Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, dysydent napisał:

ciekawe czy w necie google co wynajdzie pod hasłem - "pociąg pod specjalnym nadzorem" ?

klimaty czasów pandemii; zwłaszcza jeśli zestawić z wyszukiwaniem - pociąg Niemcy Ukraina

1 godzinę temu, mirro napisał:

https://konkret24.tvn24.pl/polityka,112/zakamuflowany-stan-wyjatkowy-sprawdzamy,1009661.html

Na zdjęciu jest żołnierz z magazynkiem załadowanym amunicją. I to nie ślepakami do strzelania na postrach. Pojawia się więc pytanie na jakich zasadach i kto kazał pobrać broń i amunicję do tych działań. Jakoś nie przypominam sobie przypadków ( poza bodaj 1995) aby takie cuś miało miejsce. To albo jest ten stan wyjatkowy, albo nie ma.

Na razie ten brodaty mosiek ogłosił Stan Epidemii - a co dalej nam zgotują............... Tymczasem z każdym dniem wprowadzane są do porządku prawnego coraz dalej idące ograniczenia w prawach i wolnościach obywatelskich wskazujące na to, że sytuacja się pogarsza i coraz bardziej zbliżamy się do tej, która uzasadnia wprowadzenie stanu klęski żywiołowej.

Opublikowano

Popatrz na magazynek, od jakiegoś czasu są z tworzywa. Chyba musisz zmienić nick, choć znałem jednego generała co znał się tylko na czystości obuwia wojskowego. 

Opublikowano

Widzę   ale  skąd  mam wiedzieć  z czego  wykonany   po  zdjęciu  

Opublikowano

Już  ci  pisałem  czytać  umiesz.  skąd  ty  spadłeś  z księżyca  gdzie  byłeś  w 2014  roku  jak  kase  z OFE  tusk  zabrał  ???  na  wenus  ???

Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

Blondynka ma się dobrze teraz zarabia w CPK. Choć portu jeszcze nie ma i nie wiadomo kiedy będzie w zarządzie jest chyba 9 osób. Tak jak w spółce budującej elektrownie atomową, która nie wiadomo kiedy powstanie.

14937279_1795193470739273_4526116287098454109_n.jpg

15284087_339860466382962_7221004237755639002_n.jpg

16105546_1285716858159250_6901032938928568641_n.jpg

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Generał napisał:

Nic  tam nie  piszą  o  ostrej  amunicji 

ostrą amunicją toś na wirusowym temacie pokazał że chciałbyś strzelać do tych co wykorzystują zasady wolnego rynku
tak że nie wiem o czym masz jakiekolwiek pojęcie bo o normę wysiewu siewnika pytasz gdy ta jest nastawna i nawet boję się po innych tematach rolniczych sprawdzać co jeszcze
rolnikiem to raczej nie jesteś a jeśli to nędznym zatem kto cię tu przysłał i po co
obrzydzać PiS swoją ignorancją Ich zwolennika czy kolejnym chybionym ich pomysłem propagandowym?
a może własny pogląd masz wyrobiony i tylko obecna linia władzy ci odpowiada to dla czego siłę w rynek chcesz wprowadzać? kazali ci? czy ty sam?
pojawiłeś się w czasie kampanii prezydenckiej jako fan Prezydenta obecnego z dwoma postami w tematach typowo rolniczych

jestem zwyczajnie ciekaw genezy propagandy za akurat tą opcją nic więcej. no i ogólnie ciekawy co taki donosiciel sobie myśli co czuje i na co liczy.
nie wiem kto mi odpowie? ty czy twój mocodawca ale i tak jestem ciekaw. 
zachowujesz się jak maszyna a tylko czasem jakaś ludzka reakcja
podręcznik technik propagandowych o takich pisze tylko my już takie podręczniki znamy
nie ma lekko :) 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
12 minut temu, Generał napisał:

Już  ci  pisałem  czytać  umiesz.  skąd  ty  spadłeś  z księżyca  gdzie  byłeś  w 2014  roku  jak  kase  z OFE  tusk  zabrał  ???  na  wenus  ???

Pokaż oficjalne dane że deficyt budżetowy w 2014 roku osiągnął 150 mld jak twierdzisz.

Jeśli iść twoim tokiem myślenia to w 2019 PIS zajumał 160 mld  więc pewnie też mamy taki deficyt. A może jak rządzi PIS to inaczej się to liczy?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, dysydent napisał:

ostrą amunicją toś na wirusowym temacie pokazał że chciałbyś strzelać do tych co wykorzystują zasady wolnego rynku
tak że nie wiem o czym masz jakiekolwiek pojęcie bo o normę wysiewu siewnika pytasz gdy ta jest nastawna i nawet boję się po innych tematach rolniczych sprawdzać co jeszcze
rolnikiem to raczej nie jesteś a jeśli to nędznym zatem kto cię tu przysłał i po co
obrzydzać PiS swoją ignorancją Ich zwolennika czy kolejnym chybionym ich pomysłem propagandowym?
a może własny pogląd masz wyrobiony i tylko obecna linia władzy ci odpowiada to dla czego siłę w rynek chcesz wprowadzać? kazali ci? czy ty sam?
pojawiłeś się w czasie kampanii prezydenckiej jako fan Prezydenta obecnego z dwoma postami w tematach typowo rolniczych

jestem zwyczajnie ciekaw genezy propagandy za akurat tą opcją nic więcej. no i ogólnie ciekawy co taki donosiciel sobie myśli co czuje i na co liczy.
nie wiem kto mi odpowie? ty czy twój mocodawca ale i tak jestem ciekaw. 
zachowujesz się jak maszyna a tylko czasem jakaś ludzka reakcja
podręcznik technik propagandowych o takich pisze tylko my już takie podręczniki znamy
nie ma lekko :) 

