Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

jeśli robią to na swoich, przed swoimi będą się tłumaczyć. A jak nikt im nie każe się tłumaczyć, to temat uznają za zamknięty.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, dsbh napisał:

Po obejrzeniu informacji na kanałach komercyjnych, stwierdzam że nic nie wiem.

https://www.dorzeczy.pl/swiat/134056/niemieccy-lekarze-przyjeli-zasady-kogo-leczyc-a-kogo-nie.html

To na portalu a w telewizji Niemcy przyjmują Francuzów do swoich szpitali, bo sobie dobrze radzą z epidemią.

a ja stwierdzam że nie Potrafisz czytać ze zrozumieniem a napisano dosć łatwym jezykiem i zrozumiałym . przyjeto  zasady w razie zwyżki  chorych , tak samo na  izbach przyjeć w szpitalach chorzy zostaja oznaczeni komu i w jakiej kolejnosci przysługuje pomoc ,  tylko tu chodzi już o zycie lub smierć , ale widocznie niemcy zdają sobie sprawy z powagi sytuacji już i wiedzą że mogą nie dać rady 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

Wszyscy , jak wszyscy , Ale ta kobita by więcej wstydu nie robiła to na pewno . Jak by zagranicznym  głową pań tłumacz jej słowa dokładnie tłumaczył to  oni by nic nie rozumieli i jak by to o Polsce świadczyło ??????

2 godziny temu, DTaras napisał:

Jak dla mnie wszyscy powinni się wycofać z kandydowania i zostawić jegomościa Dudę z zagwozdką. Jarecki - wybory poprzednie jak i obecne wyglądają jak porażka na własne życzenie i dlatego może to być także taktyczny odwrót...

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Po prostu myślę samodzielnie w przeciwieństwie do Ciebie  i nie daję się  omamić mediom które robią szum by nie zwracać uwagi na ważniejsze rzeczy które się dzieją i są ustalane w PL rządzie jak i na świecie.

Samodzielne myślenie jest dzisiaj w cenie. Niestety ostatnie wybory pokazały, że makówki są zindoktrynowane. Żeby za pińcet plusik i zwrócony niecały podatek od śmiesznej jemeryturki  głosować dwiema łapkami na pisdzielców i czołobitnie wielbić Obłudę to już jest gleba - tak gleba nieorana. Ale te drugie co stały tam gdzie kiedyś stało ZOMO też straciło zaufanie. ONY te pomagdelenkowe dzieciaczki tych co za srebrniki nas wyprzedali będą tak drwić sobie co cztery latka a przy obiecankach czystego powietrza plusik i michę dodatkowego ryżu plusik nawet i osiem latek obiecanek nam zaserwują. Oj narodzie - tarmosisz się zawistnie pomiędzy bliźnimi a nauki życiowe z otoczenia są Ci obce?

Narodowcy zebrali ponad 200 tysięcy podpisów prawych obywateli tego kraju przeciwko ustawie 447 a tu cisza. Podpisy leżą w Knesecie na Wiejskiej - dyć to nasze obligacje - żądania wręcz tego bardziej świadomego narodu - a tu mamy tematy zastępcze. Kto się o nas upomnie jak już wszyscy zanurzą w milczeniu głowy w piasku jak struś australijski przykładowo?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

jarecki - to wszystko jest lipa. Rząd moim zdaniem przyjął model Niemiecki z poprawką na wydolność służby zdrowia. Będąc kierowcą masz kontakt za granicą z innymi kierowcami czy pracownikami a ponieważ jest to za granicą nie przysługuje test nawet gdybyś kiał objawy a z kolei jako kierowca jesteś wyłączony z kwarantanny - ty i współdomownicy. A jeść trzeba... Mało tego - na zakaźnych izbach przyjęć niema drogi w jedną stronę do diagnozy. Gdy już Ci się znudzi czekanie możesz kaszląc i kichając iść do domu albo po piweczko celem umilenia wieczoru. Do kwarantanny lub leczenia kieruje lekarz...

gienek o czym Ty bo mam w tym czasie ważniejsze sprawy?

