Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, leszek1000 napisał:

Czemu to ma służyć bo na pewno nie dobru zwierząt.

Nie  ja  to wymyśliłem  więc  skąd  mam to wiedzieć.  

Opublikowano
8 minut temu, Denwer napisał:

Nie  jedzą  wołowiny  ???  A  to  macie  pojęcie  o  świecie  😂😂

,,Jak podają służby celne, lipcowy import wołowiny w Chinach urósł o 83 proc. W ujęciu rocznym do 152.213 ton, podały służby celne. Z kolei import wieprzowiny wzrósł o 107 proc. do 182.227 ton.,,

https://www.money.pl/gospodarka/chiny-padl-rekord-importu-wolowiny-6416669834881153a.html

,,W związku z tym, chińscy konsumenci szukają alternatywy dla wieprzowiny, np. kupując wołowinę. Na zwiększony popyt na mięso wołowe wpływ mają też stale rosnące dochody chińskich gospodarstw domowych.,,

Lubisz  z siebie  błazna  robić ??  🤣🤣

Błaźnie cytujesz wyrwane z kontekstu rzeczy . W Chinach ze względu na coraz większy"dobrobyt"na każdy gatunek mięsa wzrasta popyt. % spożywanej wołowiny w stosunku do wieprzowiny jest niewielki. Wołowina która jest na tamtejszym rynku pochodzi głównie z Nowej Zelandii i Argentyny.

panie oświecony może rzuć jaka liczba ile idzie na Chiny wołowiny chociażby z Europy a ile wołowiny wspomniana Europa wysyła na rynki bliskowschodnie 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Błaźnie cytujesz wyrwane z kontekstu rzeczy . W Chinach ze względu na coraz większy"dobrobyt"na każdy gatunek mięsa wzrasta popyt. % spożywanej wołowiny w stosunku do wieprzowiny jest niewielki.

Błaźnie  import  wołowiny  jest   tylko  o   30.016 ton  niższy  niż  wieprzowiny.

To jak  przedstawisz  dane  jak  wzrosła  cena  od  2013-14  roku   od  zakazu   ile  jest  wyższa  a  może  jest  niższa  mimo  tych  super  rynków  rozwojowych.  Sam  Izrael  zjada  mniej  wołowiny  jak  chiny  importują 

Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

Sam  Izrael  zjada  mniej  wołowiny  jak  chiny  importują 

Tylko tego by brakowało żeby garstka ludzi w Izraelu zjadła więcej niż prawie półtora mld Chińczyków

Opublikowano (edytowane)

Spożycie wołowiny jest tam tak marginalne, że wcale bym się nie zdziwił

6 minut temu, debrzyna napisał:

Tylko tego by brakowało żeby garstka ludzi w Izraelu zjadła więcej niż prawie półtora mld Chińczyków

Denwer,a może do Indii eksportujemy wołowinę co?

Edytowane przez komizmo
Opublikowano
2 godziny temu, tomaszmab napisał:

To nie są brednie. Tylko to jest jego wystąpienie. To samo niedawno mówił Bill Gates czyli szef WHO. A już szykuje przecież nam szczepienia. Podaje Ci żywy dowód a i tak go odrzucasz. Nie widzisz do czego wszystko prowadzi. Działania rządu w związku z kovidem idą w stronę ubustwa Polaków i zabijania obłożnie chorych bo są pozbawieni opieki medycznej. Piątka dla zwierząt to też zamierzone działanie w celu zabicia rolnictwa. Tylko głupiec tego nie widzi. Niedlugo ludzie będą umierać z głodu a nie na jakiegos wirusaświrusa który jest zwykła grypą. Ślepy jesteś i tyle bo nie chcesz widzieć zła które nas osacza. Nie obrażaj się ale poprostu tak jest 

Troche taki jakby nawiedzony jesteś, W tej zamowie są na całym świecie tysięce lekarzy, laboranci, pracownicy stacji epidemiologicznych itp  taka rzesza ludzi co według ciebie robi wykrywajac wirusa w próbkach? Myślisz że od tak da się ukryć wirusa, rozumiem colowo do tego doprowadzono aby opanował świat 

A ten tego Elvis też pewnie żyje 🤔

Opublikowano
5 minut temu, komizmo napisał:

Denwer,a może do Indii eksportujemy wołowinę co?

Przecie by go tam zlinczowali jakby dowiedzieli się z czego to mięso jest.😁

Opublikowano
dzarjan8111 napisał:

Co do Rydzyka i różnych organizacji działających przeciwko 5 Kaczyńskiego. Wróg mojego wroga jest moim przyjacielem. Tyle w temacie

bo nic tak nie jednoczy jak wspólny wróg.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bugii napisał:

Akurat mieszkam na osiedlu jednorodzinnych domow w miescie. 4 km od mojego gospodarstwa. 

W mieście? Tosz ty mi wytykales że ja nie rolnik bo nie mieszkam w mieście, a jednak ja mieszkam na wsi ty nie. A może jest tak że prawdziwy rolnik w mieście mieszka...? 

