Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

niestety ale sie nie zgodze i wróce do porównań z moim fryzjerem za 20 zł wystawi mi paragon i zapłaci podatek a za 15 zł nie da paragonu który bedzie miał wiecej ludzi i wiekszy dochód ? na dłuższą mete ten za 20 zł zbankrutuje , trzeba opłacić dodatkowo zus , wynajem lokalu , jak by ten za 15 zł dał legalnie paragon to też by zbankrutował bo za mały dochód by miał . jak bedzie równa konkurencja to tylko z korzyscią dla wszystkich , bo jak ten za 20 zł zbankrutuje  to ten drugi bedzie miał monopol i cene podniesie i tak . To jest jeden zakład  z 1-2 pracownikami a np. w tartaku to już bedą  grube pieniadze przy zatrudnieniu 20 -30 pracowników 

I z tego jednoznacznie wynika że każdy normalny człowiek woli mieć coś taniej niż drożej i jak tylko może nie płacić podatków to ich unika.  Wyjątkiem są zdziczali ideowi socjaliści którzy chcą płacić coraz wyższe podatki bo to ich rzekomo wzbogaca.

Braki logiczne tego co napisałeś -

1 Obydwaj nie zbankrutują bo ludzie do fryzjera muszą chodzić.

2.Jak drugi bedzie miał monopol i podniesie ceny to zaraz pojawi sie trzeci bo zaobserwuje że da się na tym zarobić.

35 minut temu, DTaras napisał:

Aż do znudzenia...

Zawsze ucieka w Tuska jak nie ma pojęcia co naPISać

Opublikowano

Rolnik podatku dochodowego nie płaci tylko gruntowy . Jeżeli podatki będą wyzsze będę płacił więcej na utrzymanie ale drożej będę sprzedawał swoje towary i dla mnie będzie lepiej . Każdy może mieć własne zdanie . Ja czuję po dochodach . Co z tego że za litr pestycydy  zapłacę 300 zł skoro mam wyższe ceny za swoj towar .  

No ale jak za litra zapłacę 4zł tak jak Korwin mówił 😁😁😁

Komuś się udzieliło że ciągle o socjalistach pisze 😁😁😁 

Opublikowano

jarecki - J. Kaczyński w ogóle nie miał tego na myśli. A właściwie... Z Twojego przykładu biorąc gdy ów płacący ZUS będzie miał z powodu kosztów jeszcze drożej to wg Pana K. ma swobodnie sobie zbankrutować gdyż jest nieudolny w biznesie.

Opublikowano (edytowane)

Zbyszek, żaden lewicowiec Korwina nie zrozumie i to dziwne ne jest .Ty sam  ustalasz ceny na swoje produkty?  Jeśli tak to zanim podniosa podatki podkręć ceny ze 20%. Jaka ty pestycyde za 300 kupujesz?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
35 minut temu, Ulman napisał:

1 Obydwaj nie zbankrutują bo ludzie do fryzjera muszą chodzić.

I tu moje zdziwienie bo z 10 lat temu w sasiednim miasteczku co zamieszkuje do 7 tys ludzi były 2 zakłady fryzjerskie i można było ostrzyc się od reki , bez czekania , obecnie jakoś latem odwiedziłem tam  5 zakładów z terminami dla mie za 2- 3 dni  proste  strzyżenie maszynką , obecnie umawiam sie na tel . z 2- s dniowym wyprzedzeniem  w osadzie gminnej i też sa 2 zakłady i na zapisy ustalają terminy .

Opublikowano
18 minut temu, mirro napisał:

Chciałbym to jeszcze w życiu zobaczyć jak rolnik płaci dochodowy. I ten dzień nazajutrz.🤣

Pewnie dla ciebie by złote czasy nadeszły 😁 ale jak zaczną płacić to i zaczną odliczać i znowu ceny w górę .

19 minut temu, Ulman napisał:

Zbyszek, żaden lewicowiec Korwina nie zrozumie i to dziwne ne jest .Ty sam  ustalasz ceny na swoje produkty?  Jeśli tak to zanim podniosa podatki podkręć ceny ze 20%. Jaka ty pestycyde za 300 kupujesz?

