Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i można powiedzieć że wydało się całe 2% PKB na zbrojenia, a za PO oddawali do budżetu. 😂

Przed chwilą, Roman176 napisał:

to jest bardzo proste ... burdelopapierologia   dlaczego ? czemu gmina stawia jeden znak za 1,5 tyś  a w hurcie 200 ? 🤣

To jest Roman jeszcze prostsze , kroplóweczka dla PGZ. Związkowcy zadowoleni, przychód rośnie, sukces do opisania w gazetach. za***ista sprawa jak państwo kupuje samo od siebie za nie swoje pieniążki.😂

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

To jest Roman jeszcze prostsze , kroplóweczka dla PGZ. Związkowcy zadowoleni, przychód rośnie, sukces do opisania w gazetach. za***ista sprawa jak państwo kupuje samo od siebie za nie swoje pieniążki.😂

ty jesteś wojskowym ... to wierz lepiej ...  a propo czy naboje mają jakieś certyfikaty normy numery seryjne co zwykły szarak nie potrzebuje 

Opublikowano

Mają - rdzeń twardy i są całe okryte płaszczem. Reszta w zasadzie taka sama.

Z wyliczenia wzrostu wynagrodzeń to jakieś pięćset plus vat. Minus to ile teraz pięć stów jest warte...

Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

to teraz  pytanie za typu Ulmana    lepiej finansować dźwignąć śmieci do 90 zł 

tak jak warszawie spierać organizacje pedałowania wysokości 20 baniek śmieci w górą bo musi ...  ojca przejechało tym bmw kasy na światła niema ....   bd tak wszystko finansować? ani ty ani ja nie wiemy szczegółów ... po drugie zamiast dźwigać mi koszty .. ja wole sam zadecydować czy mam na to ochotę bo karnet kosztuje 25zł wiec dla mnie głupota 

????
można reset posta i restart od nowa? bo ni uj nie rozumiem 
znaczy co nieco  ale bez związku wzajemnego a przynajmniej dowodów na jakiś 

ja pytałem czy ideologię można dopuścić do zarządzania finansami państwa jeśli nie ma być to państwo ideowe czyli i wyznaniowe bo katolik może zabronić jodze a z kolei zwolennik jogi może zabronić katolikowi ale czy na podstawie własnych przekonań religijnych jak jedyny powód zakazu/ograniczenia?

Tu akurat z Ulmanem jesteście dalej ode mnie niż od siebie wzajem. ale to już temat odrębny.
Nie odmówię finansowania ani jogi ani religii z budżetu jeśli zwolennicy obydwu się do tego budżetu dokładają a ewentualne zastrzezenia co najwyżej argumentuję proporcją którzy ile.
tak po prawdzie to impulsywnie nawet durnotą jogę nazwałem wcześniej która dla innych durnotą być nie musi i jeśli z budżetu idą dotacje celowe na żądanie to żądać ma prawo każdy kto się dokłada. Czy dostanie nie powinno być zależne od tego jaką ideologie wyznaje o ile nie jest ona zabroniona jako szkodliwa.

Tak. tutaj jest haczyk bo zgodnie z taką logiką jest i terroryzm finansowany, wystarczy uznać że dla danego państwa nie jest szkodliwy.

Patrzenie przez pryzmat dobra własnej pięści a nie nosa poszkodowanego.

Opublikowano

samo posiadanie ideologi nie jest złe jesli idzie w parze z zdrowym rozsądkiem . ideologia to też nie fanatzym  .     jako przykład ideologia gender przekroczyła ideologie a przechodzi w fanatyzm ,według mie .

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

????
można reset posta i restart od nowa? bo ni uj nie rozumiem 
znaczy co nieco  ale bez związku wzajemnego a przynajmniej dowodów na jakiś 

po prostu wykańcza mnie już to ... sam przy wklejaniu mnie poprawia .... zmienia zdania 

4 minuty temu, dysydent napisał:

ja pytałem czy ideologię można dopuścić do zarządzania finansami państwa jeśli nie ma być to państwo ideowe czyli i wyznaniowe bo katolik może zabronić jodze a z kolei zwolennik jogi może zabronić katolikowi ale czy na podstawie własnych przekonań religijnych jak jedyny powód zakazu/ograniczenia?

tu masz racje ale czy tak było naprawdę ??  mamy tylko artykuł donoszenia z prasy najgorzej ze to wyszło z koduj24 

8 minut temu, dysydent napisał:

Tu akurat z Ulmanem jesteście dalej ode mnie niż od siebie wzajem. ale to już temat odrębny.
Nie odmówię finansowania ani jogi ani religii z budżetu jeśli zwolennicy obydwu się do tego budżetu dokładają a ewentualne zastrzezenia co najwyżej argumentuję proporcją którzy ile.

no sory ja też nie odmówię , ale jeśli jedna osoba skasuje rocznie 172 tysiące za jedną godzinę tygodniowo to jest absurd  

4 minuty temu, jarecki napisał:

samo posiadanie ideologi nie jest złe jesli idzie w parze z zdrowym rozsądkiem . ideologia to też nie fanatzym  .     jako przykład ideologia gender przekroczyła ideologie a przechodzi w fanatyzm ,według mie .

islam 🙄 ?

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

po prostu wykańcza mnie już to ... sam przy wklejaniu mnie poprawia .... zmienia zdania 

tu masz racje ale czy tak było naprawdę ??  mamy tylko artykuł donoszenia z prasy najgorzej ze to wyszło z koduj24 

no sory ja też nie odmówię , ale jeśli jedna osoba skasuje rocznie 172 tysiące za jedną godzinę tygodniowo to jest absurd  

To niech bałwan powie że za drogo a nie że ideologia sprzeczna z wiara katolicką . To nienormalny człowiek

Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał:

Gender to nie żadna ideologia. To też nie fanatyzm. To raczej skutek usilnej walki z czymś, co dopiero okrzepło kiedy zaczęto z tym walczyć.

