Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Roman mówisz że szklaneczka na odwagę bo na ulicy sami wariaci ? 

raz ze na odkażanie dwa w miastach mieszkają głupki .. 3 lepiej wchodzą mi biegi  ... 

3 minuty temu, jacus napisał:

ciekawe jak w tym czasie wyglada kontrola trzezwosci ???? radiowozow jezdzi pelno ale nie wiem czy kogos kontroluja.

nie kontrolują nie otwiera się szyby dokumenty pokazujesz przez szybę 

3 minuty temu, jacus napisał:

ciekawe jak w tym czasie wyglada kontrola trzezwosci ???? radiowozow jezdzi pelno ale nie wiem czy kogos kontroluja.

nie kontrolują nie otwiera się szyby dokumenty pokazujesz przez szybę 

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Racyl jest wprost odwrotnie do tego co mówisz, człowiek biedny i bez kasy będzie głosował na tych którzy DAJĄ. 

Na tym polega kupowanie głosów przez PIS. Socjal za poparcie.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

W Polsce puki jest 500 + i dają 13 emeryturę , podnieśli renty i emerytury po 70 zł kwotowo to PiS jest dobry .

Raczej w każdym domu jest jakiś Emeryt to na chleb będzie i jest 500 + to tez będzie to ludziom bardzo pomoże więc PiS jest dobry .

Tylko dużą część pochłonęły już podwyżki. Ludzie nie potrafią liczyć i PIS o tym dobrze wie. Jakby obniżyli podatki każdemu o 500 zamiast dawać 500 to ludzie by tak nie popierali. To prosta socjotechnika dla prostego elektoratu

18 minut temu, Roman176 napisał:

ahhhhhhhhhh genialny jesteś aż łezka mi się zakręciła 

Dopiero tera to zrozumiałeś? Lepiej późno niż wcale

Masz już jakiś link o tym Bosaku co chce wysokich podatków?

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Dopiero tera to zrozumiałeś? Lepiej późno niż wcale

Masz już jakiś link o tym Bosaku co chce wysokich podatków?

nie w Polsat news tak było  ale jak widzisz notowania skoczyły o 2% ...  dlaczego ?? 

Opublikowano

Ty tak na serio czy na prima aprilis?

10 minut temu, Roman176 napisał:

zrozumiałem jak sam srałeś na 500 teraz prywaciarze się domagają to sranie w drugą stronę 

Jak rząd przyzwyczaił do dawania to się  domagają

Opublikowano

Bo kapitalista jest liberałem podczas hossy a socjalistą podczas kryzysu. Taka ot hipokryzja. Mietek jak mu mandat za prędkość wypisują gnoi policje i mówi nie potrzebna, jak zgubi portfel dzwoni najpierw na policje zgłosić kradzież. Człowiek jak ma lat 20 wydaje się mu że góry przenosić może i po co mu wtedy składki na ZUS, mija kilka lat łamie rękę przypadkiem i wtedy nagle oczy się otwierają. 

Opublikowano (edytowane)

Kapitalista jak każdy normalny człowiek grabi w swoją stronę . To socjaliści są  nienormaln. Chca wysokich podatkó bo ich to wzbogaca a zachowania zupełnie normalne nazywają  hipokryzja bo tak ich nauczyła poprawność polttyczna i srawiedliwość społeczna.

Teraz każdemu się morda śmieje że paliwa o złotówę  potaniały ale jak ciągle pisze że tak powinno być zawsze przy niskich podatkach to lament że to nie moralne bo co budżet państwa zrobi i na socjal kasy nie będzie.   

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Paliwo potaniało bo spadł POPYT co doprowadziło do przeceny na całym świecie a dodatkowo jeden z molochów obniżył marże. A to jest jawne sterowanie ceną. Gorzej gdybyśmy takiego molocha nie mieli, ciekawe czy shell z dobrodziejstwa obniżył by swoje ceny. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

podczas poprzedniego kryzysu w 2008 r rzad usa wykupil udzialy w wielu banach i korporacja przemyslowych ratujac je -kosztem setek miliardow dolarow-prze d bankructwem , w nastepnym roku zarzady tych firm wyplacily sobie dzesiatki milionow premii- w uznaniu za to ze uratowaly firmy 😛. tak wyglada kapitalizm made in usa i ulman..

wczoraj ropa naftowa kosztowala ok 20 dolarow za barylke, kiedy byla taka cena -w cenach realnych w latach 70

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Ulman napisał:

Ty tak na serio czy na prima aprilis?

