Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mozna wiecej dostac niz 7. To moze potrwac krotko, pisowskie zjeby dzialaja.tvp info przedstawia protest rolikow ze zdziwieniem ze to tak swietna ustawa broniaca norki. O uboju rytualnym zero. W agrobiznesie i wiadomosciach nawet nie powiedzieli ze jest protest. 

• Thanks 1
Opublikowano

13 nawet z groszem jest za o klasę także jest mięso to jest i cena .choć na granicy opłacalności. Przeglosuja to będzie 6 dla pokazania strat .A ubojnie dalej złoty biznes będą kręcić. Aby pretekst aby powód i cena w dół. Narazie w magazynach wiatr hula .

Opublikowano

Parę tygodni dadzą lepszą cenę żeby ludzie rzucili się na cielaki i nie zwarzali na ustawę A potem cena do dołu a ty sobie hoduj dwa lata i płacz.Muszą jakoś zachęcić do hodowli 

• Like 2
Opublikowano

2 lata mozna cos takiego lykac. Ale nie cale zycie. Juz jest masowa likwidacja bydla. Ubojnie sie zdziwia jak nie beda mieli co bic.

Sasiad cielaki sprzedawal zieciowi. Teraz przez olx po 150 zl  tygodniowe polecialy bo ziec konczy dokladanie. A 100 sztuk rocznie sprzedawal. Z 3 mlecznych gospodarst na stale odbieral cielaki.

Opublikowano (edytowane)

.

To mówicie nieciekawa sytacja?Eee tam gadacie. Ja zrezygnowałem właśnie z biznesu życia czyli bydła mlecznego i teraz idę w kolejny jakim są opasy 😂

Edytowane przez krzysieek
  • Confused 1
Opublikowano

Przyszłość rolnictwa rysuje się w bardzo nieciekawych barwach. Ustawa piątka przeciw rolnikom zarżnie produkcje drobiu i wołowiny, a ASF swoje zrobił wieprzowinie. Mianowanie Pudy na ministra rolnictwa to już gnębienie rolników i plucie w twarz.

W mojej rodzinie dochody z rolnictwa są dodatkiem, ale czuję się związany z tymi dla których rolnictwo to jedyne źródło utrzymania.

• Like 5
  • Thanks 1
Opublikowano

k**wa słyszeliście w wiadomościach? Grupa rolników strajkowała przeciwko 5 dla zwierząt. Co za szmaty. Byłem na tym strajku i było nas ok 10 tysięcy! A oni k**wa mówią grupa rolników

Opublikowano
17 minut temu, Chudy1217 napisał:

k**wa słyszeliście w wiadomościach? Grupa rolników strajkowała przeciwko 5 dla zwierząt. Co za szmaty. Byłem na tym strajku i było nas ok 10 tysięcy! A oni k**wa mówią grupa rolników

Spoko spoko. Wlanie oglądam te "wiadomości ". Może będzie pod koniec jakiś materiał dłuższy niz 5 sekund. Wcześniej nie bylo czasu bo laurka dla prezesa trwała 5 minut 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v