechac i liczyc upustu na 500zl ze sztuki to przesada. Dla znajomego kupywalem 4 jalowki, wystawione za 10200. Te 200 to samo sie prosilo zeby stargowac i wiecej nie probowalem, bo w sumie przesadna negocjacja mozna zakonczyc jakikolwiek zakup. :)

Aczkolwiek z mojej obserwacji ostre targi to domena ludzi juz starych. Nie lubie sie targowac ale z tego co widze niektorzy MUSZA DLA ZASADY CHOCIAZ.

Edytowane przez Kentar
Opublikowano (edytowane)

A wczoraj to miałem kupca co mi po wyjściu z samochodu cukierki dawał .. a potem chciał zebym mu dwa tysiące taniej jałówki sprzedał . Przebiegłe toto 😐

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Kentar napisał:

Chcialbym to widziec. Ale normalnie handlarz czy ktos po prostu do chowu chcial dla siebie?

Mówił że niby dla siebie .. Ale ja w te pierdzielenie to nie wierzę .. i mi zaczął gadać że teścia znał i to tamto .. i że po znajomości żebym mu puścił taniej .. 😐 ja mówię : To Ty mi dołóż ze dwa tysie jak teścia znales .. Potem drugi raz przyjechał po pięciu minutach od wyjazdu z podwórka żeby mu tysiąca spuscic .. Już się trochę zacząłem gotować .. Transakcja nie powiodła się .. Niektórzy to potrafią dziadowac o 50 zł nawet.. dwa lata temu sprzedawalem Ursusa 912 to gościa z Torunia z podwórka wyganialem i mówiłem zeby mnie nie wk***iał .. a ten dalej no spuść Pan .. Aż żona mnie zabierała do domu taki był namolny .. Miał krowy mleczne ..  niektórzy to chyba mają taką taktykę żeby dziadowac aż się zgodzi ..

Opublikowano

wzdelo mi byczka 300kg, puściłem go do kocja i wlałem pół litra oleju, ładnie puściło, teraz byłem nadał mu się odbija i słychać w żołądku burczy co nieraz. Wódki nie mam, tylko denaturat 0,3l wlać na noc? 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, zbitom793 napisał:

To trzeba mu było spuścić...

500 zł mu spuszczalem na transport .. a miał do siebie 15 km 😐 3600 zł za jalowki 7 miesiąc cielności waga około 450 kg .. to dużo ? A ten z Torunia to pieprzyl mi o transporcie a okazało się że syn był w trasie Tirem pracodawcy i go zabrał na firankę.. Ludzie są niektórzy takimi dziadami że nie wiem jak im nie wstyd. To już z góry zaplanowane było a On wydębil ode mnie 2 tysie na transport .. a zabrał do za free .. jeszcze z moim znajomym co mi maszyny rolnicze woził się targowal o najazdy 50 zł i pomoc w zaladunku .. najpierw wjezdzalem na lawetę a potem po podestach na tira firankę bo On się bał .. Takie Asiory są .. już byłem taki wkur.. że jeszcze trochę i bym mu pieniądze oddał .. 

Opublikowano
8 minut temu, pedro2 napisał:

wzdelo mi byczka 300kg, puściłem go do kocja i wlałem pół litra oleju, ładnie puściło, teraz byłem nadał mu się odbija i słychać w żołądku burczy co nieraz. Wódki nie mam, tylko denaturat 0,3l wlać na noc? 

Dla pewności lepiej wlać tylko czy ten denaturat nie okaże się jakiś skażony bo tam wszystko może być..

Pozycz flaszkę od sąsiada chodź to dziwnie może wyglądać.😬

Opublikowano
43 minuty temu, Kentar napisał:

Kentar nie smiej się .. 😀 Czasami ludzkie pojęcie przechodzi jakie Asy są .. 

Opublikowano

Bylo mu wystrugac na szybko jakas laurke dziada roku.

Ludzie jesli chodzi o pieniadze czesto traca resztki godnosci ale ten to chyba za cala rodzine godnosci zuzyl przy jednej transakcji. :)

Opublikowano
Przed chwilą, Kentar napisał:

Bylo mu wystrugac na szybko jakas laurke dziada roku.

Ludzie jesli chodzi o pieniadze czesto traca resztki godnosci ale ten to chyba za cala rodzine godnosci zuzyl przy jednej transakcji. :)

Chyba tak bo aż syn się z Niego śmiał jak przyjechał po ten ciągnik .. 

Opublikowano
4 minuty temu, tomaszmab napisał:

500 zł mu spuszczalem na transport .. a miał do siebie 15 km 😐 3600 zł za jalowki 7 miesiąc cielności waga około 450 kg .. to dużo ? A ten z Torunia to pieprzyl mi o transporcie a okazało się że syn był w trasie Tirem pracodawcy i go zabrał na firankę.. Ludzie są niektórzy takimi dziadami że nie wiem jak im nie wstyd. To już z góry zaplanowane było a On wydębil ode mnie 2 tysie na transport .. a zabrał do za free .. jeszcze z moim znajomym co mi maszyny rolnicze woził się targowal o najazdy 50 zł i pomoc w zaladunku .. najpierw wjezdzalem na lawetę a potem po podestach na tira firankę bo On się bał .. Takie Asiory są ..

