Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wszyscy karza trzymać troche podzowniłem to pych co krązą w okolicach wrocławia i za hf dają 5.5 netto czy to górale czy handlarze w wielkopolski :D    smiech na sali......... tylko nasuwa się pytanie jak to bydło wypłynie czerwiec lipiec bo każdy będzie chciał się pozbyc na żniwa jeden na wakacje drugi na paliwo do kombajna to jaka bedzie cena ????? :) 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, pit17 napisał:

Hehe też od niego kupowałem... Ale transakcja spoko, cena za cielaka żadne tam kilogramy czy ważenie jeszcze wybierałem z samochodu... Przeważnie handluje Litwinami... Ale jak to handlarz moze obrusł w piórka i zaczął lecieć w chu... Co do ceny hf około 6 zeta netto, cena zależy nie tyle od jakości towaru co od właściciela wagi i terminu 😁😁😁

Edytowane przez Berthold
Opublikowano
21 godzin temu, Azor07 napisał:

Ważone na ich wadze to mogą tyle dać jak to handlarze z kieleckieg .

aha już wszystko jasno :) 

Opublikowano
pit17 napisał:

Też mam cielaki od niego na sztuki nie nażekam ale na podejście do klienta i cenę to już tak na i co najlepsze to on jest też rolnikiem tak jak my ,złodziejstwem potrzy się dorobić .

Opublikowano

Niedaleko nas jest rolnik co skupywał same krowy słabe (kulawe itp) płacił różnie od 100do 1000 był dziad z niego dziś same jelenie traktory kombajny obora hale magazynowe kostka wszędzie dom nowy  przestał kupować takie sztuki dopiero dwa lata temu. Ze wsi chłopy to plują na niego  bo jak przyjeżdżał to gadał panie mi na paliwo aby zostanie to dobrze że wiozę że dwie czy trzy na raz a Tera patrzą to nie mogą ogarnąć...

Opublikowano

Ta jelenie same to i hektary się zgadzają pewnie, wszyscy co chandlowali tak dostali po jajach że nie jeżdżą wcale, ubojownie im nie pozaplacali i co... Koniec kariery, bierz się masz rację 😂

@Robi666nie cytuj poprzedniego posta

Opublikowano
1 godzinę temu, nikolas29 napisał:

Krowy do 5 zł max lodzkie

A byk coś słyszał ??

Opublikowano

Przez telefon kupiec z łódzkiego za byki hf i jałówkę mm 6 netto, a za jałówkę hf 5.7 netto. W sobotę ma przyjechać oglądać to konkretniej się dowiem. 

Opublikowano
nexeqadore napisał:

41 minut temu, ACoCieTo napisał:

U mnie byli oglądać ale nie sprzedałem .

Kiedy i jakie ceny podobno coś z nimi nie halo

Nie wiem czy coś nie halo ,zdziwiło mnie że chętnie chciał przyjechać wcześniej były z tym problemy ,cena słaba 6.5

Opublikowano
3 godziny temu, Przeemko napisał:

Przez telefon kupiec z łódzkiego za byki hf i jałówkę mm 6 netto, a za jałówkę hf 5.7 netto. W sobotę ma przyjechać oglądać to konkretniej się dowiem. 

Dobry kupiec.

Opublikowano
4 godziny temu, Przeemko napisał:

Któren to ??

Opublikowano
Dnia 6.05.2020 o 09:03, ogarek napisał:

Wczoraj było aż dwa samochody za bydłem na podwórku.... Przasnysz i handlarzyki  kieleckiego.. To chiba dobry znak 😋

Byk i jalowka proponowali po 7 zł brutto.... Nie za handlowali my.. 😜

Kto z przasnysza?

Opublikowano
6 godzin temu, ACoCieTo napisał:

U mnie byli oglądać ale nie sprzedałem .

cena niska czy marudzili jak zwykle ze ten ma jaja za duże a drugi za chudy trzeci garbaty?

Opublikowano
5 godzin temu, soltys48 napisał:

Wieść gminna niesie, że coś z kasą kiepsko

klasyfikatorzy mogli więcej kombinować w uja się raz tylko kogos robi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v