Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

No nie wiem kto tam twoją ....

Ale rozumiem już chyba Twoją traumę . No cóż  Współczuję babci twej .

Rozwiń temat - trochę jaśniej - babcia mieszkała w Szczecinie.

Opublikowano
Przed chwilą, Generał napisał:

Ja kupuję nasze polskie denary

W polskim lidlu ?

1 minutę temu, many12 napisał:

Rozwiń temat - trochę jaśniej - babcia mieszkała w Szczecinie.

Co ma rozwinąć ? Ty napisałeś o Swojej Babci .

Opublikowano
11 minut temu, many12 napisał:

To nie wiesz, że jak front przechodził  to kto się nie przybunkrował to róznie bywało. W mojej okolicy grasowała partyzantka Griszy - robili co chcieli.

Kiedyś w Ochotnicy porozmawiałem z  babcią znajomego, tak przy kolacji, No powiem szczerze że wesoło mi nie było.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

W polskim lidlu ?

Co ma rozwinąć ? Ty napisałeś o Swojej Babci .

O wszystkich babkach gdzie przelał się front armijców - nawet tych w Berlinie, a szczególnie na ścianie wschodniej - dzisiejszy jesteś - nie udawaj naiwniaczka?

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Generał napisał:

Unia to kolos na glinianych nogach jedna noga już  uciekła. Za chwilę odpadną kolejne a potem runie ten chory twór z impetem. Jak  to nastąpi ja będę świętował 

Za to my jesteśmy światową potęgą.  Przy lewicowym społeczeństwie po opuszczeniu UE z nieliczącego się członka UE staniemy się nieliczącym się członkiem niczego

33 minuty temu, Pafnucy napisał:

Co i za co świętował będziesz ? Nawet PiS się uni trzyma .

To typowe dla PISowskich frustratów. Rozpieprzyć cos bo się nie podoba a co później to się zobaczy

Znowu przypomniała mi się anegdota o naborze do Pruskiej armii.

Żołnierzy dzielono tam na inteligentnych pracowitych , inteligentnych leniwych , głupich leniwych oraz głupich pracowitych. Najgroźniejszą grupą która wymagała szczególnej  uwagi i kontroli byli głupi pracowici. Rwali się do roboty ale że głupie to tylko straty generowali. Znaczna część elektoratu ma właśnie takie cechy i w swej masie wybierają sobie podobnych którzy potem rządzą .

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Za to my jesteśmy światową potęgą.  Przy lewicowym społeczeństwie po opuszczeniu UE z nieliczącego się członka UE staniemy się nieliczącym się członkiem niczego

A to se wtedy założymy swoje kółko wzajemnej adoracji i mianujemy się kierownikiem tego kółka, i nikt nam nie podskoczy:lol:

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, gienio007 napisał:

Dziś sobie fantazjujecie , ale już wkrótce to będzie real . Firma UE na naszych oczach się roz...la 

54419863_2110834719163156_3417194560449675264_n[1].jpg

2 minuty temu, Ulman napisał:

Z czego to wnioskujesz?

byście się wzieli do roboty.jpg

Edytowane przez many12
Opublikowano
6 minut temu, gienio007 napisał:

Dziś sobie fantazjujecie , ale już wkrótce to będzie real . Firma UE na naszych oczach się roz...la 

Oby jak najszybciej się rozleciał ten chory twór

Opublikowano

W obecnej chwili "reżimowa "TV w lewe moje ucho nadaje a w prawe Cejrowski z Yutobe . Jakoś wyszło że propaganda pana prezydenta  mniej do mnie dociera niż spokojne gawędzenie pana Wojtka .

Opublikowano

zerknąłem na onet i 
"19:45

Wielka Brytania. Wyniki nowego raportu budzą obawy dotyczące skuteczności służby zdrowia w Wielkiej Brytanii. Wskaźnik przeżycia pacjentów z osób Covid-19  na intensywnej terapii w Wielkiej Brytanii  wynosi około 50 procent."

to musi mieć wpływ na dalsze poczynania w kwestii zmian ordynacji wyborczej jak i dyskusji na temat sensowności silnej kwarantanny gdziekolwiek
Jeśli te badania potwierdzą się w innych krajach to ....
nieodwracalność zmian politycznych w Europie jest jeszcze bardziej prawdopodobna.
wprawdzie tylko nikły procent zarażonych wymaga intensywnej terapii ale aspekt czysto emocjonalno polityczny ...
Europa dopiero zacznie się zamykać i najgorsze dopiero przed nami o ile ten raport się potwierdzi

nie jest do przewidzenia jeszcze jak to się wszystko potoczy ale rozumiesz już i to zapewne @Pafnucy dlaczego nie pocieszam 

rozumiem też i ja zakaz wypowiadania się bezpośredniego lekarzy dla mediów na temat cov. (wczoraj pisaliśmy)

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Ciekawy jestem jakie objawy Gienio zaobserwował i jak do takich wniosków doszedł. 

Ja szanowny panie: PIsiorów nie lubię a POwców nie cierpię .

• Like 1
Opublikowano

I po połączeniu z Białorusią potęgą będziemy .

Ale JAJA !

1 minutę temu, many12 napisał:

47260435_2510359445657532_5211412024457691136_n.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, gienio007 napisał:

W obecnej chwili "reżimowa "TV w lewe moje ucho nadaje a w prawe Cejrowski z Yutobe . Jakoś wyszło że propaganda pana prezydenta  mniej do mnie dociera niż spokojne gawędzenie pana Wojtka .

74687728_10212480069875992_1851305228708610048_n.jpg

• Haha 1
Opublikowano

No dobra. Rozpieprzy się UE i co z nami? Rosja zła, Niemcy złe. Angole maja nas gdzieś Francja muzłumańska, na Białorusi Łukaszenka. Ameryka daleko i taka wybitnie sprawna ze maja największą epidemię na świecie, Chiny maja nas gdzieś, Ukraina z pretensjami, więc jaka taktykę przymiemy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v