Jak rząd przyzwyczaił do dawania to się  domagają

znow madrosci prawisz? wg twoiej idiotycznej ideologi to w dobie kryzysu najlepiej doprowadzic do upadlosci ogromnej ilosci firm a co za tym idzie podwyzszyc bezrobocie.

tak cwaniakujesz wiec zapytam wprost. ile masz lat i co osiagnoles? masz firme ?zatrudniasz ludzi? exportujesz towar?jezeli  na wiekszosc odpowiedz brzmi nie to zamilcz klaunie

Edytowane przez szmergiel
lit
Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

mp5 nie chroni przed wirusami tylko osłania i maskuje pewne części..

Chroni  w 99%  przed  wirusem  

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, szmergiel napisał:

znow madrosci prawisz? wg twoiej idiotycznej ideologi to w dobie kryzysu najlepiej doprowadzic do upadlosci ogromnej ilosci firm a co za tym idzie podwyzszyc bezrobocie.

tak cwaniakujesz wiec zapytam wprost. ile masz lat i co osiagnoles? masz firme ?zatrudniasz ludzi? exportujesz towar?jezeli  na wiekszosc odpowiedz brzmi nie to zamilcz klaunie

Argumentów  nigdy nie miałeś ale żeby od razu takie rozedrganie i padaczka emocjonalna?

Żaden normalny przedsiębiorca nie będzie na siłę ludzi trzymał jak nie ma dla nich pracy. Zwolni/zredukuje załogę żeby nie zbankrutować. Może w państwowych firmach jest inaczej bo rządzą tam lewackie związki zawodowe.

@hubertb dochodowy jest haraczem za pracę. Jak nie pracujesz i zżyjesz z socjalu nic nie płacisz. Gdy bierzesz się za robotę to z miejsca dostajesz po d*pie bo cokolwiek robisz. Nie wydaje ci się że pracujący  powinni być traktowani co najmniej tak jak nieroby? Bandytyzmem i lewackim wynalazkiem jest progresja podatkowa. Czym lepiej pracujesz tym więcej ci zabierają więc nie specjalnie opłaca się bardzo się narabiać. To jest system wyzysku pracujących i nagradzania nierobów. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

To jak już jesteśmy przy dochodowym i jego powszechności. To czy nie można by tego podatku wziąć za kryterium (podobno powszechnej pomocy firmom) przy rozpatrywaniu wniosków? Jak się spojrzy na ilość  kwitów i tego co trzeba zrobić to przecież nikt nie skorzysta z tej pomocy albo nie zdąży.

Opublikowano
10 minut temu, hubertb napisał:

Ulman gdyby nie ten podatek to nijaki Al Capone byłby bezkarnym gangsterem. Po za tym ile ty płacisz tego podatku że cię tak okradają strasznie? Jest ze 100 tys ? 

No i co z tego że był gangsterem? Najwyżej posadzili by go za przemyt. Pomysl jakim idiotyzmem była prohibicja. Facet tylko zaspokajał popyt co dla normalnego człowieka jest oczywiste. W danym momencie prawo tego zabraniało więc był gangsterem a nie przedsiębiorcą. 

Podatku dochodowego płacisz od jasnej cholery nawet jako rolnik. Płacisz go w cenach nawozów, śor, paliwa, części robocizny, w artykułach spożywczych usługach itd. Płacisz go we wszystkim co nabywasz. Ja płacę też podatek z działalności i byłbym szczęśliwy zachowując tą kwotę dla siebie i inwestując.

Opublikowano

Al Capone był bezwzględnym zabójcą i prowadził domy publiczne oraz kasyna, alkohol był tylko jedną z gałęzi. Nawet w głowie mi się nie mieści że można go interpretować jako człowieka interesu oO

A wiesz w ogóle jak się wylicza ten podatek? Czy powtarzasz frazesy ? Przychód-koszty= dochód; Powiedz ile masz tego przychodu jeśli ciągle inwestujesz jak to opowiadasz? 

Opublikowano (edytowane)

Może jakies prostaczki się mogą tobie spowiadać ale ja nie zamierzam.  To wyłącznie moja sprawa. 

Koszty? Część kosztów pewnie tak ale jest coś takiego jak wykładnia co do kosztów uzyskania przychodu i w jakiej kwocie można odliczać.

Al. Capone  miał kasyna burdele i gorzałę bo to było nielegalne. Oczywiste jest że był biznesmenem tylko ze w danym układzie prawnym było to nielegalne. To była przedsiębiorczość w czystej postaci. Był popyt wiec on go zaspokajał. Najnormalniejsze na świecie. A ze sposoby walki z konkurencją i wpływanie na urzędników inaczej się odbywało? No cóż , takie czasy …… 

Skoro takim wielkim wielbicielem wysokiego opodatkowania jesteś to czy uważasz że jakiekolwiek podatki powinny być zmniejszone, jakie i dlaczego?

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v