Tai Chi tez trzeba zakazać. Przecież miliony ćwiczących azjatów to potencjalni najeźdźcy.

Opublikowano (edytowane)

sam islam to ideologia tak samo jak chszescjanstwo  .               raczej jak słyszymy o islamie toto już raczej fanatyzm  , a palenie na stosie za czary , czy to nie chszescjanie wydawali wyroki , czy to nie papież dawał przyzwolenie i kase na zdobywanie przez hiszpanskich  katolików nowych terenów w 14 -15 wieku naszej ery ?  

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

czy akurat w Polsce gender jest aż takim problemem? szczerze mówiąc nie wiem za bardzo co precyzyjnie to znaczy i zapewne każdy to rozumie inaczej.
Z tego co "mi się o uszy obiło" to jest obrona różnorodności w tym i słabości zatem jeśli słabość jest jedną z wartości to za wielkich szans toto nie ma i nawet gotów jestem promować u tych których uznaję za silniejszych od siebie i jednocześnie obcych. :P 

Opublikowano

Gender nie jest żadnym zagrożeniem a jedynie tematem dyżurnym dla niekumatych mas. Muszą im tworzyć syndrom oblężenia i  straszyć. Najpierw byli emigranci , potem sądy i komuna , gender i LGBT a teraz znowu  niesprawiedliwe sądy . Będą wrzucać kolejne tematy by zająć percepcje ludu , bo nie daj Bóg, zaczną się przypatrywać głupotom władzy, rosnącym obciążeniom, oszukiwaniu ich tak jak z kwota wolną lub  mały zus itd. 

Roman, wiesz już gdzie te 1.5 tys więcej? Z cyfr które podałeś wynika że to bardziej 500 czyli tyle ule wzrósł sam zus,.

Opublikowano

Widać tam także, kto na tym zarobił najbardziej a jeszcze gdy dodasz, że państwo w zasadzie płatnikiem VAT nie jest... Gender to określenie ogólne na jakąś formę kształtowania tolerancji może... Jest to jakiś zbiór założeń. Do ideologii podciągnęła to nasza rodzima czarna masa i rozpoczęła się hodowla rozmaitości na zasadzie histerii i plotki. Z tego co się orientuję to takie połączenie WOSu z "Przygotowaniem do życia e rodzinie" i z racji niewiedzy przyjdzie się temu baczniej przyglądać - kropka.

Nawiązując do materiału mirra - again - buddyzm nikomu nie przeszkadza😉

Opublikowano (edytowane)

Pewna grupa muzułmanów sama o sobie przypomina bo usilnie chcieli by wprowadzać państwo o korzeniach islamskich
no ale joga już znalazła adwersarzy bez takich nachalności to może i masz racje z buddystami. Chociaż jehowych jakoś nie ruszają, cerkwie też widywałem utrzymane w pełnej świetności 
a tak, nawet jehowi podpadają bodaj pod to "judeo..."

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 godzin temu, dysydent napisał:

link dobrze działa
DTaras 
a kto dokładnie czyta wstawki , niekoniecznie Romana. przecież i coś takiego ja Zbyszko podlinkował z góry wiadomo że propaganda a nie merytoryka

To nie propaganda raczej kabaret . 

Opublikowano (edytowane)

a słusznie sorry
było akurat pod ręką i chlapnąłem po zobaczeniu ekranu startowego
kabaret. performance. paszkwil.
rzeczywiście propagandą tego nazywać nie można bo jedyne co propaguje to film Chęcińskiego
przyznam ze dopiero teraz obejrzałem w calości :ph34r:
jak by kto niewiedział to odsylam do tego posta https://www.agrofoto.pl/forum/topic/278582-sytuacja-polityczna-w-polsce-okiem-rolnika-2019/page/91/?tab=comments#comment-2770742

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

i tu się nie zgodze , w terminie około wyborczym co tydzięń albo i 2 razy w tygodniu w różnych miastach były  organizowane manifestacje czy pochody lgbt i co się stało że ich nie ma ?  było kilku radykałow co na siłe wepchali nam temat  lgbt , temat był głosny i kto to nagłosnił czy tvp czy lgbt ? kura była pierwsza czy jajko ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

(czego nikt nigdy o koguta nie pyta?)
LGBT chcieli zwrócić na siebie uwagę aby jak najwięcej polityków coś tam im obiecało to i darli się głośniej niżby wskazywało na ich liczebność w populacji
no i przy takiej pogodzie latać po ulicach jak nikogo na nich niema kto by to zobaczył? na wiosnę powrócą. bez obaw :) 
w sytuacji gdy pojedyncze punkty procentowe elekcji decydują być albo nie być w parlamencie czy mieć przewagę nad drugimi bodaj o kilka promili to takie poparcie może być tzw "języczkiem uwagi" :P 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
16 minut temu, jarecki napisał:

i tu się nie zgodze , w terminie około wyborczym co tydzięń albo i 2 razy w tygodniu w różnych miastach były  organizowane manifestacje czy pochody lgbt i co się stało że ich nie ma ?  było kilku radykałow co na siłe wepchali nam temat  lgbt , temat był głosny i kto to nagłosnił czy tvp czy lgbt ? kura była pierwsza czy jajko ?

Chyba nie wątpisz że okolice wyborów to idealny termin na takie manifestacje? Zawsze jest szansa że jakiś starający się o głosy przytuli się do manifestacji a potem będzie można czegoś wymagać w zamian.

Jest też druga opcja, zawsze można pojechać do Torunia i wystąpić w tamtejszej telewizji. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v