Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no dokladnie. ale moj ojciec mysli ze w kabinie nie da sie kosic na stojaca a to tez nie prawda bo nawet jak ja mam 182 cm wzrostu to spokojnie stoje a moj ojciec jest nizszy wiec spokojnie sie da.

Opublikowano

U mnie nie było problemu z zakupem kabiny. Ojciec nie kosi bizonem tylko ja z braćmi to się pyta czy chcemy kabinę no to oczywiście że tak :( i się coś z tego wykluło. Na zdrowiu niema co oszczędzać jak kosi pracownik to tam jeszcze ale jak sam sobie kosisz to lepiej zainwestować w kabinę.

Opublikowano
http://allegro.pl/item697085907_kabina_kab...producenta.html super kabina, bardzo mi sie podoba, moze przez te skosne szyby :( moze za rok jak bedzie lepszy budzet to fundne mojemu Bizonikowi taka, o ile bedzie sie dobrze sprawowal w te zniwa :)

Też myślałem o takiej kabinie, bo ładnie wygląda, ale z funduszami krucho i niestety rok trzeba się przemęczyć, a może nastąpi jakaś wymiana, dokupienie maszyny, więc zobaczymy dopiero na następny sezon :)

Opublikowano

Z tego co czytałem to lepiej mieć kabine w kombajnie, większy komfort. Ale mam pytanie czy ta kabina z Naglaka ma odpowiednie chłodzenie i czy można klime zamontować? I jaka jest jej cena?? Oraz czy można stać w tej kabinie bo lepiej mi sie tnie na stojąco bo mi sie kolana nie mieszczą jak siedze :blink: ??

Opublikowano (edytowane)

Stać możesz spokojnie tylko poco, rozumie czasem jak zboże leży ale żeby cały czas? Co do chłodzenia to ja mam przyciemniane szyby i z otwartym oknem i drzwiami można spokojnie jezdzić no wiadomo klima ale da się wytrzymać bez niej. Ja za swoją w wersji lu dałem 4600zł. A i klime można dostać w wyposażeniu dodatkowym za dopłatą.

Edytowane przez krolikNH
Opublikowano

A jak są przyciemniane szyby to czy to nie przeszkadza w widoczności? Przednia też jest przyciemniona? No ja jakoś sie przyzwyczaiłem i wole stać a ile ona ma wysokości i jeśli ktoś wie ile klima w opcji kosztuje?

Opublikowano

One są przyciemnione (takie zielonkawe) oryginalnie. Wysokości dokładnej nie znam ale popatrz na stronie naglaka, ja mam niecałe 180cm i muszę się ostro prężyć (na pewno w takiej pozycji się nie jeździ) żeby mnie dach jakoś cisnął.

Opublikowano

W tamtym tygodniu kupiłem bizona z kabiną Naglak i jak mogę przyciemnić w niej przednią szybę czy może ona ma już w sobie jakiś filtr czy coś?

Opublikowano

A przyciemniał ktoś folią? Na allegro widziałem E-512 z przyciemnionymi szybami, jak dla mnie bomba ;) Tylko mam pytanie, czy ta folia nie odchodzi z tej szyby?

Opublikowano

Z tego co mi się wydaje, to te zielonkawe szyby u ciebie @OFsik w kabinie bizona to są szyby atermiczne tzn. odbijają promienie słoneczne aby ciepło nie przedostawało się do wnętrza, a przy okazji zapobiegają rażeniu kierowcy po oczach przez słońce. Przy zachowaniu odpowiedniej przejrzystości. ;)

Opublikowano

Ofsik a jaką brałeś? Bo te za 10zł z allegro to chyba nic nie warte są? Gdzieś czytałem że niebiescy mogą się do tego przyczepic, a niechciałbym, żeby mi kombajn na parking odholowali ;)

@łysy mam fotki tego koguta o którym kiedyś pisaliśmy, jutro je dodam to zobacz czy da rade się go bardziej rozebrac

Opublikowano

Z tego co mi się wydaje, to te zielonkawe szyby u ciebie @OFsik w kabinie bizona to są szyby atermiczne tzn. odbijają promienie słoneczne aby ciepło nie przedostawało się do wnętrza, a przy okazji zapobiegają rażeniu kierowcy po oczach przez słońce. Przy zachowaniu odpowiedniej przejrzystości. ;)

Dokładnie tak jak piszesz, do kombajnu czego chcieć więcej a tak nawiasem mówiąc to w bizonie w kabinie nigdy tak mi nie nagrzeje jak w zetorze(w zetorze zwykłe szyby)

@Matey nie mam pojęcia którą folie wybrać bo ja tych szyb nie przyciemniałem ale lepiej zainwestować w te z homologacją bo jak to mówią co jest tanie to jest drogie.

Opublikowano

tak tylko folie do przyciemniana szyb to w większości bajer jak nie wszystkie mój wujek który ma stacje kontroli pojazdów jak u niego byłem na przeglądzie to mówił że przyjechał do niego kiedyś kozak frajer z przyciemnianymi szybami właśnie folią i zrywał wszystko bo te homologacje pic na wodę jak chcecie kupować takie folie to radzę podjechać na stację kontroli pojazdów i się zapytać czy takie atesty jak podają na opakowaniu w ogóle istnieją bo to co jest napisane na opakowaniu nie znaczy że istnieje w rzeczywistości

Opublikowano

Jestem zdecydowany na zakup kabiny do Supra marki Naglak tylko nie wiem czy wybrać wersje Ekskluzywną czy Standardową wiem że w Ekskluzywnej jest m.innymi dodatkowa boczna dmuchawa, czy ona pomaga? czy nie czuć jej działania? Możecie polecić te kabiny, są dobrze wykonane?

Opublikowano

Mam kabine naglak wersję lux lecz jeszcze niewiem jak jest w żniwach ale jak włączałem ten wiatraczek to fajnie dmucha i napewno coś pomoże tylko pamiętaj aby filtr wymieniać lub czyścić

Opublikowano

ten wentylator coś tam daje ale i tak więcej daje główny wentylator, przyciemniane szyby jakie ma wersja lux za to sporo dają, miałem kombajn z taką kabiną przez dwa lata i można być z niej zadowolonym choć nie ma co liczyć że w kombajnie będzie chłodno niestety nie jest temperatura czasami potrafi dojść do 45 stopni i więcej i bez otwartych drzwi czy szyby nie dar rady jeździć nie mając klimatyzacji

Opublikowano

Ja mam oryginalną płocką kabinę starego typu, bez nawiewów, bo ktoś powywalał w ogóle kiepski stan. Od dłuższego czasu poszukuję używanej kabiny "nowego" typu, ponieważ urzeka mnie jej wygląd. (inna konstrukcja dachu)

Opublikowano

A ha czyli atermiczne szyby dobra rzecz. Aby słyszałem że jak robi się "szarówka" to słabo widać, dopiero poprawia się jak całkiem się ściemni. Jak tak naprawdę przeznie widać?