Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

po raz kolejny dopytam co mogła by unnia zrobić ? a no nic  i  z resztą jak mirro z dysydentem  wczoraj napisali to dobrze , to nie jest kryzys który doprowadzi do rozłamu w unni .to sami włosi nie zareagowali na czas , zresztą jak cała reszta bo było ze 2 tygodnie na to i szukają kozła  ofiarnego , zresztą zawsze kozioł ofiarny jest jakąś alternatywą 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

se weź hydroksyzynę

A le i spać się chce po tym . :ph34r:

Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

znów pozawieszają plakatów i wszędzie.... e tam bo i mi się już niedobrze robi

A wieszanie plakatów to pod co idzie podciągnąć żeby nie dostać pałą przez łeb za opuszczenie legowiska? 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Pafnucy napisał:

A le i spać się chce po tym . :ph34r:

zawsze jest jakiś efekt uboczny
lepsze to jak ulicę sprzątać po sobie
i to z czego?

Przed chwilą, Pafnucy napisał:

Pod desperację .

a pisałeś że nie zrozumiale pisuję
wszak zrozumiałeś to co ja tam jeszcze dziś za dnia....
widzę

a że ktoś teraz nie rozumie o czym my tu sobie?
a wisi nam to :P 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, jarecki napisał:

po raz kolejny dopytam co mogła by unnia zrobić ? a no nic  i  z resztą jak mirro z dysydentem  wczoraj napisali to dobrze , to nie jest kryzys który doprowadzi do rozłamu w unni .to sami włosi nie zareagowali na czas , zresztą jak cała reszta bo było ze 2 tygodnie na to i szukają kozła  ofiarnego , zresztą zawsze kozioł ofiarny jest jakąś alternatywą 

Unia to kolos na glinianych nogach jedna noga już  uciekła. Za chwilę odpadną kolejne a potem runie ten chory twór z impetem. Jak  to nastąpi ja będę świętował 

Edytowane przez Generał
Opublikowano

Co i za co świętował będziesz ? Nawet PiS się uni trzyma .

Opublikowano
2 minuty temu, Generał napisał:

Unia to kolos na glinianych nogach jedna noga już  uciekła. Za chwilę odpadną kolejne a potem runie ten chory twór z impetem. Jak  to nastąpi ja będę świętował 

To ile tych nóg ma Unia? Bo jak to stonoga to se jeszcze poczekasz ze świętowaniem. O ile dożyjesz,

Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał:

Zandberg tylko potwierdził że jest ekonomicznym ignorantem sprzeciwiając się zdecydowanie próbie ratowania możliwie najwięcej z wartości narodowej waluty.

Zgadza się - jest to zwykła V kolumna - Izraelski czpion.

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

To ile tych nóg ma Unia? Bo jak to stonoga to se jeszcze poczekasz ze świętowaniem. O ile dożyjesz,

Unia miała 3 nogi zostały tylko dwie chwila jej upadku jest coraz bliższa. 

Opublikowano (edytowane)

U nas we wsi był Czpionek , ale to chyba nie to ? 🤔

Gienerał , to że ty na dwóch się chwiejesz , to nie znaczy że każdy tak ma .

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
27 minut temu, mirro napisał:

Ale co to zmieni że oni opuszczą Unię? Nie mają systemu kryzysowego, nie są w stanie rozpędzić turystów zwiedzających ruiny, nawet swoich obywateli do domów zapędzić nie mogą, albo im się nie chce. Przecież ta ekipa aż się prosi o pandemię, eutanazję i kopa w d*pę. za***ali sprawę i teraz będą szukać winnych wszędzie tylko nie u siebie.

Francuzy , czy Hiszpany  to inaczej   niż Włosi postępują  ???? Niemcy jeszcze w tym tygodniu bawili się masowo  w plenerze ..

Ja też panowie widzę propagandę PISiorów . Pier...ą od kilku dni o zwolnieniu również rolników ze składek KRUS , ale nie dopowiadają że mało kto spełni wyimaginowane  wymogi . Mimo tej natrętnej propagandy i tak wolałbym PISiora w tyłek pocałować , zamiast POwcowa w policzek 

Opublikowano
1 minutę temu, many12 napisał:

Moje POkolenie było faszerowane językiem gwałcicieli naszych babek.

Tyyy . To czyim potomkiem Ty jesteś ??? :o

Opublikowano

Zgadza się.

53662374_124888685259097_3314206845328949248_n[1].jpg

Przed chwilą, Pafnucy napisał:

Tyyy . To czyim potomkiem Ty jesteś ??? :o

To nie wiesz, że jak front przechodził  to kto się nie przybunkrował to róznie bywało. W mojej okolicy grasowała partyzantka Griszy - robili co chcieli.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

No nie wiem kto tam twoją ....

Ale rozumiem już chyba Twoją traumę . No cóż  Współczuję babci twej .

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
Przed chwilą, gienio007 napisał:

Mimo tej natrętnej propagandy i tak wolałbym PISiora w tyłek pocałować , zamiast POwcowa w policzek 

kwarantanna, mandat! za bliski kontakt ;) 

Właśnie zbędną przesadną propagandą wielu już sobie zaszkodziło zwłaszcza w kryzysowych i nieprzewidywalnych sytuacjach zbędne gadanie może się obrócić przeciwko.

o, moje posty np krótsze niż wcześniej

Opublikowano
5 minut temu, many12 napisał:

Zgadza się.

Jeden premier był z Niemiec 

Opublikowano
2 minuty temu, many12 napisał:

Zgadza się.

Całe konwoje tirów na dzień dzisiejszy z ziemniakiem z Francji do nas jedzie i co dziwne w wyższej cenie niż polskie . Nasze polskie ryneczki są pozamykane a w marketach kolejki i kilkaset osób w jednym lokalu . Miasto to trzęsie się ze strachu , bo my wieśniacy to na "bezludziu " mieszkamy . Ja też te patologie widzę . 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v