Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, jarecki napisał:

nie wypowiadam sie w kwesti  ,, zamordowania ''  natomiast kaczynski był dla putina niewygodny , takim szczeniaczkiem  co krzywdy nie zrobi a co najwyżej nagawke u spodni poszarpie . to kaczynski zorganizował spotkanie w gruzji w którym kilka głów panstw regionu sie stawiło , zaangażowanie kaczynskiego w dywesyfikacje dostaw gazu dla polski ,jak by poszukał to by jeszcze coś znalazł .                    natomiast sama polityka putina to też moge zapytac po co mieszanie sie rosyjskich agentów w sprawe brexitu , jescze slady są co do udziału  rosjan w demonstracjach  żułtych kamizelek ...............   tylko ja wiem chodzi o descabilizacje  

Przeceniasz naszego prezydenta jak i naszą pozycję. Nie jesteśmy jakoś specjalnie istotni bo prawdziwa polityka i biznes dużego kalibru dzieje się poza nami. Z USA, Chinami, Niemcami Francją czy Turcją Putin gada jak z równymi a nasz kaliber to kilka półek niżej.  My naprawdę niewiele na złość możemy mu zrobić. Lechu miał mizerne szanse na reelekcję więc po co Putin miałby go uśmiercać? On nie kieruje się emocjami jak Trump. To wyjątkowo zimny i wyrachowany skurczybyk  który tworzy historię.

Rosja wszędzie wszadza paluchy by pokazać swoją nieobliczalność i dezorientować otoczenie. Putin ma nawyki z KGB i we że mieszanie przynosi najlepsze rezultaty.

6 godzin temu, DTaras napisał:

Ulman - samolot przed walnięciem do lasu powinien zwolnić poniżej prędkości przeciągnięcia coś jak przy wodowaniu inaczej miazga. ił miał brak regulacji steru wysokości a prędkość oszczędzał aby dociągnąć do pasa. Nasz Tu leciał także z bezpieczną prędkością z braku orientacji i tu jest koniec podobieństw gdyż dodatkowo fiknął kozła. Przypominam, że nie jest to samolot akrobacyjny i choć aerodynamicznie jest to możliwe to w praktyce coś nawet w sprawnym samolocie zacznie odpadać. Jak tu innym to przekazać Ulman?

Przekazać można normalnie ale i tak nie przetłumaczysz. bo samolot ma ścinać drzewa i bezpiecznie lądować na dachu w lesie.

Opublikowano

ulamn- ja z zachodniej malopolski niedaleko do balic a do pobiednika to kawalek,bylem tam pare razy ale w celach rolniczych..

przypomniala mi sie historia izraelskich lotnikow[jeden jest teraz dowodca sil zbrojnych] ktorzy f-16 przelecieli  z balic do oswiecimia tak z 200m nad ziemia,  stalem miedzy obora i stodola , huk byl straszliwy , zobaczylem tylko odlatujace mysliwce.

dzisiaj ciezko zgrzeszylem i to nieplanowanie- nie wiem czy to swiezy oddech rosyjskiego gazu spalonego akurat przez smoga wawelskiego czy wasz wczorajsze dyskusje ale zaszedlem na wawel i pomodlilem sie przy sarkofagu sp.pary prezydenckiej i przy okazji pilsudskiego. tlumow nie bylo,zreszta w poniedzialek rano tylko chinczycy i wegrzy ..

Opublikowano

Niemcy Francja Rosja ... Kuźwa dysydent tu kiedyś temat nadał kto jest dłużnikiem NBPu. Możemy do tego wrócić to będzie można i tę sprawę rozwikłać. Może niektórym coś zaświta i sam dysydent się przekona, że te Niemcy nie takie najgorsze...

Opublikowano (edytowane)

Ten tekst ma dowodzić jak wiernym i oddanym jesteś Polakiem?

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

@DTaras

Czyli na cynizm zawsze jest dobra pora? A może to tylko taka wasza propaganda w sowieckim stylu?

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Wiernym i oddanym czemu/komu?

Mnie się pytasz co ci w głowie siedzie?

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Ulman napisał:

W sowieckim, niemieckim liberalnym i postkomunistycznym też😋

Czego ty chłopie chcesz?

Chcę abyś ne ironizował z reparacji i nie okazywał zadowolenia z obecnego stanu rzeczy na PL forum.

Zaloguj się na dojczlandzkim i tam się ,,spuszczaj,,

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

Skoro pytasz .......

14 minut temu, damianzbr napisał:

Ten tekst ma dowodzić jak wiernym i oddanym jesteś Polakiem?

...... to pytam czemu lub komu mam być oddany?  To chyba proste pytanie?

Opublikowano
Przed chwilą, damianzbr napisał:

Chcę abyś ne ironizował z reparacji i nie okazywał zadowolenia z obecnego stanu rzeczy na PL forum.

A kto normalny traktuje reparacje poważnie? Czemu nie mogę być zadowolony lub nie zadowolony z obecnego stanu rzeczy? Może ty mi jeszcze powiesz co mam mysleć i robć?

Opublikowano
51 minut temu, jacus napisał:

o ,zloto wrocilo z anglii -na razie 100 ton . bedzie co sprzedac ........

może by tak zakłady porobił czy przypadkiem nie ukradną zanim do jakiegokolwiek sprzedawania dojdzie :P ?

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

A kto normalny traktuje reparacje poważnie? Czemu nie mogę być zadowolony lub nie zadowolony z obecnego stanu rzeczy? Może ty mi jeszcze powiesz co mam mysleć i robć?

Owszem ja nie będę ci tłumaczył dlaczego masz być nie zadowolony z obecnego stanu rzeczy jakim jest brak reparacji od niemiaszków.
Ale jeśli będziesz ironizował i drwił z tego w obecności jakiś narodowców myślę że może doprowadzić to do tego że oni postanowią ci wytłumaczyć dalczego nie powinienieś tego robić a zwłaszcza publicznie. ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v