Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kot z kaczorem się dogadali i całe polskie rolnictwo w jeden dzień  roz...li

!!!! 

Opublikowano
1 godzinę temu, Chudy1217 napisał:

Kuźwa jak mi się obrzydł ten zdrajca karakan kaczor. Pomyśleć że na niego głosowałem. Jeba... szmaty pisowskie zdradzieckie.

Nie tylko ty kolego na nich głosowałeś u mnie był Sasin nr 1.

Już sobie powiedziałem nie idę i nie głosuje na żadne wybory pierdo... ich wszystkich.

1 godzinę temu, Gringo1 napisał:

Wszystko przez j**anego sierściucha  kota trza by mu pomóc przeprowadzić sie do wiecznosci

Nikt nie zamierzał przerabiać jego kota na futro a kanalia ile problemów zrobiła. Za coś takiego to powinni przerobić go na kapcie z kota.

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

Przejdzie. Ale może andziej oddać do Trybunału Konstytucyjnego i wtedy tam polezy kilka msc w kolejce. Aczkolwiek karakan i TK pogoni jako priorytet. A andziej raczej nie ma tak dużych jaj 😔

Opublikowano

O ku.....wa jak panikujecie przecierz gorszej ceny na bydło już i tak nie bedzie ! Zakaz uboju rytualnego jest nie zgodny z unijnym prawodawstwem i nie będzie  obowiązywał. 

Czy ktoś z was zna rolnika który ma fermę zwierząt futerkowych ?Mi wydaje sie że w tej branży siedzą sami biznesmeni.

ja mam poważniejszy problem po zmianie wodomierza rachunek za wodę (zuzycie wody) wzrósł dwukrotnie Mam zamontowany niby jakiś bardzo precyzyjny licznik  i zastanawiam się czy częsty pobór małych ilości wody (poidła ) nie zawyża mi tego poboru Ze wskazań licznika wychodzi ze 40 sztuk bydła wypija około 2000l wody dziennie  

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Bartek933 napisał:

Jeżeli masz wszystko w porządku to nie

Chyba jeżeli Cię sąsiad nie podpierdzieli to nie.. Albo jakiś lewak będzie jechał jakąś dk19 i zobaczy że krowa leży na boku z wyciągniętą szyja (relaksuje się) i zadzwoni do OTOZ Animals że zdechła krowa leży tam i tam na łące i juz masz za***isty problem.. Potem krowa wstaje a Oni szukają na Gospodarstwie zdechłej krowy..

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
2 minuty temu, Bartek933 napisał:

I nie przesadzaj

To zadna przesada ,znam taki przypadek ,był u mnie 

1 minutę temu, marijusz napisał:

a tak to przymierają głodem tylko ci co u nich pracują

Ciekawe ilu ty dajesz prace 

Opublikowano

czyli po taniości jak to mawia słynny youtuber 

3 minuty temu, tomaszmab napisał:

Ty to chyba agent PiS albo nie masz bydła ani innych zwierząt 

Ale ma władze i dożywotnie punkty w zanadrzu jakby co

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, debrzyna napisał:

czyli po taniości jak to mawia słynny youtuber 

Ale ma władze i dożywotnie punkty w zanadrzu jakby co

No to czyli jednak z PiSu.. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v