Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwszą miłość polsat też od któregoś kwietnia zawiesza.

Nie nakręcą teraz nowych odcinków bo zostań w domu a nie się szwędać po planie.

Wy się nie śmiejcie

Zobaczycie jaki będzie kryzys i bieda po wirusie.

Prawie jak po hitlerze tyle że budynki nie zostaną zniszczone, ale nie będzie nic z gospodarek i finansów.

Opublikowano
1 godzinę temu, Sean napisał:

Nie wiem jak to chcą zrobić, zagłosować za kogoś się ot tak nie da, chyba że poda jakiś nie wiem login drugiej osobie. Noż kurna robicie wnioski o dopłaty i jakoś się nie boicie że ktoś wam bzdur ponapisuje, albo wlezie na konta w banku, a tu oj jeny jaka tragedia przez neta.  xD

Wnioski to co innego. W komisjach wyborczych z reguły siedzą osoby z danego regionu/gminy, wystarczy błąd i widać kto na kogo głosował a już w wyborach samorządowych to taka informacja jest na wagę złota.

Opublikowano
12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Pierwszą miłość polsat też od któregoś kwietnia zawiesza.

Ale ponoć mają za to wprowadzić" Mój pierwszy wirus".

Opublikowano

teraz będą programy tylko o kotach domowych 😁

pilegnacja, strzyżenie, opróżnianie kuwety 🤣

bezpiecznie i wygodnie bo koty nie potrzebują wyprowadzania tyle co psy  😁

1 godzinę temu, hubertb napisał:

Racyl jest wprost odwrotnie do tego co mówisz, człowiek biedny i bez kasy będzie głosował na tych którzy DAJĄ. 

no dobrze ale czy dadzą na jesieni i za rok 13-tkę . chyba sami się tego boja że nie będzie z czego i tak cisną na ten maj

Opublikowano (edytowane)

Jak już jesteśmy przy propagandzie. 

Oto modelowy przykład z parciem na mistrzostwo świata.lol_.gif

https://www.agrofoto.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/od-lipca-system-start-stop-w-nowych-ciagnikach,93454.html

"- Łącznie na przestrzeni dwóch lat daje to oszczędność na poziomie 81 zł i 36 gr. Jednak tu nawet nie chodzi o pieniądze, a o proekologiczny wymiar całej operacji. Od kiedy pozbyłem się swojego starego, kopcącego ciągnika, zaobserwowałem wiele dodatkowych korzyści: zintensyfikowało się życie biologiczne w moim otoczeniu, czaple siwe zasiedliły pobliski staw, bociany uwiły sobie gniazdo na terenie mojego podwórka, a ja zostałem dziadkiem. Ponadto poprawiło się moje prywatne zdrowie – ustąpiły problematyczne duszności, z którymi zmagałem się przez całe życie. Teraz wiem, że były spowodowane toksycznymi spalinami z poprzedniego traktora – zaznacza Pan Witold."

Po takiej lekturze pozostaje jedno-dzises.gif

No dobra to jednak żart z okazji prima aprilis.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Przywieźć jak najszybciej bo potrzebują tego ludzie w kraju. A jak nie to dalej szukać w magazynach ARM pomiędzy kupami z wunglem.😂

ok tylko cały świat zamawia wiec co mamy się w kolejkę wbić jakoś łokciem ? 🙂  miruś ty jesteś tam inżynierem wojskowym wykombinuj wyprodukuj kuj jad przyjade bd klepać dzień i noc 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, racyl napisał:

no dobrze ale czy dadzą na jesieni i za rok 13-tkę . chyba sami się tego boja że nie będzie z czego i tak cisną na ten maj

Obecna sytuacja to jest raj dla  partii rządzącej. Wszystkie braki, deficyty można zgonić na walkę z wirusem. Jeżeli ktoś inny wygra wybory, to dodatkowo przez kolejną kadencję będzie"sprzątał" po Pisie. Grunt to tylko stworzyć dobrą narrację aby społeczeństwo w to uwierzyło i siedziało cicho.