Np..Movento .

Biznesmeni tak robią . Świnie drogie to ceny do gory . Świnie stanieją a wedliny nie .

Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Jak wygląda taka równość , bo mnie zaciekawiło ?

kobieta kocem pozawijana od stup aż po głowę prawa głosu niema wp***dol za każdym jej razem się na leży bez przyczyny ....  za zdradę mogę ją sąsiadami kamieniować

łoj zabawa na całego  ....  a zapomniał bym o najważniejszym kobieta i gwałt  to tylko u nas 

Opublikowano

Ja to bym od razu na polu buraka cukrowego opodatkował.🤣

Teeeee Roman toź chyba u nas na Podchalu takie jazdy na porządku dziennym? No może poza zawijaniem kobiety w koc.😂

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

kobieta kocem pozawijana od stup aż po głowę prawa głosu niema wp***dol za każdym jej razem się na leży bez przyczyny ....  za zdradę mogę ją sąsiadami kamieniować

łoj zabawa na całego  ....  a zapomniał bym o najważniejszym kobieta i gwałt  to tylko u nas 

Czyli tak samo jak na Ślunsku

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Ulman napisał:

I pewnie to ty dyktujesz ceny? 😋

A ty nie plułeś czasem na takich biznesmenów co ceny podnoszą niezależnie od cen surowca i że chłopy maja bedę bo ich tacy wykorzystują?

Zbyszko - będą nowe podatki które cie wzbogacą https://www.money.pl/gospodarka/podatek-cukrowy-akcyza-i-szczepienia-powstal-plan-walki-z-nowotworami-6452291634316929a.html

Ja pierdziele . Nawet bimbru się nie będzie opłacać robic jak cukier pójdzie do góry . Tylko czekać na Korwina i będziemy chlać z radości😁

Już jestem ciekaw jak Korwin by rzadził . Z kim w koalicje by wszedł . Skoro by wprowadził bardzo niskie podatki to komuś by musiał zabrać . Zabrał by socjal . Chyba nie bo by tylko jedną kadencję rządził . Może by zabrał przywileje nadzwyczajnej cascie . Pewnie jeszcze krócej by rządził .  Może by cła podniósł🤔 i już za nim głosuje .👏

Edytowane przez 12zbyszko
Opublikowano

Jak to by zabrał? Właśnie teraz zabierają i chodzi o to by przestali. 

Twoje nieudolne próby wyśmiewania normalnych , nie lewicowych poglądów dobitnie świadczą że socjalista  niewiele potrafi zrozumieć. Ile cie te nowe podatki wzbogacą? Policzyłeś już?

Opublikowano
27 minut temu, Ulman napisał:

Czyli tak samo jak na Ślunsku

jak na śląsku mamy największy odsetek kobiet pracujących i z wykształceniem wyższym ...   podobno u was to tradycja ?  a rolnicy jak się przesiadali z konia na traktor to dopiero biegi im wchodziły po 0,5l ? 

Opublikowano

Łojtam . Zamiast piwo na wczasach kup

3 minuty temu, Ulman napisał:

Jak to by zabrał? Właśnie teraz zabierają i chodzi o to by przestali. 

Twoje nieudolne próby wyśmiewania normalnych , nie lewicowych poglądów dobitnie świadczą że socjalista  niewiele potrafi zrozumieć. Ile cie te nowe podatki wzbogacą? Policzyłeś już?

