Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Mam 15ha. Na wiosne mi dochodzi jeszcze 3. Opony tył komplet to 3 tys. Więc razem 18. I napęd koło 10 więc wyjdzie nie całe 30. Ale nie odczuję tego tak jakbym miał dać na raz 30. Chodź tyle nie mogę przeznaczyć .

Opublikowano
3 minuty temu, ogarek napisał:

Nie ma sensu taka robota i tyle... 

Uzasadnij .:ph34r:

Opublikowano

Na ogumieniu nie można oszczędzać, bo za 3-4 lata zacznie się wszystko rozłazić, a za napęd czasem dasz 10 tyś i zaraz zaczniesz remont od nowa

3 minuty temu, zetorki12 napisał:

Uzasadnij .:ph34r:

Ty udajesz czy naprawdę miałeś trudne dzieciństwo?   :P  

Opublikowano

bez sensu taki zlom i naped zakladac itp. bo to cie wyjdzie duzo wiecej jak 30 tys bo zawsze cos dojdzie. Lepiej poczekaj a jak nie mozesz to pozycz w banku te 10 tys i juz lepiej kup ursusa 3110 na silniku perkinsa i spokojnie wystarczy 

Opublikowano

Sam już nie wiem. Mordować dalej C-360 i zostawić jak jest czy pchać się w tą w tą szóstkę. Albo jakiegoś 912. Bo przypuszczam,że ta szóstka to sobie pewnie lubi spalić... Ale z drugiej strony potrzebny mi ciągnik i sam już nie wiem czy jest sens. Tym bardziej,że tereny mam górzyste,ale przy odpowiednio mniejszych maszynach da sobie radę i bez tego napędu.

Opublikowano

Do takiego arealu to szukał bym jakiegoś 914. Nie musisz tłumaczyć że nie masz tyle ile powinieneś dac bo każdy to doskonałe rozumie i sam staje przed takimi wyborami każdego dnia. 

Ja na Ursusa złego słowa nie powiem, tyle lat mój tata na nich obrabiał 30ha. Teraz przeszedłem się na MF6190. 

Różnica wiadomo że jest, przede wszystkim w komforcie ale jeśli się chce to i ursusem można dobrze robić. 

Opublikowano
Przed chwilą, Brytan napisał:

Sam już nie wiem. Mordować dalej C-360 i zostawić jak jest czy pchać się w tą w tą szóstkę. Albo jakiegoś 912. Bo przypuszczam,że ta szóstka to sobie pewnie lubi spalić... Ale z drugiej strony potrzebny mi ciągnik i sam już nie wiem czy jest sens. Tym bardziej,że tereny mam górzyste,ale przy odpowiednio mniejszych maszynach da sobie radę i bez tego napędu.

6 spali przy ciężkiej pracy około 11-12l

Czwórka spali około 9l 

Opublikowano

Gdyby fundusze pozwoliły tego tematu by nie było,ale noo...   A szukam do 20 tys coś ciekawego a z napędem nic nie kupię sensownego w tej cenie więc muszę bez.

Opublikowano (edytowane)

Oba spalą mnie więcej tyle samo na hektar, kwestia dobrania sprzetu, za to czas  wykonania danej pracy ulegnie zmianie

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano

Kupisz rusala ale wiadomo tu trza mieć odwagę przesiadac się na kierat... 😁😁😁

Opublikowano
1 minutę temu, ogarek napisał:

Kupisz rusala ale wiadomo tu trza mieć odwagę przesiadac się na kierat... 😁😁😁

Mam od nowości T-25 A z tego co go użytkuje już prawie 30 lat stwierdzam,że nie chcę żadnego Ruskiego nigdy w życiu a tego trzymam bo sentyment i przydaję się do pierdół.

Opublikowano

Jakiś ursus 3110 to już chyba z tych nowszych a to zwykle gowno

myslalem ze 1222 to prawie to samo co 1224, a takiego bez napędu jeszcze nie widziałem.

naprawiac sam umiesz ?? 

Opublikowano

Niech jeszcze rok dozbiera kasy i kupi coś no nie będzie wymagało przeróbek kombinacji, bo remonty to niestety będą nieuniknione. Z zasady dobre się trzyma, a jak coś już grubo siada to do żyda

Opublikowano

tylko

2 minuty temu, Pigmei napisał:

Oba spalą mnie więcej tyle samo, kwestia dobrania sprzetu, za to czas  wykonania danej pracy ulegnie zmianie

Tylko że 6- tka bez przedniego, za wiele cięższa od 4-ki nie jest i moc będzie tylko po to by buksować kołami, także o wiele większych maszyn nie dołożysz, a spalanie, no cóż z turbiną małe nie będzie, nie na darmo 160 konny ma zbiornik bodajże 160 L

Opublikowano

Wszystkie rzeczy umiem zrobić sam oprócz np. głównego remontu silnika. Liczę się z dokładką bo to jest sprzęt 30-letni,ale boję się żeby nie wtopić z tą szóstką

Opublikowano

Wszystkim się lekko mówi "Niech rozbierać itd.", a wiadomo że w między czasie wyjdzie mu nieplanowany wydatek i pieniądze się rozejda. 

Nie ma dobrego rozwiązania i nie wiem co Ci doradzić 

• Like 1
Opublikowano

Może już by lepiej było kupić np. jakąś 912. Zawsze te 4 cylindry spali mniej. Ale myślę,że ta 12-tka pług zagonowy 4x40 i agregat 2,7/2,8m da rade.A to by mi już starczyło.

Opublikowano

160 konny ma zbiornik delikatnie mniejszy niż 1224 przez to ze ma wycięcie na turbinę. 
ale powinien mieć jeszcze zbiornik dodatkowy.

naprwno na 15 ha ta turbina ci nie potrzebna

starczy normalny 100 konny , nawet 80

Opublikowano (edytowane)
Cytat

160 konny ma zbiornik delikatnie mniejszy niż 1224 przez to ze ma wycięcie na turbinę. 
ale powinien mieć jeszcze zbiornik dodatkowy.

Ty mu zobacz pod kabiną jaki ma drugi.    xD

Edytowane przez Sean