Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, EmilPlayP napisał:

Kogo polecacie na północnym Mazowszu? Na czerwca planuje 10-12 sztuk sprzedać byki i jalowki mm i dwa hfy waga 600-700 kg, mam własną wagę elektroniczna i jak dotychczas współpracowałem z Agro - Max, bez żadnych problemów czy to z wagą czy z płatnościami.

którzy to ten agromax?

Opublikowano
Marmurek12 napisał:

13 godzin temu, gregor1284 napisał:

którzy to ten agromax?

Krzyżanowski 

Dokładnie, kilka ładnych lat współpracujemy z Panem Waldemarem i polecam jakby ktoś pytał. Może ktoś sprzedawał do Jan - Polu? Jakieś opinie?

Opublikowano

jutro jedzie 12szt mm i hf w ostatnią podróz po 6,7netto minus 5%.  A tak przy okazji Wczoraj wieczorem zauważyłem byk ok 500kg ( 16 mcy ) sapie jakby miał ostre zapalenie płuc... Dzisaj to samo i troche idzie piana z pyska... temp. nie mierzyłem bo z luzu... Widać że sie mieczy próbować leczyc czy moze jutro go sprzedac z tamtymi. Jeszcze nie miałem takiego dużego byka zeby go tak ostro wzieło na płuca... a moze to cos innego zatkany albo co ??

Opublikowano

Czy Angus czy Lm, nie ma znaczenia..Liczy się waga cielaka przy porodzie/budowa/czy nie załapał na płuca itp...

Rekordzista u Mnie byk po Angusie i krowie Czarno białej, w 2 lata 930 kg. 

Zresztą i Sim mleczny 800kg w 24 mc złapie.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, zbyszek8201 napisał:

Czy Angus czy Lm, nie ma znaczenia..Liczy się waga cielaka przy porodzie/budowa/czy nie załapał na płuca itp...

Rekordzista u Mnie byk po Angusie i krowie Czarno białej, w 2 lata 930 kg. 

Zresztą i Sim mleczny 800kg w 24 mc złapie.

Sim w dwa lata to 900 haczy , najważniejszy to odchów cieląt , byki RP u mnie robią w 24 miechy około 800 kg A cielak przy porodzie malutkie jak jersey 

Opublikowano

złapałem tego byczka i przegnałem go zeby był sam i jest źle ma 36 stopi osowiały taki, mam nadzieje ze dotrwa do jutra... był weterynarz i  stwierdził ze to nie płaca tylko coś z którymś zołądkiem  bo ten brzuch taki dziwny zapadniety... zwazyłem go jeszcze i ma 530kg... Jutro moze go wezmie z tamtymi za jakies "normalne" pieniadze mam nadzieje

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v