Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
57 minut temu, ogarek napisał:

Ale czy ja tu sprzedaje czyjeś brednie ? Skąd ci przyszło do głowy że popieram PO skoro nigdzie tego nie robię ?... Masz jakie dowody na to czy poprostu nie wiesz już co napisać ?..😁

cytaty linki z koduj24 obywateliRP  sok z buraka itp 

jesteś tam nawet w lożach VIP-ów 

71656881_523260854885253_4827967360134545408_n.jpeg

1 minutę temu, zetorki12 napisał:

Jeszcze kawałek został . Na Święta ma być .:D

boczki szynki też się bawisz ? 

Opublikowano (edytowane)

No jasne ! Mam zdolną żonę i razem taką garmażerkę wytwarzamy .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

zreszta kogo tak naprawde obchodzi los pokrzywdzonych przez wymiar spawiedliwosci-tych prawdziwych i urojonych ??

urojenia to mają sędziowie co uważają ze żyją 140 latkowie 

2 minuty temu, ogarek napisał:

Kurna.... Co za odlot ot tego wungla... 😁😁😁😁

a mówiłem ci nie baw się w świętego mikołaja i nie wskakuj do kominów 

3 minuty temu, zetorki12 napisał:

No jasne ! Mam zdolną żonę .

ja jestem tylko zdolny do szynek i boczku ale kiełbasy jeszcze nie robiłem 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Roman176 napisał:

ja jestem tylko zdolny do szynek i boczku ale kiełbasy jeszcze nie robiłem 

nieraz zdolnosci trzeba mieć zeby zjeśc takie cośa .                                  co do mapy to polska ma dosc specyficzny klimat , długi okres z niskimi temperaturami i siłą rzeczy te normy bedą u nas wieksze bo trzeba dłużej domy dogrzewać a to potrzebuje sporo energi ,  budynki nie są  termoizolowane w sporej czesci , dodatkowa  polska jest krajem tranzytowym  ..  

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

ja mieszkam na południu polski teraz mam 12 stopni ... u nas zawsze jest przeważnie dobre powietrze ...   a kraków to ujj wie co tam się dzieje zakaz palenia drzewem i węglem ....   u nas może na ulicy 3 domy nie są tylko ocieplone ... tak większość jak i z piecami ... na kopalni już nawet ciężko dostać eko groszek ...   

z tymi tranzytami masz racje bo my mamy najwięcej drug w Polsce korki jak sam skuuu..... 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Roman176 napisał:

u nas morze na ulicy

No patrz . Jakieś małe to morze u was jak na ulicy się mieści ... No chyba że ulica ogromna . :D

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

jarecki-jak bedziesz mial to sprawe o alimenty,to idz w zaparte ,mow ze nie znasz tej pani, pierwszy raz na trzezwo ja widzisz a tak w ogole bez rozpalki to ci konar nie plonie. a tak ogolnie to to dna to amerykanscy naukowcy wymyslili i badania robia na niemieckim sprzecie-wiec to w polsce nie jest wazne😂.

romus-

https://airly.eu/map/pl/#50.03255,18.50678,i7816

nie chwaliles sie ze zostales gwiazda internetu.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Niemiecka prasa: Polska i Czechy mają rację

a rudy kłamie 

https://fakty.interia.pl/polska/news-tusk-klimat-kolejne-klamstwo-brukselskie-premiera-morawiecki,nId,3859836

ruda szmata 

7 minut temu, jacus napisał:

jarecki-jak bedziesz mial to sprawe o alimenty,to idz w zaparte ,mow ze nie znasz tej pani, pierwszy raz na trzezwo ja widzisz a tak w ogole bez rozpalki to ci konar nie plonie. a tak ogolnie to to dna to amerykanscy naukowcy wymyslili i badania robia na niemieckim sprzecie-wiec to w polsce nie jest wazne😂.

romus-

https://airly.eu/map/pl/#50.03255,18.50678,i7816

nie chwaliles sie ze zostales gwiazda internetu.

bo to film do takich buraków jak ty to jest sztolnia a nie kopalnia 🤣😁

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Roman176 napisał:

Mają rację że nie wydolą na samej odnawialnej to fakt. Czesi mają chyba dwie atomówki. Czyli o dwie więcej niż my, Nie wiem dlaczego ten wrzask o atom, bo przecież to nie emisyjne.

Na razie wszyscy szukają jakiegoś sposobu aby nasz rząd nie stanął na stanowisku " nie i ch*j", a dlaczego- bo nie.

Tusk ma rację w jednym. Trzeba rozmawiać aby wydoić jak najwięcej kasy na przekształcenia w naszej energetyce. Tylko trzeba poprowadzić to normalnie. Aparat biurokratyczny lubuje się we wszelkich planach, harmonogramach, strategiach. Dać im ze dwa sensowne dokumenty z planem rozwoju przekształcenia i doić środki. Oczywiście można na potrzeby wizerunku grac ubogiego krewnego, prosić o wsparcie projektowe. technologiczne ale celem mają być działające siłownie.

