Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A zainwestujesz teraz w taki przy tych cenach?dostaw taki z boku sobie.toc 100 a 300 mała różnica w robocie a miliony do wzięcia. Tak teczkę mam przygotowana na ministra i cały popis 

Opublikowano

ale ja nie chce wiecej bydła 100 wystarczy... trzeba nastawić sie na rożne gałeznie produkcji nie tylko na bydło

a jakby stawiał teraz to hala łukowa... najtaniej i najlepiej

Opublikowano
40 minut temu, KamilSokoowski napisał:

Zabłoccy słyszał ktoś coś?

Po sprzedaży kasa zawsze była , jak trzeba wcześniej idzie się dogadać . Wagę trzeba mieć swoją lubią oskubać , na 5 , 6 sztukach waga się zwraca . 

• Haha 1
Opublikowano

Niech twe słowa prawdą się staną. Muszą w końcu zachęcić do wstawienia towaru żeby dalej móc skubac. Z miesiąc  podwyżki po 10 gr w górę obietnice stabilizacji i nowych rynków i za 3 miesiące znowu jakaś afera i cyk  pewne i stabilne 12zl

Opublikowano
6 godzin temu, Cybulek17 napisał:

To mówisz,  że odsadki  to słaby biznes ? 

O pracochłonność mi chodziło jednak cielaka doprowadzić do odsadka to nie tak prosto  

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Elvis1090 napisał:

ja mam budynek 45 m długi 12 szeroki a wybudowany został w 88 roku wiec nie nowy... trzeba było kiedys myslec przyszłosciowo to bys z taczka i widłami nie latal po gierkowskich budynkach.

to pochwal się wszystkim ile masz lat jak tak w 88 przyszłościowo myślałeś

2 godziny temu, Elvis1090 napisał:

ale ja nie chce wiecej bydła 100 wystarczy... trzeba nastawić sie na rożne gałeznie produkcji nie tylko na bydło

a jakby stawiał teraz to hala łukowa... najtaniej i najlepiej

no i jak byś teraz inwestował czy w halę czy w inny budynek to policz mi proszę ile czasu byś przy tych cenach co są odrabiał ten budynek, chodzi mi o zysk który masz z byka i koszty inwestycji po jakim czasie bys spłacił tę hale czy inny budynek opasami?gadać to i ja mogę różne rzeczy ale co innego jak ktoś slizga się na tym co rodzice sie dorobiali a inaczej jak ktoś chce sam coś zrobić

• Like 6
  • Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Elvis1090 napisał:

ja nie mam paszowozu tylko oprzątam ładowarka i 80szt wychodzi 30min rano i godzina wieczorem wiec naprawdę Panowie bez przesady z tą pracochłonnością... a i jeszcze obornik raz w miesiącu wygarniam wtedy to cały dzień zajmuje ale i tak da się przeżyć

O cielakach to chyba Zapomnieliście to napoić to sraczka to płuca tego zaszczepić tamte obejrzeć i tak w kółko

• Like 2
Opublikowano
26 minut temu, soltys48 napisał:

Zapraszam do mnie zobaczycie co dostałem w spadku a do czego sam dochodzę-do celu jeszcze bardzo daleko

Jak wpadniemy grupowo to taki średni polamaniec na zagryche nie starczy

Opublikowano
5 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

A przy bydle na opas jest robota? Hmmmm... Nadal na AF można sie dowiedzieć czegoś nowego:) No tak jest roboty na 2 dni trzeba paszowóz nakręcić i dwa razy dziennie treściwą dać bo z ręki idzie. I co 2 dni kulke słomy wrzucić i już średnio z godzina dziennie wychodzi... 

Hmmm... A resztę dnia Leżysz do góry kołami ? Tysiące kulek,  setki ton kukurydzy i zbóż same się zwożą ? Czy stan magazynów napełnia się automatycznie 1 stycznia ? Obornik z kojcow na pole teleportem  ?  

Co do tego paszowozu to chciałbym zobaczyć jak byki jedzą przy + 20 i więcej  tmr z jednego wysypania na dwa dni . 

No i na marginesie , temu co się gimnastykuje taczką z widłami może zostać na byku więcej niż temu co paszowozem i ładowarką kręci  ( chyba , że masz złoże ropy na polu )

• Like 4
Opublikowano
soltys48 napisał:

Każdy jest mądry komu poprzednie pokolenia pozostawiły cokolwiek na start.

Zapraszam do mnie zobaczycie co dostałem w spadku a do czego sam dochodzę-do celu jeszcze bardzo daleko

tu nigdy nie ma celu. im więcej masz, tym więcej chcesz...

Opublikowano

Przypomnijcie o co chodzi w umowach z osi pamiętam że było już coś na ten temat ,chodzi o to czy jak podpisałem i jest liczba zwierząt i nie zostały im sprzedane to będą jakieś konsekwęcje .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v