Opublikowano
13 godzin temu, jarecki napisał:

Zobacz obraz na Twitterze

Teraz w TV podają że Sztab Kidawy ma PSL pozwać że ujawniła te słowa niby nie dokładnie zacytowane.      To samo by czekało tych biednych tłumaczy co by jaj w rozmowach z zagranicznymi delegacjami  pomagało .  Kobita  w każdym swoim wystąpieniu zachowuje się jak ja po 0,5 l  , tylko że ja w takim stanie przed kamery nie wychodzę . 

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Myślisz że jak napiszesz pare głupot których nie wszyscy zrozumieją to jesteś najmądrzejszy i wszystko wiesz ? A i oszczędź sobie te durne docinki na poziomie przedszkolaka Panie najmądrzejszy 😂

Nikt większych głupot od ciebie nie pisze, tobą powinni się zająć odpowiednie organa, napisze taki bzdury o wyimaginowanym zagrożeniu, a dziesięciu innych tego posłucha i zlekceważy zagrożenie.

Opublikowano
1 minutę temu, Sean napisał:

Nikt większych głupot od ciebie nie pisze, tobą powinni się zająć odpowiednie organa, napisze taki bzdury o wyimaginowanym zagrożeniu, a dziesięciu innych tego posłucha i zlekceważy zagrożenie.

Co ty wypisujesz - wolność wypowiedzi to prawo każdego - pomiń nie oceniaj.

56606290_587773591734596_5544740940196872192_n.jpg

Opublikowano

Nie napisałem żeby lekceważyć bo to realne zagrożenie i trzeba podejść z rozsądkiem ale nie można ślepo wierzyć w propagande mass mediów.  

Opublikowano (edytowane)

Jeśli ja napisałem tak- 

Cytat

Ale to chyba Lichocka w sejmie używa gestów jak ten szympans? A może nie , bo to była prowokacja ruskich służb i sPISek masoński?

To czemu odpowiadasz tak głupkowato jak poniżej? Inteligentniej się nie dało?

9 godzin temu, Roman176 napisał:

twoje dzieci to szympansy  ? codziennie tak sobie pokazują 

9 godzin temu, Roman176 napisał:

na spólne biesiadowanie  ....  kiedyś miałem z nim styczność i tak gość mądry jest swoje browary ma nie byle co produkuje ... nie jest pasożytem społecznym 

Chciałbyś mieć browary, co? 

8 godzin temu, galan99 napisał:

Jaki plan wobec Polski ma Unia .

Tylko u nas! Tajemnicze plany Unii i Berlina wobec nas, czyli koniec Polski, jaką znamy .

Polska miała stać się częścią regionalnego niemieckiego projektu inżynierii społecznej, przeprowadzanego w czterech etapach. Po pierwsze deindustrializacja, czyli likwidacja miejscowego przemysłu. Po drugie laicyzacja, po trzecie emigracja młodych i czwarty punkt: islamizacja.

https://warszawskagazeta.pl/swiat/item/6592-tylko-u-nas-tajemnicze-plany-unii-i-berlina-wobec-nas-czyli-koniec-polski-jaka-znamy?tmpl=component&print=1&fbclid=IwAR0wvoHIeq9mb2Zi6-I66Ntpm65Q7t

Tu taki plan .

https://rafzen.wordpress.com/2020/02/25/prawda-o-wuhan/?fbclid=IwAR2U34zR_Ym6IXBSP6Ao_Nwbg_dU44A2jQgGK_HYUIV8DFs8jzmVCCsPUCY

Ceny będą regulowane .

Koronawirus uderza w nasze portfele. Rząd będzie regulował ceny żywności?

Pomidory po 13 zł, jabłka po 9 zł, pęczek rzodkiewek za 15 zł, a serdelki po 36 zł za kilogram – to nie żart. Takie ceny ostatnio zagościły na sklepowych półkach. Konsumenci biją na alarm, a Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta proponuje wprowadzenie cen maksymalnych i regulowanych. Dokładnie taki postulat znalazł się w nieoficjalnym jeszcze projekcie ustaw, stanowiących tarczę antykryzysową. W artykule 8a UOKiK proponuje zezwolić na odgórną regulację cen.