Ma gość taki styl bycia i już. Nie stresuj się przecież na siłę nie zabierał wbrew Twojej woli zapłacił zabrał i cześć. A co ugrał to jego. Normalna sprawa w dzisiejszych czasach z gęby d*pę robić mało to takich co się umawia, obiecuje kit wciska a okazuje się jeszcze co innego.  Jedyne wyjście podziękować za ofertę i pożegnać się bez zbędnych emocji

Mi kiedyś kobitka przywiozła po 3 tyg. cielaka powiedziała że jest chory i mam pieniądze oddać. 

Jeszcze innym razem Pan kupił ciągnik od brata i za dwa dni przyjechał oddać bo jednak remont będzie droższy niż myślał. Na policję z tym pojechał. C 330 za jak dobrze pamiętam 4500zł. 

Opublikowano

to ja miałem lepszego asa 

sprzedałem kombajn podjechał samochód załadowaliśmy i pojechał a kupujący został sie rozliczyć i daje mi pieniądze licze a tam 2 tys brakuje a klijent bo ma brakować to sie go pytam jak ma brakować a on że wg jego to jest dobra cena ale wziołem nr do kierowcy jak ładowaliśmy zadzwoniłem żeby wracałnagle kupującemu sie te 2 tys znalazły 

za tydzień kombajn był na olx 10 tys drożej - tyle na nim przycioł 

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, damian007 napisał:

Mi kiedyś kobitka przywiozła po 3 tyg. cielaka powiedziała że jest chory i mam pieniądze oddać.

Oddałeś ?

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, damian007 napisał:

Ma gość taki styl bycia i już. Nie stresuj się przecież na siłę nie zabierał wbrew Twojej woli zapłacił zabrał i cześć. A co ugrał to jego. Normalna sprawa w dzisiejszych czasach z gęby d*pę robić mało to takich co się umawia, obiecuje kit wciska a okazuje się jeszcze co innego.  Jedyne wyjście podziękować za ofertę i pożegnać się bez zbędnych emocji

Jeszcze innym razem Pan kupił ciągnik od brata i za dwa dni przyjechał oddać bo jednak remont będzie droższy niż myślał. Na policję z tym pojechał. C 330 za jak dobrze pamiętam 4500zł. 

Styl bycia i już ? Chłop mi dwie godziny żebrze o transport a się potem okazuje że syn Tirem pracodawcy ma go zabrać po trasie za free ..  wali w ciula na zywca w oczy to to wg Ciebie jest normalne .. a jeszcze mu zarezerwowalem ten ciągnik bez zaliczki bo mnie błagał . Takiego dziada gonić tylko .. a miałem mnóstwo telefonów za tym ciągnikiem..

Opublikowano
1 godzinę temu, tomaszmab napisał:

A wczoraj to miałem kupca co mi po wyjściu z samochodu cukierki dawał .. a potem chciał zebym mu dwa tysiące taniej jałówki sprzedał . Przebiegłe toto 😐

Ciekawe co w tych cukierkach było....dla uśpienia czujności... ;)  Zjadłeś? 

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, tomaszmab napisał:

Dużo tu obrońców opłacalności .. drwią z kanalii a sami żeby nie 300 parę złotych dopłaty to by wyprzedali wszystko z obór .. Jeszcze że dwa miesiące potrzymam swoje dwa ostatnie byki mieszańce i już nie kupię żadnych cielakow na opas .. policzyć ile to sruty dziennie wpierdziela żeby coś rosło to ja pierdziele takie biznesy .. Z mamek to jeszcze trochę zostanie ( bo wiosna i latem są pastwisku )ale byki to nieporozumienie .. 

Mam znajomego co ma mleczne krowy 30 kilka sztuk . To mi powiedział ostatnio że dostaje ponad 40 tysięcy za mleko miesięcznie .. a ja pytam a ile zostaje .. A On ze nie wie bo cały czas się rozchodzą pieniądze na bieżące wydatki .. 🤔 i tak sobie myślę no w sumie tak 6 ciągników , paszowoz , rozrzutniki , plugi , agregaty a to wszystko utrzymac kosztuje .. i już kolejne wydatki bo obora już ledwo zipie i miejsca mało , i hektarów mało ..

w dzisiejszym czasach to tylko bydło ponad pół roku na pastwisku , siano kupić na zimę i c360 z turem aby im te bele podrzucić .. 

Ja już zmierzam w tym kierunku . I nawet żałuje po części że kupiłem sobie mamki LM . No ale narazie jest ich tylko 11 jałówek czystych LM i 13 mm a w sobotę wjezdza kolejna czysta docelowa rasa ..

W te 40 tys na konto od 30 szt to mi strasznie ciężko uwierzyć ... A co do wydatków to chyba raczej o to chodzi żeby zarobić i zainwestować w coś ???

Opublikowano

północne mazowsze cena bez zmian, w osi też dają to samo, @Kret1992 Dab-Pol daje maks 7.7 zł brutto oczywiście cena orientacyjna bo sprzedawać im nie zamierzam

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v