Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

Roman, to że tobe się coś wydaje ma małe znaczenie tym bardziej że nie umiesz liczyć. Hybrydy kupuje sie nowe albo prawie nowe i nie wymienia się akumulatorów tak jak ty kupując jakies 12 letnie passerati TDI od razu musisz włożyć kupę grosza.  Jeszcze raz sie powtórze  - jesli ktoś umie liczyć , to  dość szybko oceni co mu sie opłaca a co nie. Ty założyłeś że ci sie nie opłaci i nawet nie widzsz że ten gościu na filmie jest idiotą. Jadąc czymkolwiek na 100% mocy bedziesz miała kosmiczne spalanie. Jest kompletnym baranem i ignorantem gdy porównuje inne auto V6 lub V8  które jest szybsze i 190 bedzie dla niego 3/4 możliwości do jazdy z pedałem w podłodze. Nawet jak będziesz jechał Yarisem na max predkości to ci z 15 spali. Czemu ten osioł nie powie ile w trasie pali przy 120 czy 140 km/h? Pewnie dlatego żeby oglądająca ciemnota powtarzała że "hibryda panie to pali wiencej bo ma cienzko jak musi napendzać tom prondnice

własnie ty umiesz liczyć dziwi mnie czemu jeszcze nie masz nowego ursusa na podwórku ...  jeśli jest autostrada 140  km  silnik nie załącza się już przy 80 wiec przy jeździe

100/120 spali ci 20l bardzo dobra ekonomia  umiesz liczyć .... zanim coś napiszesz wejdź na forum  o hybrydach potem się  wypowiadaj 

Opublikowano

Właśnie dlatego nie ma u mnie ursusa tak samo jak nie ma u sasiadów że potrafią liczyć. Zbankrutowali bo nie było sensu tego kupować

Zawsze wiedziałem że jesteś niepwłnosprawny arytmetycznie  . Jesli chodzi o umiejetność czytania ze zrozumieniem to tez jest tragedia. Może ty na tych forach najpierw piszesz że pali 20 a potem to czytasz i sie w tej opinii utwierdzasz. 

Tu jakiś kłamca twierdzi że pali 6 przy 90km/h  i 11 l przy 140km/h . W twoich omamach  pali 2x więcej co zapewne też wynika z logiki rodem z burdelu

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, DTaras napisał:

Roman - co to jest 10 litrów. Ty co masz beemkę takie rzeczy? 8 - 10 litrów w SUV ? Człowieku. 25 przy 190 takim klocem? Przecież dyma wtedy jak normalne auto. O co ci chodzi?

to normalne spalanie a nie 27 litrów ....  ja mam moc, 12/14 przy agresywnej jezydzie ...   nie zapomnij ze mam diesla  .. wejdź na raport spalania i pokaż mi który z takim silnikiem tyle pali  ulman odwołał się do yarisa 

ZUŻYCIE PALIWA PEUGEOT 5008 II wersja gt 180 km 

7,5 l, 150 km/h - 8,5-9l, 160/170km/h - 10l

ZUŻYCIE PALIWA MAZDA CX-5 

160 na h trzeba liczyc się ze spalaniem 9.5-10l na 100km

..... 

20 minut temu, Ulman napisał:

Właśnie dlatego nie ma u mnie ursusa tak samo jak nie ma u sasiadów że potrafią liczyć. Zbankrutowali bo nie było sensu tego kupować

Zawsze wiedziałem że jesteś niepwłnosprawny arytmetycznie  . Jesli chodzi o umiejetność czytania ze zrozumieniem to tez jest tragedia. Może ty na tych forach najpierw piszesz że pali 20 a potem to czytasz i sie w tej opinii utwierdzasz. 

Tu jakiś kłamca twierdzi że pali 6 przy 90km/h  i 11 l przy 140km/h . W twoich omamach  pali 2x więcej co zapewne też wynika z logiki rodem z burdelu

widzisz jaki jesteś głupi spam przyznałeś ze nas Niemiec oszukuje  musimy kupować japoce .... mazdy itp  teraz odwołaj się do tego co powiedziałeś 

? ktoś kupi auto za 200 tyś ?  obnizą vaty sraty  akcyzy ile to bd 180 ?  czy mają dopłacać ... no nie nie tolerujesz socjalu 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

cx5 - uuu to chłopie teraz dałeś. Niewiem, nigdy nie patrzę na te dziwne dane. Mi auto nigdy tyle nie pali ale ja... poprostu jadę. Możemy podyskutować o energii w tym paliwie i sprawności silników. Wsadzisz wtedy między bajki takie raporty. Mowa jest o benzynach gdyż przyrównujemy do hybryd. Ulman może tak wyjść. Dwie możliwości skasował kompa i przypier... aż do 190 wtedy średnia będzie blisko chwilowej. Lub też jechał te 190 pod delikatną górę a to jest V6 i po rozpędzeniu nie odpuścił i dodał zaraz gazu jak to jest w instrukcji. To jest klocek przypominam. Ta hybryda ponadto lata z V6 która za miastem schodzi podobno do 7 litrów. Mi przy lekko ponad 130 i pod delikatny wiatr pokazała się dziewiątka ale noga ciężka to wiecie. I tak uważam to za dobry wynik. O Mazdzie nawet w dizlu nic nie chcę pisać. Stoi na placu taki na angielskich blachach jeszcze. Żaden ze mnie celebryta to filnów nie będzie ale wierzcie na słowo, że po prostu nie.

