Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, AdamRo napisał:

Mam nadzieję że ci co każą teraz wstrzymać się ze sprzedażą nie znikną za jakiś czas z for internetowych i biorą odpowiedzialność za swoje słowa.

W tamtym tygodniu pisałem że jest szansa sprzedać w tym tygodniu O za 12,4 . Od jutra już tej szansy nie ma :(

W tamtym tygodniu to za  U klase chciałeś mi dac 7 zł

Opublikowano
29 minut temu, Baks00 napisał:

O to handlarzy  mnóstwo w tej okolicy.Jak to mówią  do wyboru do koloru.......

Masz jakiegoś  konkretnego  z dobrą  ceną ?

Opublikowano

Nie wiem  jakie  ceny na dzień  dzisiejszy.....nic  nie sprzedawalem  ostatnio.Ale mam  przyzwoitego  odbiorcę.Z kim ty handlowales? Daj na priv  nie róbmy  bajzeru 

Opublikowano

tomtom musiałbym sprawdzc ale gdzies z Twoich okolic teraz mam cielaki  co mi kolo przywiózł, dzis poszedł ładny mm którego szykowałem z reszta jednak zaprzestał jesc i w 3 dn skapciał nie do poznania 7 brutto   

Opublikowano

bobienko ale jak zaczną krowy sprzedawać pod nóż to cena za byki do 2 zł walnie Ty wiesz ile tego jest , a mleczne gospodarstwa są najbardziej zadłużone obory za miliony i w 99% na kredycie

Opublikowano

Dobrze wiesz jakie mam o nich zdanie😁

Z bykiem u nas kończą prawie wszyscy.zostana tacy co tam 2-3 szt będą trzymać oby trzymać.

Opublikowano

bobienko gdzie tam koniec??? sołtysa wiele dni na forum nie było kupuje cielaki na potęgę do 3zł jeszcze przecież daleko

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

bobienko ale jak zaczną krowy sprzedawać pod nóż to cena za byki do 2 zł walnie Ty wiesz ile tego jest , a mleczne gospodarstwa są najbardziej zadłużone obory za miliony i w 99% na kredycie

I co myślisz że wszystkie mleczarnie przestaną odbierać mleko . zresztą z mojej tydzień temu info że za mleko będzie więcej👍😎

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Ursus i daj Ci Boże  jak najwięcej,  tu nie chodzi aby cieszyć się z czyjegośc nieszczęścia  ale zeby nie nastapił krach bo to nikomu nie służy 

Opublikowano
6 godzin temu, Ursus932 napisał:

I co myślisz że wszystkie mleczarnie przestaną odbierać mleko . zresztą z mojej tydzień temu info że za mleko będzie więcej👍😎

Radomsko

Opublikowano
9 godzin temu, kanalia36 napisał:

Ursus i daj Ci Boże  jak najwięcej,  tu nie chodzi aby cieszyć się z czyjegośc nieszczęścia  ale zeby nie nastapił krach bo to nikomu nie służy 

Kanalia twoich postach niezauważony jeszcze jednego spostrzeżenia Dlaczego tacy jak sołtys i inni którzy trzymają koło 50 sztuk i powyżej mówią że będą trzymać jak się okazuje większości mają rozpisany bydło na brata siostry sąsiada kuzyna i żyjąc dopłat a nie a nie z hodowli bo to faktycznie jest nieopłacalny i zostaje jedynie ta dopłata

• Like 2
Opublikowano
9 godzin temu, kanalia36 napisał:

A czy ja się ciesze z czyjegoś nieszczęcia 😕. Tylko chodzi o to że wszystkich krów ludzie nie oddadzą na rzeź , bo Ty już wieścisz spadek cen dużą ilością krów do uboju . A krach To już jest tylko teraz będzie po tym całym wirusie 

Opublikowano

Przez to wasze panikowanie zbiajcie sobie cenę. Przestój jest aktualnie we wszystkim nie tylko w rolnictwie. Dodam tylko, że ludzie jeść muszą. A co cena tylko zadrży to wszyscy zaraz wypychaja. Cena za hf w moim regionie koło 6netto mm 6,50 bez szału i większych zmian.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

ja póki co się zastanawiam, liczyłem na min. 12zł netto, a jeśli będzie ponad to 2 sztuki od razu pójdą. Handlarza i ubojnie nie pytam czy cena podskoczy bo zawsze mówią że w dół nawet jak za tydzień są podwyżki.

Edytowane przez MariuszKlim
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v