Zgodnie z propozycją UOKiK, minister miałby prawo do kształtowania maksymalnych cen dla różnych poziomów obrotu towarowego, wskazywania podstaw wyliczenia marży lub do ustalania maksymalnych marży

https://businessinsider.com.pl/finanse/recepta-na-panujaca-drozyzne-ma-byc-ustalanie-przez-rzad-cen-maksymalnych/qbz85tp

Gazeta warszawska pokazuje 2 rzeczy. Ludziom wali tak na dekiel że uwierzą we wszystko co im się zapoda.  Czym wieksza ciemnota tym większe brednie i abstrakcje jest w stanie kupić.  Kiedys ciemnotę straszono czarami, diabłem , rzucaniem uroków a teraz Berlinem , uniom, itd. Kurski miał racje

4 godziny temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Po prostu myślę samodzielnie w przeciwieństwie do Ciebie  i nie daję się  omamić mediom które robią szum by nie zwracać uwagi na ważniejsze rzeczy które się dzieją i są ustalane w PL rządzie jak i na świecie.

Myślisz samodzielnie a na proste pytania nie masz odpowiedzi?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
36 minut temu, jarecki napisał:

many12  a Słyszałeś słowa Zakowskiej z SLD ? KO Z Konfederacją po wyborach mają SLD zniszczyć .

Co człowiek to inna wrażliwość - polityk  a tym samym partyjny rzecznik powinien ważyć słowa - funkcja nobilituje - pani Żakowskiej do klasy trochę brakuje - zresztą nie jest w moim typie.

fb4daf6a21741615a383e9a2c3a9[1].jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

a ja stwierdzam że nie Potrafisz czytać ze zrozumieniem a napisano dosć łatwym jezykiem i zrozumiałym . przyjeto  zasady w razie zwyżki  chorych , tak samo na  izbach przyjeć w szpitalach chorzy zostaja oznaczeni komu i w jakiej kolejnosci przysługuje pomoc ,  tylko tu chodzi już o zycie lub smierć , ale widocznie niemcy zdają sobie sprawy z powagi sytuacji już i wiedzą że mogą nie dać rady 

Niemieccy lekarze przewidują, że w związku z koronawirusem w krótkim czasie może zabraknąć miejsc na oddziałach intensywnej terapii

czyli przyjmują obecnie chorych Francuzów, bo są wolne łóżka a jeżeli liczba chorych w kraju się zwiększy będą ich odsyłać ? Zresztą po kolejnych informacjach w kolejnej stacji zaczynam się zastanawiać która informacja jest prawdziwa.

Każdy kraj sobie  radzi z epidemią jak może ale jest zdany na siebie. Jeżeli chodzi o Polskę ,przynajmniej transport dotarł a nie zaginął.

27 minut temu, gienio007 napisał:

Teraz w TV podają że Sztab Kidawy ma PSL pozwać że ujawniła te słowa niby nie dokładnie zacytowane.      To samo by czekało tych biednych tłumaczy co by jaj w rozmowach z zagranicznymi delegacjami  pomagało .  Kobita  w każdym swoim wystąpieniu zachowuje się jak ja po 0,5 l  , tylko że ja w takim stanie przed kamery nie wychodzę . 

Coś się nie lubią faktycznie.

https://www.dorzeczy.pl/kraj/134042/poslanka-po-o-tusku-przykro-to-powiedziec.html

https://www.dorzeczy.pl/kraj/134053/wrze-na-linii-popsl-budka-zadzwonilem-do-kosiniaka-kamysza.html

plus okrzyki w sejmie.

