Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
46 minut temu, ogarek napisał:

Dobra..... widzę że się tlumaczysz z niewiedzy 😁😁😁

No niech będzie jak w Niemczech gdzie trzeba 2/3 głosów aby dokonać takiego wyboru... Podajesz argumenty których nie znasz i się osmieszasz bo nie masz wiedzy  o czym piszesz. Typowy wiejski nieuk który popiera pis-dzielcow bo mu dali parę groszy. 

Pierdzenie w stołej  przy komputerze to chyba twoja domena . Miałeś wstawić cały materiał o prof środzie aby ciemny lud zrozumiał i nie mogę sie doczekać . Teraz wstaw coś o sędziach SN kto gdzie i jak . I znowu pewnie sie nie doczekam . O ślimakach   coś znalazłeś bo nawet za dużo nie trza było się wysilać . Udajesz mądrego a piszesz jak ciemny lud .

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, ogarek napisał:

Loo... po nowe  wytyczne lecisz ? 😁

u nas na wsi trudno wyczuć co ksiądz popiera. ale już w lublinie gdzie rolnicy prawie nie należa do jednej tamtejszych parafi to po jednej mszy można wyczuć która partia mu bliższa

Opublikowano
33 minuty temu, Ulman napisał:

Jakby babcia miała wasy to byłaby dziadkiem.

Czemu  teraz niemieckich ustaw nie skopiują? Na razie to oszukują ciemne masy.

Pewnie to przysłowia to już nie aktualne 😁😁😁 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, 12zbyszko napisał:

Pierdzenie w stołej  przy komputerze to chyba twoja domena . Miałeś wstawić cały materiał o prof środzie aby ciemny lud zrozumiał i nie mogę sie doczekać . Teraz wstaw coś o sędziach SN kto gdzie i jak . I znowu pewnie sie nie doczekam . O ślimakach   coś znalazłeś bo nawet za dużo nie trza było się wysilać . Udajesz mądrego a piszesz jak ciemny lud .

Widzę Zbychu że tylko lykasz brednie i nie potrafisz samodzielnie ich  zweryfikować..... Hmmm i czemu mnie to nie dziwi ?... Toć to norma pewnej opcji.. 😁😁😁

Się nie nerwuj jak nie masz racji i są na to dowody...sam dajesz ciała używając takich pseudo agumentow... no naprawdę typowy psiowy  wsiun jak malowany... 😁😁😁

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
7 minut temu, racyl napisał:

u nas na wsi trudno wyczuć co ksiądz popiera. ale już w lublinie gdzie rolnicy prawie nie należa do jednej tamtejszych parafi to po jednej mszy można wyczuć która partia mu bliższa

A teraz na poważnie, w celach poznawczych. Jaki wpływ ma brak rolników w parafii na preferencje partyjne księdza? 

Opublikowano
11 minut temu, jarecki napisał:

KONFEDERACJA przeprowadza spotkania na których uczestnicy biorą udział w głosowaniu na kandydata na prezydenta , a pytam ponieważ te organizowane spotkania w miastach polski sa  płatne i zaciekawiło mie czy Byłbyś w stanie uiscić opłate aby wziąć udział w takim spotkaniu i głosowaniu .

Oczywiście . Uważam ze to ma sens bo byle pętak nie zapłaci równowartości 10 piw by przyjść i robić sobie żarty 

3 minuty temu, racyl napisał:

Ile lat już on pier**li w kółko to samo ?

Tyle samo ile ty nie masz argumentów by swoje racje obronić 

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Oczywiście . Uważam ze to ma sens bo byle pętak nie zapłaci równowartości 10 piw by przyjść i robić sobie żarty 

Tyle samo ile ty nie masz argumentów by swoje racje obronić 

Nie przekonanych nie przekonasz i to podstawowa zasada.

Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

też w tym przypadku to popieram , tłumaczeniem było aby ekstremisci  lewaccy  nie robili zadym a i pare groszy się przyda .

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Oczywiście że tak. Głupek dobrego wyboru nie dokona

czyli ty jesteś głupek bo nie wierzysz ze zarabiają jedni 2 razy tyle ?

39 minut temu, ogarek napisał:

Widzę Zbychu że tylko lykasz brednie i nie potrafisz samodzielnie ich  zweryfikować..... Hmmm i czemu mnie to nie dziwi ?... Toć to norma pewnej opcji.. 😁😁😁

Się nie nerwuj jak nie masz racji i są na to dowody...sam dajesz ciała używając takich pseudo agumentow... no naprawdę typowy psiowy  wsiun jak malowany... 😁

marko kolo witam 

Opublikowano

apropo mechaników to wiadomo jak to na wsi było janusz samouk w garażu grzebał  i naprawiał wszystkim , a teraz wraz z potrzeba wiekszej wiedzy i sprzetu do zdiagnozowania awari 2 lata temu gosc postawił elegancki warsztat na 3 podnosniki  i teraz drugi również buduje tylko na 2 a roboty nawet sporawo mają .

