Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj u mnie brali wbca 3 sztuki  to od ręki 7 za nie wybitne hf .taki mięśniak stał z boku to 8.2 proponował. Ceny brutto. A co się wybija to się okaże 

Opublikowano
13 godzin temu, Sup321 napisał:

Co ty  cen szukasz na tym forum. Tu o wszystkim tylko nie o tym. A tak na serio to podwyżek szybko bym się nie spodziewał. Dzisiaj miałem propozycje 7,7 brutto za mieszańce z charolaise

Nie ma o czym pisać. W cenach nuda, tylko sami zainteresowani czyli hodowcy sami sobie strzelają w stopę.

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, AdamRo napisał:

Nie ma o czym pisać. W cenach nuda, tylko sami zainteresowani czyli hodowcy sami sobie strzelają w stopę.

Cała branża mięsna to bez ustanne strzelanie się po stopach.😁ostatnie tłumaczenia "byśmy dawno ceny opuścili ale nie mamy co bić "

A hodowcy dawno by nahowali gdyby cena była 

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

To ile taki kosmos?

pewno czypindziesiot.

Opublikowano
4 godziny temu, HF86 napisał:

Cała branża mięsna to bez ustanne strzelanie się po stopach.😁ostatnie tłumaczenia "byśmy dawno ceny opuścili ale nie mamy co bić "

A hodowcy dawno by nahowali gdyby cena była 

Pewnie też lubisz płacić mniej niż więcej , prawda ?

Firma dla której obecnie nagania Telefon w tym tygodniu osiemosiem :)

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, ab23 napisał:

Wczoraj miałem telefon cena kosmos nigdy o takiej nie słyszałem ale może faktycznie🤔 a jeśli tak to 600 kg sztuki  wypcham

Pewnie cenę WBC Ci powiedzieli 😉

Edytowane przez zbitom793
Opublikowano
Przed chwilą, AdamRo napisał:

Pewnie też lubisz płacić mniej niż więcej , prawda ?

Lubię płacić i dostawać uczciwie. Wiem bogaty nigdy nie będę ale uj tam. Na koniec i tak kwatera 2×1 wolałbym aby ktoś dla zagrzania kiedyś swieczke postawił. A do cen spotkałem sąsiada Buczek trochę miesny wazony na podwórku po kolacji i z tej wagi jakby 7 procent odjąć to 8.3 brutto wyszedł na wbc po odjeciu marży pośrednika.

Opublikowano

Ładna ciężka nawet 6 z hakiem. A emerytka też Prima sort towar do kadzi gdzie za pomocą magicznego napoju mięsko wizualnie nie będzie odbiegać wyhasanej jalowce 😁

Opublikowano

Panowie prawda jest taka że nie ma bydła na ubój, latają za Bykiem jak szaleni. Ale jak wy lubicie biadolic to wasza sprawa. Wierzcie albo nie ale w tym tygodniu sprzedałem kanion byka Wujowi, dał kasę a faktury nie wstawię bo i tak nie uwierzcie... Dla stabilności ceny ubój rytualnym jest konieczny, ale póki co nie jęczeć tylko się ostro targować... 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Berthold napisał:

Panowie prawda jest taka że nie ma bydła na ubój, latają za Bykiem jak szaleni. Ale jak wy lubicie biadolic to wasza sprawa. Wierzcie albo nie ale w tym tygodniu sprzedałem kanion byka Wujowi, dał kasę a faktury nie wstawię bo i tak nie uwierzcie... Dla stabilności ceny ubój rytualnym jest konieczny, ale póki co nie jęczeć tylko się ostro targować... 

Uwierzę, widziałem fakturę od wuja za krowy później jałówki a wczoraj za byka.... 

Zastanawia mnie tylko jedno. Co on kombinuje?

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Berthold napisał:

A uwierzę na słowo faktury nie musisz wstawiać ale temat jest ceny bydła wiele dali?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v