• Confused 1
Opublikowano

Ludzie nie myslcie ze jak wy nie pojedziecie to i tak wygramy bo innni pojada, tak nie bedzie! Musza nas byc tysiace zebysmy zostali wysluchani! Kazdy ma duzo pracy i malo czasu ale to nie powod zeby was zabraklo! Ja wole zlikwidować bydło kiedy bede chcial a nie bo nie idzie  z tego dzieci wykarmic. Karakan świra dostal i jak sie nie postawimy to beda nas cisnac coraz gorzej

• Like 5
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Badwolf napisał:

W mieście? Tosz ty mi wytykales że ja nie rolnik bo nie mieszkam w mieście, a jednak ja mieszkam na wsi ty nie. A może jest tak że prawdziwy rolnik w mieście mieszka...? 

No widzisz kolego. 240 sztuk bydla troche jedzie. Zreszta wies jest do produkcji. Po co wydawac pol banki na dom na wsi i pozniej za kilka lat 500 m powstanie kurnik lub chlewnia i bedzie walic. Jak miasto blisko to nie ma co. 

Nabudowali domow, na remontowali w mojej wiosce zwartej zabudowie a 2 lata temu kurniki 500 m od zachodu pobudowal cedrob na 10 ha. Protestow bylo a kurnik i tak powstal. Teraz wszystko chce sie wyprowadzac. Ale nie ma chetnych na kupno. Z rolnictwa na 30 domow tylko 3 zyje z roli. A kilka lat temu byly awantury ze moj obornik im smierdzi, gnojowica jak wywoze. A teraz maja 90% czasu zapachy z kurnika.

I zapytaj sie teraz te 27 domow odbosnie tej ustawy. Kazdy powie ze dobrze. A mogli isc do miasta i nie udawac mieszczuchow mieszkajacych na wsi. A na strajk z 3 gospodarstw tylko jedziemy bo to nas dotyczy. Prawdziwych rolnikow.

Edytowane przez Bugii
Opublikowano

Spoko. Prawdziwy rolnik co ludziom mówi kto jest rolnik a kto nie mieszka w mieście bo mu obornik jedzie. Brawo. Nie ma co. Bystrzacha jesteś. Nie będę już nic pisał wiesz czemu? Znasz zasadę? 

Opublikowano
24 minuty temu, Badwolf napisał:

Spoko. Prawdziwy rolnik co ludziom mówi kto jest rolnik a kto nie mieszka w mieście bo mu obornik jedzie. Brawo. Nie ma co. Bystrzacha jesteś. Nie będę już nic pisał wiesz czemu? Znasz zasadę? 

Pseudo ekologu widac ze nigdy nawet na wsi nie byles i nie wiesz jak wyglada bateria kurnikow cedrobu lub innych firm przemyslowych. 

Opublikowano
7 godzin temu, Badwolf napisał:

Najpierw głosujecie na PiS, krzyczycie jaki to piękny kraj pod Jarkiem., kraina mlekiem i miodem płynąca. Nie raz widziałem, jak cisnęliście na forum ludzi co mieli inne zdanie. Zacieracie ręce na kolejne plusy, a teraz nagle raban, że ludzie z wami nie chcą strajkować. Proponuję zebrać ekipę Pisowców i szturmować Wawke. Jak głosowaliście tak macie. Pozdrawiam

Nic mnie gorzej nie wk***ia jak takie pierdolenie. Czy przed wyborami była mowa o 5 Kaczora. Wręcz przeciwnie Ardanoski mówił że nie da ruszyć futerał i uboju rytualnego. Oszukali jego jak rolników i wszystkich innych i nawet tych co na nich nie głosowali.

4 godziny temu, Denwer napisał:

Skromne  60szt  zostało  i  koniec  z hodowlą  bydła  ale  decyzja  o  zakończeniu  podjęta  w lipcu   nie ma związku  z obecną  ustawą.

,,W czerwcu 2015 r. pogłowie bydła liczyło 5960,0 tys. sztuk,,

,,pogłowie bydła w czerwcu 2020 r. liczyło 6 328,4 tys. sztuk, i było niższe o 0,5% w stosunku do czerwca ubiegłego roku. Spadek pogłowia wystąpił jedynie w grupie bydła w wieku poniżej 1 roku życia o 4,3%.,,

Jaki  wzrost  o  50%  ???  matematyki  to  w szkole  nie  miałeś  ???

I  jak  ta  ekspansja   od 2015  roku  wpłynęła  na  cenę  bydła   jest  wyższa  czy  niższa  jak  w 2014 czy  2013  roku????.

Szansa  na ekspansję  i  rozwój  to  Rynek  chiński.    Zakaz  uboju  nie  spowoduje  końca  rolnictwa  to  są bzdury  halal  to tylko 30%  eksportu  z  czego  większość  pojedzie  za  granicę   do  ubojni.   Będzie  ewantulanie  obniża  cen  nie  większa jak 1zł/kg  żywca.  Większe  straty   spowodowała  susza 2018   jak  może  spowodować  ewentualny  zakaz  uboju.   

700kg x1zł x50 sztuk A ten piepszy o suszy jak cały zarobek idzie w pizdu 

• Like 2
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, karolr2 napisał:

700kg x1zł x50 sztuk A ten piepszy o suszy jak cały zarobek idzie w pizdu

Jak  ty  masz  tylko  700zł  zarobku  na byku  to  ci  współczuję.     Susza  większe  straty  zrobi  jak  plon spadnie o  70%-90%  to  tyle  że  niema  zarobku  co  jeszcze  trzeba  dołożyć  do  interesu 

Edytowane przez Denwer
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v