BDO - w gminie nic nie wiedzą. Starostwo. Ciekawa rzecz. Pytam się i słyszę: złóż wniosek i nic nie płać bo tym ku....som niewiadomo o co chodzi. Koleś po szkoleniu. 😃 Najlepiej, że opłata roczna wynosi tyle co wpisowe iiii kurrrr... zapiał.

Roman - tyle lat czytam Ulmana i przyjmuję jego punkt. Socjal to redystrybucja zabranego i jest to coś innego niż nie zabieranie. Zmniejszenie VAT to ulga i występują u nas 4 stawki pomniejszone. Are we clear?

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Roman176 napisał:

własnie ty umiesz liczyć dziwi mnie czemu jeszcze nie masz nowego ursusa na podwórku ...  jeśli jest autostrada 140  km  silnik nie załącza się już przy 80 wiec przy jeździe

100/120 spali ci 20l bardzo dobra ekonomia  umiesz liczyć .... zanim coś napiszesz wejdź na forum  o hybrydach potem się  wypowiadaj 

Znajdz mi test hybrydy w którym przy 120 pali 20l 

3 godziny temu, Roman176 napisał:

1. To normalne spalanie a nie 27 litrów ....  ja mam moc, 12/14 przy agresywnej jezydzie ...   nie zapomnij ze mam diesla  .. wejdź na raport spalania i pokaż mi który z takim silnikiem tyle pali  ulman odwołał się do yarisa 

2.ZUŻYCIE PALIWA PEUGEOT 5008 II wersja gt 180 km 

7,5 l, 150 km/h - 8,5-9l, 160/170km/h - 10l

ZUŻYCIE PALIWA MAZDA CX-5 

160 na h trzeba liczyc się ze spalaniem 9.5-10l na 100km

..... 

3. widzisz jaki jesteś głupi spam przyznałeś ze nas Niemiec oszukuje  musimy kupować japoce .... mazdy itp  teraz odwołaj się do tego co powiedziałeś 

? ktoś kupi auto za 200 tyś ?  obnizą vaty sraty  akcyzy ile to bd 180 ?  czy mają dopłacać ... no nie nie tolerujesz socjalu 

1, To był test debila dla debili. Znahdz mi testy spalania unnych aut ptzy preśfkościach maksymalnych to wtedy porównamy.

2 Po co porównujesz  diesla do benzyny? Do tego im wychodzi 8l przy 140 km/h a tobie jak zwykle mniej

3. Jaki cie niemiec oszukuje? Omamy po gorzale? Od czego mam się odwołać i po co???

Jak ty możesz mieć świadomość ile podatków płacisz skoro tobie wychodzi że 200  tys vez vatu i akcyzy to  180 ? 200 - 23% - 5 lub 18% to wychodzi 180 O.o Analfabeta matematyczny  Buuuchhachaaa😄

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Co ty . Teraz facen bedzie mógł z szympansicom i to bedzie normalne . Jak Racyl nie wierzysz to zapytaj sie Ulmana 😁😁😁

Edytowane przez 12zbyszko
Opublikowano

Specjalnie dla Romana - Mazda 3 kompakt z najoszczedniejszym silnikiem świata co nic nie pali 22l na 100 km.

https://www.auto-swiat.pl/uzywane/rankingi-aut-uzywanych/test-spalania-10-aut/d2g7nmq

Wyniki po 50-60 l /100 km a 27 to skandalicznie dużo. 👎

Przed chwilą, 12zbyszko napisał:

Co ty . Teraz facen bedzie mógł z szympansicom i to bedzie normalne . Jak Racyl nie wierzysz to zapytaj sie Ulmana 😁😁😁

Nastepny nieuk. A o szympansicy jak zwykle nie dotarło. Nie twój poziom ale nic na to nie można poradzić

Opublikowano (edytowane)

Gdzie powiedział że nie może z wielorybem? 

Lepiej nie słuchaj bo to ponad twoje mozliwści intelektualne  i nie jestes nawet zdolny zrozumieć co mówi.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Tak jak pisałem - nie potrafisz nawet najprostrzej przenośni /analogii/porównania pojąć.  Tragedią jest że taki jest poziom wieksości i potem mamy '"prawicowy" socjalizm jedynie słusznej patii.  Do tego jeszcze przekonanie że rosnące podatki wzbogacają obywatela i jest kompletny, aczkolwiek tragiczny  obraz elektoratu PIS. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Błąd logiczny. Małżeństwo to formalny związek dwojga osób. Reszta to są sprawy tradycji, kultury. I teraz. Rodzaje są trzy: męski, żeński i nijaki. Nie zawieramy związku z "tym". Co za tym idzie z dziećmi. Taki ot punkt widzenia...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v