A odnośnie Kidawy, można zrozumieć pomyłkę z inspiratorem ale coś za dużo innych przejęzyczeń. Stres ?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Ulman napisał:

Eee tam fajna jest. Przed 40stką,  figlarna w oczach , bi, nie brzydka. Jakby tego to i niech tam

Acha - przed 40-stką i sądzisz, że przyszła by do Ciebie na wieś z Mokotowa? Tęż mam podobnych sąsiadów z Mokotowa - przyjeżdżają tylko na wakacje. 11 listopada na ich posesji pomieszkiwało sporo młodzieży - podejrzewam, że dali drapka przed zamieszkami pochodowymi - ta nacja potrafi się zorganizować. 

Edytowane przez many12
Opublikowano

jakby jeszcze jakas kolezanke przyprowadzila ...

w sumie dobry pomysl -zamiast pisac o walacej sie gospodarce to o walacym sie ulmanie😛

spora czesc firm z branzy techniki rolniczej zawiesza produkcje i nie wiadomo kiedy i czy wznowi...

mleczarnie ograniczaja skup.

Opublikowano
5 minut temu, many12 napisał:

Acha - przed 40-stką i sądzisz, że przyszła by do Ciebie na wieś?

A po cholerę ma przychodzić?  Nie trzeba mieć browaru żeby piwa się napić. Ot po prostu - w sam raz na raz.

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

a ja stwierdzam jak przystało na Niemca rodowitego 90 letniego szybciej odłączą imigranta 40/30 lat niż rodowitego Niemca 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Eee tam fajna jest. Przed 40stką,  figlarna w oczach , bi, nie brzydka. Jakby tego to i niech tam

osz urwa ty to masz .....   pociągi to są figlarne oczy 

RZECZoPOLITYCE: Anna Maria Żukowska - "Premier za bardzo uwierzył ...

to ja ładniej wyglądam po jednej zmianie na kopalni i w traktorze  

2 godziny temu, Ulman napisał:

To czemu odpowiadasz tak głupkowato jak poniżej? Inteligentniej się nie dało?

to jest yteligentnie tylko ty nie teges ... starzej eś się i staroświecki ...  młodzież sobie nawet tak pokazuje do zjebów  oświeciło cie trochę ? macha sobie środkowym palcem dla zabawy 

2 godziny temu, Ulman napisał:

Chciałbyś mieć browary, co? 

nie nie pije piwa  

• Haha 1
Opublikowano

Jak ciągle napity jesteś to ci się tylko wydaje żeś taki jak Redford.

Skoro ona taka szpetna to co powiedzieć o Gosiewskiej Witek , Pawłowicz albo Kępie?  To są dopiero  aseksualne potwory z bagien. Generalnie gust sympatyków PIS jest taki - nawet najszpetniejsze z PIS jest piękne. Nawet najładniejsze spoza PIS jest brzydkie.

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Jak ciągle napity jesteś to ci się tylko wydaje żeś taki jak Redford.

nie wtedy obniżam poziom, ale nie myśl sobie ze do twojego i tej lewaczki łee jak ty tam widzisz sex ? 

7 minut temu, Ulman napisał:

Skoro ona taka szpetna to co powiedzieć o Gosiewskiej Witek , Pawłowicz albo Kępie? 

to ani kobieta ni mężczyzna poprosto to coś ... 

3 godziny temu, many12 napisał:

Mało pić nie ma sensu.jpg

ALKOHOLU W MAŁYCH ILOŚCIACH NIE PIJE ! - Legendarne - Mem Generator

image.jpeg

3 godziny temu, many12 napisał:

Mało pić nie ma sensu.jpg

ALKOHOLU W MAŁYCH ILOŚCIACH NIE PIJE ! - Legendarne - Mem Generator

Memy pic / pic memy (#pic) - Memy.pl

Opublikowano

K..wa , Belmondo się znalazł...…….No i co z tego ze lewaczka? To nawet  lepiej bo może bardziej smiała i wyzwolona a nie jakaś Pawłowicz albo Sobecka którym pajęczyną  zarosło i na dekiel sadzi z braku chłopa.  

No a taka Ogórek to jest fajna babka czy nie. Teraz propagandę PISu upowszechnia i w TVPis bryluje ale przecież się z kewakami i komunistami zadawała. Jest paskudną lewaczka czy nie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v