Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@sumek666 przepraszam że tu pytam ale dlaczego ma  Pan teraz tego świrusa zamiast zdjęcia profilowego?

Opublikowano

Panowie tu jest temat ceny bydła a jeśli chcecie porozmawiac na temat byków opłacalności itp itd jest do tego temat odzielny wystarczy poszukać przez sekunde a nie zasmiecac ten temat. Więc piszmy tu o cenach. Powracając do tematu narazie nie widać podwyżek a wręcz cena do dołu. U nas w okolicy skup narazie cześciowo zamarł i czeka na rozwój sytuacji.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Bananek napisał:

to ja też nie w temacie napisze: Sumek, bój się Boga. dlaczego zmieniłeś avatar? znów będę się musiał przyzwyczajać od nowa.

@Matey spytaj bo wczoraj Prima aprilis był. Śmieszek. 

Opublikowano

Jak netto to cena nawet przyzwoitą dostałeś.bedziesz miał rozliczenie to nie lękaj się wstawić.powazyles przed załadunkiem?

Opublikowano

W tamtym tygodniu ABP Tykocin 12zl netto za klasę O. Jeden miał przed załadunkiem 773 kg, drugi 687 kg. Mniejszy miał skończone dwa lata.

Przyszło 402 kg mięsa po 12.80 zl i 352 kg po 12.40 zł.

Klasa nie napisana. A więc wychodzi że U i R. Byki mieszance czarno białe. Ceny netto.

Warto by każdy pisał jak podaje ceny czy netto czy brutto bo są nie jasności

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Teraz daj sobie bana bo to przecież spam. Ogólnie to już rzadko tu zaglądam. Zrobiło się zbyt sztywno. Tak jak i w polskim systemie walki z tym całym wirusem. Powtarzając kogoś post w odpowiedzi na niego aby ten ktoś zauważył że jego post został zauważony uważacie za spam? Bo dostałem za to punkt. Jeżeli tak to ma wyglądać do nie potrzeba mi bana bo sam przestanę tu pisać. Rozumiem jak ktoś komuś ubliza to ok. Ale za cytowanie posta kogoś dostać bana to chyba jakieś jaja są? 

Screenshot_20200403-110405.jpg

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
20 minut temu, Lukasz93 napisał:

W tamtym tygodniu ABP Tykocin 12zl netto za klasę O. Jeden miał przed załadunkiem 773 kg, drugi 687 kg. Mniejszy miał skończone dwa lata.

Klasa nie napisana. A więc wychodzi że U i R. Byki mieszance czarno białe. Ceny netto.

Strasznie marne wybicie. Byki były najedzone czy normalnie po nocy. 

20 minut temu, Lukasz93 napisał:

Opublikowano
17 minut temu, tomaszmab napisał:

Teraz daj sobie bana bo to przecież spam. Ogólnie to już rzadko tu zaglądam. Zrobiło się zbyt sztywno. Tak jak i w polskim systemie walki z tym całym wirusem. Powtarzając kogoś post w odpowiedzi na niego aby ten ktoś zauważył że jego post został zauważony uważacie za spam? Bo dostałem za to punkt. Jeżeli tak to ma wyglądać do nie potrzeba mi bana bo sam przestanę tu pisać. Rozumiem jak ktoś komuś ubliza to ok. Ale za cytowanie posta kogoś dostać bana to chyba jakieś jaja są? 

Screenshot_20200403-110405.jpg

Kolega sumek się strasznie rozbestwił i psuje całe forum... popieram SUMEK666 daj sobie bana!!!

• Like 1
Opublikowano

Po nocy. No tak i ja myślę że wybicie nie za duże. Cenę dali w miarę to na kg trzeba uciąć 🤣 

Tylko też pytanie jak wypadało by obliczać te wybicie? Od wagi jaka miały u mnie przy załadunku, czy np. odejmować na zasadzie skitki z 5% i dopiero z tego liczyć wybicie?

Opublikowano
1 godzinę temu, karolr2 napisał:

Przy bykach mieszańcach czarno białych wybicie na poziomie 52 i 51% liczona od wagi z gospodarstwa to nie jest tak zle.

Podaj nr kolczyka to zobaczę twoje...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v