Pani do spraw uchodźców zawsze mówiła że trzeba pomagać im tam na miejscu. No i próbowała, ino nie wyszło. Czyli jest zlecenie na Panią Kempę, tylko nie dla Banasia.:lol:
https://wiadomosci.wp.pl/prokuratura-sprawdza-co-sie-stalo-z-darami-dla-dzieci-w-syrii-akcji-patronowala-beata-kempa-6456939264550529a

"Jak jednak ujawniła "Gazeta Sycowska", plecaki, zamiast trafić do dzieci w Syrii, po ponad roku nadal leżały w magazynie w Sycowie. Gdy sprawa wyszła na jaw, Beata Kempa zawiozła je do jednego z kościołów."

Opublikowano

Kiedyś w miastach w starym budownictwie wszyscy palili węglem . Ile było fabryk . Teraz w kominach filtry .Prawie wszędzie co .Domki jednorodzinne na gaz lub eko groszek i od razu pojawił się smog .

Kiedyś tego nie było ?

Opublikowano (edytowane)

z  atomem może być kłopot .https://fakty.interia.pl/deutsche-welle/news-niemiecka-prasa-stanowisko-polski-zrozumiale-ale-targi-nie-n,nId,3859926    .                 Żenada grety thnnberg  najpierw rejs eko katamaranem a teraz 2 klasa w pociągu    a a katamaran prawdopodobnie nie był taki eko .jeszcze się nie odniosła co do oskarżeń że katamaran spalił sporo  paliwa a teraz kolejne  , https://www.tvp.info/45804144/greta-thunberg-chwali-sie-podroza-do-domu-koleja-nie-dodala-ze-wracala-pierwsza-klasa

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
23 minuty temu, 12zbyszko napisał:

Kiedyś w miastach w starym budownictwie wszyscy palili węglem . Ile było fabryk . Teraz w kominach filtry .Prawie wszędzie co .Domki jednorodzinne na gaz lub eko groszek i od razu pojawił się smog .

Kiedyś tego nie było ?

domków, budynków i samochodów przybyło. nie ma gdzie to powietrze ze spalinami uciekać a miasta sie rozrastają

31 minut temu, mirro napisał:

No tak tylko że my będziemy drążyć dziurę w Mierzei i budować porąbane lotnisko zamiast rozwiązywać problemy typu być, albo nie być.

Porąbany to jesteś ty bo nie masz żadnego zajęcia poza trolowaniem w internecie

Być eko chłoptasiu z malutkim rozumkiem kosztuje.  spaliny to nie tylko te co wylatują z komina budynku, może zamiast orać Jony zaprzęgnij siwka do pługa

Opublikowano

Kiedyś czytałem że za to że miasto się rozbudowuje powstają niecki . Nie ma korytarzy powietrznych . Samochodów też przybyło a ile samolotów . Ale co tam . To wszystko wina Kowalskiego . 

Opublikowano
4 minuty temu, 12zbyszko napisał:

Co ty . W Polsce najwięcej piją palą najwięcej przestępstw największy antysemityzm a polacy to bandyci powiedziałby hitler . Zachód to wzór 😁😁😁a i jeszczesprowokowali drugą wojnę światową .

Uuuuuu Kolego i tu się mylisz. Wcześniej i to dużo, bo jeszcze przed Chrystusem ( tu nie pamiętam którzy ale chyba rzymianie) jako największe zło tego świata uznawali Żydów. Tak że my jesteśmy daleko w kolejce.

Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

domków, budynków i samochodów przybyło. nie ma gdzie to powietrze ze spalinami uciekać a miasta sie rozrastają

paradoksalnie smog jest odkąd zaczęli z naszymi kopalniami walczyć a węgiel sprowadzać od ruskich, który jest o wiele gorszej jakości, a jak by tak wyeliminować tego obowiązkowego pośrednika od kopalni i każdy mógłby kupić bezpośrednio, jeszcze do tego obniżyć podatek na węgiel to jakość węgla by poszła w górę bo polski lepszy jak ruski to by się i smog zwiększył i ludzie z zaoszczędzonych pieniędzy mieli by np na wymianę pieca na lepszy, a co do aut to mimo że jestem bardziej z prawej strony to komunikacja zbiorowa powinna być bardzo rozwinięta bo jak by przez każdą miejscowość co godzinę od 5 do 23 jechał autobus i ceny biletów by były przystępne to każdy myślący ekonomicznie stwierdzi że zamiast wydawać 200 zł miesięcznie na dojazdy 5 km do miasta wsiądzie do busa za 100 miesięcznie i ma go co godzinę przejazd, o nic się nie martwi i może się jeszcze po pracy napić z kumplami 

Opublikowano
5 minut temu, 12zbyszko napisał:

Ale co tam . To wszystko wina Kowalskiego . 

No i jego krów .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...
v