Edytowane przez dsbh
Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

nie na Śląsku wykupili prawa nowy film pod tytułem ,,, Zaraza'' 

Film o Tobie ? ;)

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Mało testów to mało chorych. Proste 

ahhhhhhhhhh genialny jesteś aż łezka mi się zakręciła 

2 godziny temu, Ulman napisał:

Mało testów to mało chorych. Proste 

ahhhhhhhhhh genialny jesteś aż łezka mi się zakręciła 

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał:

Obecna sytuacja to jest raj dla  partii rządzącej. Wszystkie braki, deficyty można zgonić na walkę z wirusem. Jeżeli ktoś inny wygra wybory, to dodatkowo przez kolejną kadencję będzie"sprzątał" po Pisie. Grunt to tylko stworzyć dobrą narrację aby społeczeństwo w to uwierzyło i siedziało cicho.

wątpliwe żeby kto inny wygrał wybory. duda ma 50 % blisko poparcia to po co pchać się na siłę w maju a no po to że przyszłość zwykłego obywatela jest nie pewna a tak prezydenturę duda miałby już w kieszeni w maju

Opublikowano

@racyl stan nadzwyczajny wprowadzą w Maju, po upływie kadencji prezesa sądu najwyższego. Wprowadzenie go teraz zamroziło by kadencje Gersdorf na cały czas jego trwania. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Pafnucy napisał:

Film o Tobie ? ;)

może tak być .... o mnie to by nazwali zgroza 

19 minut temu, mirro napisał:

Jak już jesteśmy przy propagandzie. 

Oto modelowy przykład z parciem na mistrzostwo świata.lol_.gif

https://www.agrofoto.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/od-lipca-system-start-stop-w-nowych-ciagnikach,93454.html

"- Łącznie na przestrzeni dwóch lat daje to oszczędność na poziomie 81 zł i 36 gr. Jednak tu nawet nie chodzi o pieniądze, a o proekologiczny wymiar całej operacji. Od kiedy pozbyłem się swojego starego, kopcącego ciągnika, zaobserwowałem wiele dodatkowych korzyści: zintensyfikowało się życie biologiczne w moim otoczeniu, czaple siwe zasiedliły pobliski staw, bociany uwiły sobie gniazdo na terenie mojego podwórka, a ja zostałem dziadkiem. Ponadto poprawiło się moje prywatne zdrowie – ustąpiły problematyczne duszności, z którymi zmagałem się przez całe życie. Teraz wiem, że były spowodowane toksycznymi spalinami z poprzedniego traktora – zaznacza Pan Witold."

Po takiej lekturze pozostaje jedno-dzises.gif

No dobra to jednak żart z okazji prima aprilis.

gdybyś nie poczytał komentarzy  to byś nie zajarzył .... 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

racyl jak się skończy w sensie gdzie? 

z czegoś trzeba wypłacać świadczenia. na razie jest kasa a póżniej może jej nie być

prezydentura w maju byłaby w kieszeni to potem może walić się i palić

mówią że czega nas mega recesja to czyim kosztem ma się to odbyć

3 minuty temu, Adrian_K_90 napisał:

@racyl stan nadzwyczajny wprowadzą w Maju, po upływie kadencji prezesa sądu najwyższego. Wprowadzenie go teraz zamroziło by kadencje Gersdorf na cały czas jego trwania. 

byle tylko ludzi do glosowania nie zmuszali w maju

ta kadencja to i tak jej się chyba skończyła

Opublikowano

@racyl Jeszcze się nie skończyła. Wygasa 30 kwietnia. Najpierw więc powołają nowego prezesa sądu, a potem już spokojnie sobie wprowadzą stan nadzwyczajny. 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Ale powiedz gdzie fizycznie w państwie skończy się kasa? 

a zusie starczy kasy dla emerytów jak składki mają być niektórym darowane przez 3 miesiące

to co wszystko będzie się zgadzać ?

jak ktoś się zawiesi, zlikfiduje, albo obroty mu spadną to tyle samo będzie kasy w budżecie

Opublikowano

ciekawe jak w tym czasie wyglada kontrola trzezwosci ???? radiowozow jezdzi pelno ale nie wiem czy kogos kontroluja.

idiotow nie brakuje na drogach i teraz- przez rondo widac slady jak ktos w nocy przelecial na prosto, niedaleko wypadek w nocy dwie osoby smiertelne.

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

ciekawe jak w tym czasie wyglada kontrola trzezwosci ???? radiowozow jezdzi pelno ale nie wiem czy kogos kontroluja.

idiotow nie brakuje na drogach i teraz- przez rondo widac slady jak ktos w nocy przelecial na prosto, niedaleko wypadek w nocy dwie osoby smiertelne.

trzeźwość to sprawdzają ale ta cała mobilna kontrola skarbowa to wspomaga straż graniczną

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v