Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, kanalia36 napisał:

Byłem w sklepie lokalnej ubojni, wołowina tzw 2 cena 19 zł za kg. ceny w skupie w tej ubojni do 5,6zł hf , do 6 zł mieszaniec do 6,4 zł  byki typowo mięsne.

5,6hf   11,2 cwierci   22 tzw 2 trybowane wszystko sie zgadza

Opublikowano (edytowane)

Panowie we wloszech trumny wywoza konwoje ciezarowek. W hiszpani zaczyna byc podobnie. Niemcy i Francja nastepne w kolejce a wy tu ze to glupoty zeby ceny zbic.

Jedna z mleczarni juz obnizyla odbior  o 10% od kazdego rolnika i w wiadomosci bylo ze moga dalej obnizac. Bo export jest utrudniony a spozycie krajowe spada. I nie maja co robic z nadwyzkami mleka. 

Edytowane przez Bugii
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

Oczywiście że wykorzystują sytuację aby zbić cenę chociaż mięso sprzedają jeszcze drożej

Czyli chiny znów zarobią (tym razem na trumnach )Podaj nazwę tej mleczarni aby można było twego newsa potwierdzić

Opublikowano
5 minut temu, marijusz napisał:

Oczywiście że wykorzystują sytuację aby zbić cenę chociaż mięso sprzedają jeszcze drożej

Czyli chiny znów zarobią (tym razem na trumnach )Podaj nazwę tej mleczarni aby można było twego newsa potwierdzić

Turek. Na farmerze masz artykul

Opublikowano
17 godzin temu, kanalia36 napisał:

Byłem w sklepie lokalnej ubojni, wołowina tzw 2 cena 19 zł za kg. ceny w skupie w tej ubojni do 5,6zł hf , do 6 zł mieszaniec do 6,4 zł  byki typowo mięsne.

cały czas piszesz o cenie wołowiny w sklepie, a Ty masz w ogóle pojęcie ile samego mięsa bez kości jest z takiego Hfiska zywej wagi 600 kg ??

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Ubiłem kiedyś jałowke 350 kg w dobrej kondycji to czystego mięsa było 110 kg.... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
7 godzin temu, karolr2 napisał:

Rafalex pomorskie 

Z pomorskiego jesteś ? Aż dziwne na Rafała,  że tak się z ceną wychylił .

2 godziny temu, Bugii napisał:

Turek. Na farmerze masz artykul

Farmerem to bym się akurat nie sugerował bo to portal bardzo nie przyjazny dla polskiego rolnictwa 

Opublikowano

Nie trzeba czytac farmera. Wczoraj kolega, który odstawia do Turku to samo mi mówił.  Przyslali rolnikom pisma ,że mają zmniejszyc dostawy o 10 %. Jeśli się  nie dostosuja , może być kolejne 20 %

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, sylwekbarca2 napisał:

cały czas piszesz o cenie wołowiny w sklepie, a Ty masz w ogóle pojęcie ile samego mięsa bez kości jest z takiego Hfiska zywej wagi 600 kg ??

A to kości oni wyrzucają tak??? Wszystko sprzedają, nie bądź śmieszny... U nas Hf 5,3. Czemu zakłady nie płacą za skure, co z narogami ( serce, wątroba, płuca, nerki)... Złodzieje i koniec!!!

Edytowane przez Berthold
  • Thanks 2
  • Confused 1
Opublikowano
3 godziny temu, przemek28_28 napisał:

Mi to juz nawet nie chce sie łazić oprzątnąć. Hf 5.2 a mieszance do 6 netto. Wlkp.

Teraz mnie w końcu zrozumiesz dlaczego nazywam bydło rogatym dziadostwem czy nawet wulgarnie ścierwem. 

tyle ze mój próg zniechęcenia  był na poziomie poniżej 7 zł . Ja chory byłem jak dawałem jeść bydlaką, a białej goraczki dostawałem jak obornik wyrzucałem i mnie jeszcze kopytem poczęstował.

a tak swoją drogą jak pisałem w poniedziałek ze u mnie handlarze proponują 5,2 to zostałem wysmiany ze jestem kanalia i mi specjalnie kit wciskają.  

Opublikowano (edytowane)

Ja poczekam trochę i jak chujnia będzie dalej to ostatnia inwestycja w byki to będzie zamrażarka.

Edytowane przez bobienko
Opublikowano
2 godziny temu, sylwekbarca2 napisał:

No to ile jest czystego mięsa z hfa?

Opublikowano
2 godziny temu, sylwekbarca2 napisał:

No ile?

Opublikowano

bobienko u mnie koszty pasz wychodziło ok 7 zł a gdzie straty związane z łamaniem , nóg, czy upadkiem cielaka albo leczenia???? Ja obliczyłem ze zeby coś mi się zostało to za hf musze dostać za hf 8 zł a to w moich stronach  nie realne ( max cena w historii o jakiej słyszałem za hf to 7,6 zł netto- szczyt cenowy) Teraz poburzyłem koryta i w oborze już maciory siedzą  te 5 sztuk co mam w szopie siedzą we wsześniu 4 sprzedam a 1 kropne na mięcho bo mam przeterminowany paszport  i jak mam się prosić handlarza ze zwierzk młody tylko paszport to dokument archiwalny tylko to go sobie zjem sam i koniec definitywny z rogacizną  koniec z filantropią 

Opublikowano

Przestaniemy hodować to wyjdą prezesy i handlarze z bekiem na ulicę i zewnym głosem że łzami w oczach będą głosić że pazerni gospodarze że robić chlopowi się nie chce a uni tyle piniazkow zainwestowali.jak żyć dajta parę milionów 😂wolontariat już się kończy.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 18.03.2020 o 18:29, kali2107 napisał:

godzinę temu zadzwonił rafalex jutro rano załadunek 12szt hf 6.85 netto . A sprzedałem 3 tyg temu 12 szt hf po 7 netto odebrał Czarnecki.

Sprzedałeś? Bo ja w tym tygodniu mam zamówione kolejne sztuki.

Edytowane przez WiesławZetor
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v