Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Doplatowcy już odpuscili kupując zdycha za 1000 hodowla 2 lata i 2500 za niedorosta szybko daję otrzezwienie. Mam takich w regionie. Oborki puste i twierdzą że ni uja więcej. 

Opublikowano
20 minut temu, wojak1986 napisał:

Wielu twierdziło że co to byki rzucić żarcie i samo rośnie. Teraz miałem pacjenta mm w 15 miesięcy 700kg taki mały angus waga urodzeniowa 60 kg ale mleko pił wiadrami...

Waga urodzeniowa 60kg? To co, urodził się 2 miesiące za późno? 😃

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Znajomy sprzedał jego zdaniem hf po 7.5 brutto widziałem byki i powiem tak ja takich hf przez całe zycie pewnie nie bedę miał no ale cóż miał białe plami miał wiec hf :) 

Edytowane przez zkordalski
Opublikowano

- Ja się z tą ustawą absolutnie nie zgadzam. W wielu punktach jest absolutnie nieprzemyślana. Zastrzeżenia, które tam były zgłaszane i na podstawie których przygotowano tę ustawę, nie mają pokrycia w rzeczywistości - powiedział prezydent Andrzej Duda o "piątce dla zwierząt".

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrokrzychu napisał:

Waga urodzeniowa 60kg? To co, urodził się 2 miesiące za późno? 😃

Nic dziwnego przy SM mój największy przy urodzeniu 63kg ,61kg ,teraz 55kg SMxLM 

Opublikowano
4 minuty temu, hobbysta82 napisał:

Jak na angusa to duża waga. Moje 50% AR po LM i BBBxHF miały max 40 kg, a 75% AR rodzą się w granicach 24-28 kg. 

Angus na krowie mm z dolewem bb. Pewnie stąd ta waga. Uroki mieszanek. Przestaje być śmiesznie jak musisz to wyciągnąć z krowy +- 600kg

• Like 1
Opublikowano

I bez piatki od 2 lat bida z nedza z tym bydlem. A teraz przy drogim zbozu, qq, rzepaku i dobrych plonach to i bez piatki masowa likwidacja. Handlarzyki i ubojnie niedlugo beda tylko wybrakowane krowy mleczne rozrywac bo nic innego nie bedzie.

• Like 3
Opublikowano

Ja sprzedałem niedawno jalowke nad ocieleniem i zadzwoniłem zapytać faceta jak poród i jak doi na co ten że poród ciężki nie mogli wyciągnąć we czterech wezwali weta miał już robić cesarkę ale spróbowal jeszcze raz i się udalo. Mówił że cialaka zwazyli zaraz po urodzeniu i rzekomo ważył 70kg. Aż ciężko w to uwierzyć.

Opublikowano

Teraz żeby mieć obornika do uja wystarczy być politykierem pisiu i być za 5 Kaczusia. Dostawa pod dom gratis 😆nasz regionalny już beczy na fejsie że wirus i rolnicy pod domem i obornik świeży i trochę mu ciężko po cowidzie wjazd sprzątać a i w normie azotanowej ciężko się wyrobić 😁

Opublikowano
18 godzin temu, debrzyna napisał:

- Ja się z tą ustawą absolutnie nie zgadzam. W wielu punktach jest absolutnie nieprzemyślana. Zastrzeżenia, które tam były zgłaszane i na podstawie których przygotowano tę ustawę, nie mają pokrycia w rzeczywistości - powiedział prezydent Andrzej Duda o "piątce dla zwierząt".

nic dziwnego ze nie podpisze skoro ustawa itak wejdzie w zycie bo jest wiekszosc zdecydowana w sejmie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v