Podobnież cukier to biała śmierć . A cukier w owocach też drożeje 😁 

Opublikowano
7 minut temu, 12zbyszko napisał:

Ja pierdziele . Nawet bimbru się nie będzie opłacać robic jak cukier pójdzie do góry . Tylko czekać na Korwina i będziemy chlać z radości😁

Już jestem ciekaw jak Korwin by rzadził . Z kim w koalicje by wszedł . Skoro by wprowadził bardzo niskie podatki to komuś by musiał zabrać . Zabrał by socjal . Chyba nie bo by tylko jedną kadencję rządził . Może by zabrał przywileje nadzwyczajnej cascie . Pewnie jeszcze krócej by rządził .  Może by cła podniósł🤔 i już za nim głosuje .👏

Gdyby konfederacja zaczęła rządzić to zrobili by z polski raj podatkowy i wtedy Związek Socjalistycznych Republik Europejskich mógłby wpaść do nas z wizytą na zasadzie przygarnięcia characzu, a co do niezadowolenia społecznego to myślę że 90% ludzi którzy mają coś więcej jak 2 tiktaki pod kopułą zagłosowali na nich 2gi raz jak by zobaczyli że zarabiają po 5 tyś a chleb kosztuje 3 zł lub 2 a bęzyna po 3,20 zł , wszystko by się znowu ożywiło tak jak na początku lat 90' tych kiedy weszła ustawa Wilczka a podatki były śladowe ( Ja bym jeszcze do konstytucji dodał że ze złóż naturalnych polski mogą korzystać tylko Polacy) 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, 12zbyszko napisał:

no wiesz @Ulman pochodzi z regionu co psują statystyki wszystkim rolnikom w Polsce  80% wypadków pod wpływem  ....

https://www.lublin112.pl/krok-tragedii-przewrocil-sie-ciagnik-traktorzyste-przygniotla-przyczepa-zdjecia/

https://www.lublin112.pl/dwa-ciagniki-w-rowie-obaj-kierujacy-nietrzezwi-jeden-z-mezczyzn-trafil-do-szpitala/

https://www.agrofoto.pl/articles/wypadki-rolnicze/byl-tak-pijany-ze-wypadl-z-ciagnika/

https://www.agrofoto.pl/articles/wypadki-rolnicze/lubelskie-pod-wyplywem-alkoholu-wsiadl-za-kierownice-ciagnika-rolniczego/

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/aktualnosci_/pijany-traktorzysta-wjechal-w-3-kobiety-jedna-z-nich-nie-zyje-dwie-trafily-do-szpitala/

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/aktualnosci_/3-skasowane-pojazdy-2-osoby-ranne-i-1-pijany-traktorzysta/

teraz wiem czemu ulman tak płacze o akcyzę 20% wypadków mniej ?  

Edytowane przez Roman176
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Igor, daj spokój - nie wytłumaczysz........ Umysły elektoratu PIS nie dopuszczaja takich rozwiązań. Oni się wzbogacają poprzez płacenie coraz wiekszych podatków.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, igor10246 napisał:

Gdyby konfederacja zaczęła rządzić to zrobili by z polski raj podatkowy i wtedy Związek Socjalistycznych Republik Europejskich mógłby wpaść do nas z wizytą na zasadzie przygarnięcia characzu, a co do niezadowolenia społecznego to myślę że 90% ludzi którzy mają coś więcej jak 2 tiktaki pod kopułą zagłosowali na nich 2gi raz jak by zobaczyli że zarabiają po 5 tyś a chleb kosztuje 3 zł lub 2 a bęzyna po 3,20 zł , wszystko by się znowu ożywiło tak jak na początku lat 90' tych kiedy weszła ustawa Wilczka a podatki były śladowe ( Ja bym jeszcze do konstytucji dodał że ze złóż naturalnych polski mogą korzystać tylko Polacy) 

33 minuty temu, Ulman napisał:

Igor, daj spokój - nie wytłumaczysz........ Umysły elektoratu PIS nie dopuszczaja takich rozwiązań. Oni się wzbogacają poprzez płacenie coraz wiekszych podatków.

tu nie chodzi o wytłomaczenie tylko po prostu ludziom żyje śię  dobrze , nie ma biedy wiec po co to zmieniać ? pójdę dalej i napisze że w skandynawi gdzie są najwieksze podatki i obciążenia ludzie według sondaży są najbardziej zadowoleni z życia , anie np. na ukrainie gdzie połowa pkb to  szara strefa bez podatków .

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v