Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, daroo9876 napisał:

Chyba jednak rogatego badziewia coraz mniej chlopy trzymaja bo u nas zawsze za sloma sie w zniwa sie uganiali a taraz lezy na pokosach i nie ma chetnego 

Ja w tamtym roku zabralem slome od osoby pare domow dalej(nie ma sieczkarni a nic nie trzyma)Na jesien potrzebowalem uporzadzic do czysta plyte gnojowa i zostalo mi pare rozrzutnikow.Wiec spytalem czy  by nie chcial za darmo troche gnoju jeszcze bym mu zaladowal....Odpowiedz brzmiala

-,,ja sobie pola smiecil nie bede"...

W tym roku byl 2 razy by slome zabrac -od razu mowilem ze nic nie biore bo mam problem ze ,,smieciami"potem.....

A wracajac do cen sasiad sprzedal byka MMxSM 860kg 7.50 netto 7%straczki odbiorca Lata

Edytowane przez Baks00
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Baks00 napisał:

Ja w tamtym roku zabralem slome od osoby pare domow dalej(nie ma sieczkarni a nic nie trzyma)Na jesien potrzebowalem uporzadzic do czysta plyte gnojowa i zostalo mi pare rozrzutnikow.Wiec spytalem czy  by nie chcial za darmo troche gnoju jeszcze bym mu zaladowal....Odpowiedz brzmiala

-,,ja sobie pola smiecil nie bede"...

W tym roku byl 2 razy by slome zabrac -od razu mowilem ze nic nie biore bo mam problem ze ,,smieciami"potem.....

A wracajac do cen sasiad sprzedal byka MMxSM 860kg 7.50 netto 7%straczki odbiorca Lata

Toż to jakiś idiota a nie rolnik

Opublikowano

W mojej okolicy w tym roku juz prawie nikt nie trzyma samych bykow lub tylko dotrzymuje to co ma. Tylko 2 znajomych jeszcze ma byki przy okazji trzymania krow.

Slome za sprzatniecie z pola oddaja. Doszlo do parodoksu ze swoja cialem a bralem od ludzi.

Opublikowano

I te same gowno zostanie czy hf był 8 a słoma zboże bele w uja drogo nie wspomnę o kosztach cielakow. A zapaleńców faktycznie mało i w moim regionie zostało także te giganty linie ubojowe za rok zaczną odpoczywać 

Opublikowano

Dużo na cielecine. Gadałem ostatnio z hadlarzem cielakow to z grubsza przebierają rolnicy reszta na rzeźni londuje . Cielaki minimum 65kg mniejszych nie brali 

Opublikowano (edytowane)

Oddaje ktos z was do sokołowa w Tarnowie ? Jakieś opinie i ceny ewentualnie na najbliższy czas? Jakiś kontakt z kupującym dla nich? Świętokrzyskie.  No i jak z pieniążkami sprawa. 

Edytowane przez Karollorak93
Opublikowano
1 godzinę temu, Karollorak93 napisał:

Oddaje ktos z was do sokołowa w Tarnowie ? Jakieś opinie i ceny ewentualnie na najbliższy czas? Jakiś kontakt z kupującym dla nich? Świętokrzyskie.  No i jak z pieniążkami sprawa. 

Chyba większość handlarzy z kieleckiego daje na Tarnów.

Opublikowano

4 godziny temu, komizmo napisał:

Dodatkowo jaka jest ilość upadków cieląt. Teraz jak u mnie jakiś byczek cherchlak od początku to daje naturze czynić swą powinność

jeśli jest zdrowe stado bez zadnych chorób  np.bvd to ilość upadków jest znikoma 

Opublikowano
5 godzin temu, Dawidsu napisał:

Ile można dostać za byka z papierami z rodowodem? Waga około 650kg

Zależy jaki wiek, budowa itp.. Można sprzedać innemu hodowcy przynajmniej za 6 tysięcy .. Jak naprawdę ładny to i 7.. Jak na uboj to dostaniesz niecałe 9 netto jeśli to LM.. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v