• Like 1
Opublikowano
37 minut temu, Ulman napisał:

tu masz racje... ale nie o byle piątku .. tylko ze ludzie wpłacą i wybierają kto ma kandydować ...  

https://wpolityce.pl/polityka/473660-prawybory-w-po-to-ustawka-sikorski-i-arlukowicz-rezygnuja

2 minuty temu, jarecki napisał:

apropo mechaników to wiadomo jak to na wsi było janusz samouk w garażu grzebał  i naprawiał wszystkim , a teraz wraz z potrzeba wiekszej wiedzy i sprzetu do zdiagnozowania awari 2 lata temu gosc postawił elegancki warsztat na 3 podnosniki  i teraz drugi również buduje tylko na 2 a roboty nawet sporawo mają .

to jest wina dzisiejszej młodzieży u nas przez 10 lat nie było szkoły mechanicznej albo nie było chętnych teraz jest od 2 lat chyba tak jak blacharzy lakierników 

wszyscy albo technikum albo LO 

Opublikowano

No to w tym roku będzie miał wysyp. Namnożyli klas nawet dzieląc poprzednio dwu specjalnościowe. Pewnie spełni się Twoje marzenie o kompetentnym fachowcu na zawołanie.:lol:

Opublikowano

No i dobrze, przecież o to Ci chodziło.:lol:

https://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/615574,spychalski-duda-nagranie-sedziowie.html

"Błażej Spychalski komentując nagranie z udziałem prezydenta Andrzeja Dudy, które trafiło do sieci w sobotę, stwierdził, że głowa państwa nie wiedziała, że jest nagrywana"
Yyyyyyyyy Panowie Sikorski, Sienkiewicz, Pani Bieńkowska też nie wiedzieli że są nagrywani.:lol:

Taki kraj.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, ogarek napisał:

Się nie nerwuj jak nie masz racji i są na to dowody...sam dajesz ciała używając takich pseudo agumentow... no naprawdę typowy psiowy  wsiun jak malowany... 😁😁😁

I znowu ta sama śpiewka 😁co ty z Muchą w tym samym chórze śpiewasz? I 

Przecież ty też jesteś wsiun tylko POpaprany . 😁😁😁

3 godziny temu, ogarek napisał:

Edytowane przez 12zbyszko
Opublikowano

gdyby adrian wiedzial ze jest nagrywany to by nie wykorzystywal biednej staruszki do walki z sedziami ??

zreszta co sprawa smierci jej syna ma wspolnego z dzisiejszym wymiarem sprawiedliwosci ??? gdy jedyny swiadek wydarzenia zeznaje ze chlopak skoczyl do wody za psem[ 2 lata temu kolo mojej tesiowej tak utopil sie wykladowca uj] to jak sedzia moze cokolwiek zrobic-tym bardziej w latach 80 ?? sprawa z poznania jest juz prawomocnie osadzona ??? w krakowie co roku kilkoro mlodych ludzi sie w podobny sposob topi.

zreszta kogo tak naprawde obchodzi los pokrzywdzonych przez wymiar spawiedliwosci-tych prawdziwych i urojonych ?? wczorajsza scena z koncowki studia polska -sedzia zurek probuje doradzic mezowi kobiety ktora zmarla w szpitalu-a mizeria ucina to mowiac co kogo obchodzi sadowa procedura, jakies odwolania,zawiadomienia do prokuratury- zreszta wszyscy wystepujacy tam poszkodowani to osoby albo z widzocznymi zaburzeniami psychicznymi albo ograniczone umyslowo- pewnie normalni zalatwiaja swoje sprawy sadowe inaczej...

Opublikowano
52 minuty temu, 12zbyszko napisał:

I znowu ta sama śpiewka 😁co ty z Muchą w tym samym chórze śpiewasz? I 

Przecież ty też jesteś wsiun tylko POpaprany . 😁😁😁

Ale czy ja tu sprzedaje czyjeś brednie ? Skąd ci przyszło do głowy że popieram PO skoro nigdzie tego nie robię ?... Masz jakie dowody na to czy poprostu nie wiesz już co napisać ?..😁

Opublikowano
4 godziny temu, racyl napisał:

Peło?

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

poszkodowani to osoby albo z widzocznymi zaburzeniami psychicznymi albo ograniczone umyslowo- pewnie normalni zalatwiaja swoje sprawy sadowe inaczej...

Jak . Napisz . Może się czegoś nauczę .

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

gdyby adrian wiedzial ze jest nagrywany to by nie wykorzystywal biednej staruszki do walki z sedziami ??

tylko ze jak byś słuchał całe nagranie to słychać jak pani zali się ze podała osoby za śmierć syna a sądy ich wybieliły ... wiec a ci sami dzisiaj sądzą 

27 minut temu, jacus napisał:

jacuś widać i słychać jaki jesteś głupi ... jaka manipulacja zdjęcia dla Eurostatu z kopernikusa  

Niemiec ci tak powiedział ?

25 minut temu, zetorki12 napisał:

Aaa łapię . Łe tam . Syf jest syf . Tego mamy mniej .

zjadłeś już kiełbasę ?? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v