Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, AdamRo napisał:

Mam nadzieję że ci co każą teraz wstrzymać się ze sprzedażą nie znikną za jakiś czas z for internetowych i biorą odpowiedzialność za swoje słowa.

W tamtym tygodniu pisałem że jest szansa sprzedać w tym tygodniu O za 12,4 . Od jutra już tej szansy nie ma :(

W tamtym tygodniu to za  U klase chciałeś mi dac 7 zł

Opublikowano
29 minut temu, Baks00 napisał:

O to handlarzy  mnóstwo w tej okolicy.Jak to mówią  do wyboru do koloru.......

Masz jakiegoś  konkretnego  z dobrą  ceną ?

Opublikowano

Nie wiem  jakie  ceny na dzień  dzisiejszy.....nic  nie sprzedawalem  ostatnio.Ale mam  przyzwoitego  odbiorcę.Z kim ty handlowales? Daj na priv  nie róbmy  bajzeru 

Opublikowano

tomtom musiałbym sprawdzc ale gdzies z Twoich okolic teraz mam cielaki  co mi kolo przywiózł, dzis poszedł ładny mm którego szykowałem z reszta jednak zaprzestał jesc i w 3 dn skapciał nie do poznania 7 brutto   

Opublikowano

bobienko ale jak zaczną krowy sprzedawać pod nóż to cena za byki do 2 zł walnie Ty wiesz ile tego jest , a mleczne gospodarstwa są najbardziej zadłużone obory za miliony i w 99% na kredycie

Opublikowano

Dobrze wiesz jakie mam o nich zdanie😁

Z bykiem u nas kończą prawie wszyscy.zostana tacy co tam 2-3 szt będą trzymać oby trzymać.

Opublikowano

bobienko gdzie tam koniec??? sołtysa wiele dni na forum nie było kupuje cielaki na potęgę do 3zł jeszcze przecież daleko

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

bobienko ale jak zaczną krowy sprzedawać pod nóż to cena za byki do 2 zł walnie Ty wiesz ile tego jest , a mleczne gospodarstwa są najbardziej zadłużone obory za miliony i w 99% na kredycie

I co myślisz że wszystkie mleczarnie przestaną odbierać mleko . zresztą z mojej tydzień temu info że za mleko będzie więcej👍😎

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Ursus i daj Ci Boże  jak najwięcej,  tu nie chodzi aby cieszyć się z czyjegośc nieszczęścia  ale zeby nie nastapił krach bo to nikomu nie służy 

Opublikowano
6 godzin temu, Ursus932 napisał:

I co myślisz że wszystkie mleczarnie przestaną odbierać mleko . zresztą z mojej tydzień temu info że za mleko będzie więcej👍😎

Radomsko

Opublikowano
9 godzin temu, kanalia36 napisał:

Ursus i daj Ci Boże  jak najwięcej,  tu nie chodzi aby cieszyć się z czyjegośc nieszczęścia  ale zeby nie nastapił krach bo to nikomu nie służy 

Kanalia twoich postach niezauważony jeszcze jednego spostrzeżenia Dlaczego tacy jak sołtys i inni którzy trzymają koło 50 sztuk i powyżej mówią że będą trzymać jak się okazuje większości mają rozpisany bydło na brata siostry sąsiada kuzyna i żyjąc dopłat a nie a nie z hodowli bo to faktycznie jest nieopłacalny i zostaje jedynie ta dopłata

• Like 2
Opublikowano
9 godzin temu, kanalia36 napisał:

A czy ja się ciesze z czyjegoś nieszczęcia 😕. Tylko chodzi o to że wszystkich krów ludzie nie oddadzą na rzeź , bo Ty już wieścisz spadek cen dużą ilością krów do uboju . A krach To już jest tylko teraz będzie po tym całym wirusie 

Opublikowano

Przez to wasze panikowanie zbiajcie sobie cenę. Przestój jest aktualnie we wszystkim nie tylko w rolnictwie. Dodam tylko, że ludzie jeść muszą. A co cena tylko zadrży to wszyscy zaraz wypychaja. Cena za hf w moim regionie koło 6netto mm 6,50 bez szału i większych zmian.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

ja póki co się zastanawiam, liczyłem na min. 12zł netto, a jeśli będzie ponad to 2 sztuki od razu pójdą. Handlarza i ubojnie nie pytam czy cena podskoczy bo zawsze mówią że w dół nawet jak za tydzień są podwyżki.

Edytowane przez MariuszKlim
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v