Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, marijusz napisał:

Koledzy może ktoś ma pomysł jak leczyć zapalenie płuc gdy antybiotykoleczenie nie przynosi efektu ? Cielak 150 kg według mnie przed ostatnie stadium do zgonu ,oddech płytki ,robi bokami ,łeb przy ziemi .

Jakie antybiotyki stosowałeś? 

Opublikowano
23 godziny temu, Krasta napisał:

Jakieś opinie na temat PH Fair Trade Maciej Panfil z łódzkiego ?

Czy on teraz jeździ? Bo pewnie go znam jeździł Skania.

Opublikowano

no to ten że tego. Biernat za cały kanion 13 za O dla chłopa. czytaj to tak że pośrednik ma więcej. krowa na Podlasiu dla pośrednika za O 320 12.2 340 12.4 . co tu by jeszcze wam napisać.... aaa u wuja jalowka r 14 zł. dzisiaj pojechalo 9O 2 R po 7 netto I jedna P po 6 netto wszystko minus 7% i średnio coś 745kg ( 3 sztuki ok 650kg dlatego tak nisko)

Opublikowano
3 godziny temu, marijusz napisał:

Koledzy może ktoś ma pomysł jak leczyć zapalenie płuc gdy antybiotykoleczenie nie przynosi efektu ? Cielak 150 kg według mnie przed ostatnie stadium do zgonu ,oddech płytki ,robi bokami ,łeb przy ziemi .

my dajemy floron

Opublikowano
3 godziny temu, 3in1 napisał:

Muszą być tanie skoro tyle nakupił że musiał z przodu posadzić jak na pace się już nie miescily...

Tak tylko że to nie u nas tylko któraś Ameryka

Opublikowano
8 godzin temu, hobbysta82 napisał:

Jakie antybiotyki stosowałeś? 

zacząłem od floronu  i po nim było chyba 10 dni dobrze potem engemycin bez efektu ,borgyl bez efektu Teraz dostaje tiamefenikol co 12 godzin ale chyba tylko modlitwa może mu pomóc

Albo OLX 😉

Oczywiście żartuje 

Opublikowano
2 godziny temu, marijusz napisał:

zacząłem od floronu  i po nim było chyba 10 dni dobrze potem engemycin bez efektu ,borgyl bez efektu Teraz dostaje tiamefenikol co 12 godzin ale chyba tylko modlitwa może mu pomóc

Albo OLX 😉

Oczywiście żartuje 

Dobry steryd i nagle wstanie na dobę i dotrze do nowego właściciela. Ciekawe ile procent wszystkich krąży na takich dopalaczach?

Opublikowano
13 godzin temu, marijusz napisał:

U mnie ten sam przypadek dostawał oxytan penject i gowno pomaga 

Opublikowano

Topagrar głosi o podwyżkach zywca wołowego pochwalcie się ile to jest 5 gr czy już cale10?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, krzysztof1987 napisał:

Szczerze to nie wiem ile Ale chyba 2 razy dostają w jakimś  odstępie czasu (u nas w gospodarstwie ja się zajmuję polami i mało ignoruje w zwierzęta Ale widziałem co dawali)

Ja floron lub florken(daję 2 razy w odstępie 48 godzinnym)Przy pierwszym podaniu razem z przeciw zapalnym 

47 minut temu, pit17 napisał:

U mnie ten sam przypadek dostawał oxytan penject i gowno pomaga 

ile kg ?długo choruje? Zobaczymy po których lekach najpierw padnie 

Edytowane przez marijusz
  • Confused 1
Opublikowano
23 minuty temu, HF86 napisał:

Topagrar głosi o podwyżkach zywca wołowego pochwalcie się ile to jest 5 gr czy już cale10?

Ja to widzę obniżki, a nie podwyżki. Od roku cały czas cena systematycznie spada. Raz w górę, a potem jeszcze więcej w dół. Ciekawe kiedy się na dobre ustabilizuje, albo nawet odbije w górę?

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, marijusz napisał:

Ja floron lub florken(daję 2 razy w odstępie 48 godzinnym)Przy pierwszym podaniu razem z przeciw zapalnym 

ile kg ?długo choruje? Zobaczymy po których lekach najpierw padnie 

Też 150, od piatku

Opublikowano (edytowane)

O to mój jest juz lepszy bo około 2 tygodni Ale był wyjątkowo mocny bo przy 41,5 wstawał do zarcia

Teraz na cene to może mieć wpływ koronaSuperWirusPowerTD

Edytowane przez marijusz
Opublikowano
54 minuty temu, pit17 napisał:

Mój ma 39.3 nie do zbicia 

Zrób mu okład i spadnie temperatura 

56 minut temu, MałaMi napisał:

Przed chwilą sprzedane byk 7.7 jalowka 8.0. Lubelskie 

To u was jeszcze dobrze płacą, a w łódzkim milx do 7zl.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v