Nigdzie nie pisałem że chce  do kogokolwiek strzelać.  I  nigdzie  nie pytałem o normę  wysiewu  siewnika   tylko  o  normę  wysiewu  owsa   a że ty czytać  nie umiesz  to  twoja  sprawa. kolega który  odpowiadał  pod tym zdjęciem  jakoś zrozumiał  pytanie  i  odpowiedział  ale  ty  jak  widać  zaślepiony  jesteś   polityką i widzisz  co  innego.  Żal  mi  ciebie 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

pytanie czy ktokolwiek zainteresuje się czy to broń ostra czy slepaki z postronnych ludzi ? a jak slepaki to po co im bron ? chyba w angli kiedyś przed atakam terrorystów policjanici wychodzili bez broni palnej . chyba ze dowodzcy boją sie że żołmierz może tej broni uzyć wsposób nieprzewidziany czy nie kontrolowany , zresztą i w przewidziany sposób nie użyje przynajmiej lepiej aby nie użył .   tak samo po co policjantom broń i naboje ostre na służbie ?             haha racyl zginął i  zetorek , kolejne ofiary koronowirusa                                                                                                                                                                           dziwnie by tak było gdyby policjant chodził bez pistoletu i pałki a żołmierz bez karabinu 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
16 minut temu, Generał napisał:

Widać   przykładna  postawa  Marszałka  Grodzkiego    zaowocował    naczelny  pielęgniarz  pozarażał  kolegów 

Chyba Ministerstwo Rolnictwa też się poczęstowało wirusem i nawet są dumni z tego. Przynajmniej ja tak odbieram ich wypowiedzi. 

Opublikowano
4 minuty temu, Generał napisał:

Nigdzie nie pisałem że chce  do kogokolwiek strzelać.  I  nigdzie  nie pytałem o normę  wysiewu  siewnika   tylko  o  normę  wysiewu  owsa   a że ty czytać  nie umiesz  to  twoja  sprawa. kolega który  odpowiadał  pod tym zdjęciem  jakoś zrozumiał  pytanie  i  odpowiedział  ale  ty  jak  widać  zaślepiony  jesteś   polityką i widzisz  co  innego.  Żal  mi  ciebie 

a dzięki za współczucie
pytania pisze się całym zdaniem a tam ci odpowiedzieli jednak opisując zespół wysiewający siewnika i nie ponowiłeś pytania zatem nie wiem czy wiesz sam o coś pytał
a o polityce piszę na politycznym temacie tak jak tu każdy i twoja postawa wydaje mi się co najmniej niepokojąca bo pamiętam czasy podobnych poglądów i całego mojego życia trzeba było aby do jako takiej normalności to doprowadzić jak jeszcze miesiąc temu było bo to co wyniknie z tego co się teraz dzieje niejednego napawa obawą i to jest obawa a nie zaślepienie a u mnie tym większa że pamiętam różne czasy z własnej autopsji.
no ale dzięki za sensowną odpowiedź a nie tusk grodzki kidawa i reszta i jakieś proste sloganiki

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

ytanie czy ktokolwiek zainteresuje się czy to broń ostra czy slepaki z postronnych ludzi ? a jak slepaki to po co im bron ? chyba w angli kiedyś przed atakam terrorystów policjanici wychodzili bez broni palnej . chyba ze dowodzcy boją sie że żołmierz może tej broni uzyć wsposób nieprzewidziany czy nie kontrolowany , zresztą i w przewidziany sposób nie użyje przynajmiej lepiej aby nie użył .   tak samo po co policjantom broń i naboje ostre na służbie ? 

Ja się zainteresowałem. :)

Opublikowano

@dysydent Proponuję  udać  się  do  specjalisty  bo  jak widać  nie  najlepiej  z tobą   jak  widać  kolega odpisuje mi  jaką  normę  wysiał  a  innemu  koledze  opisuje   zespół wysiewający  😂😂😂  Siedzisz tyle  lat  w temacie  polityki na tym forum  że  już  ci  widać  ostro  kotłuje 

Dnia 12.03.2020 o 22:43, Music napisał:

@Generał Norma wyszła mi za duża. Ustawiałem na 450szt co daje 150kg/ha bo MTZ raptem 32,78g, a jak zważyłem to co mi zostało to szkoda pisać bo wychodzi 600... :/ :/ Nie wiem czy źle zważyłem czy jak ale tak mi wysiał. Robiłem 2 próby.

@hardkor Zobacz na zdjęciu :) Hassia ma węższe na szerokich kółkach jak dobrze pamiętam

IMG_20190702_172649.jpg

Opublikowano (edytowane)

no i wiesz w końcu @Generał ile tego owsa się sieje na ten hektar czy nie? bo z tego akurat posta to rzeczywiściem chyba głupi nic bym się nie dowiedział lub niewiele
bez odbioru w tej dyskusji bo innych już na pewno znudziła/
ja ci odpowiedziałem co robię w tym temacie ty mi nie a tylko od durni sugestie podsuwasz 
ok. koniec i tego tematu bo szkoda lawiatury ale zastrzegam że jeśli mi ten temat nie zbrzydnie jeszcze nie raz ... z resztą wiesz

@Ulman on może post wyedytować a ja gdzieś tam mam cytat a pytanie brzmiało - "jaka (jest) norma wysiewu"
tylko nie jestem pewien czy słowo "jest" było czy nie w pytaniu

nie chce mi się klikać szukać bo  nie ważne, on tu dość durnot nawstawiał i nawypisywał aby mieć obawy co jego zleceniodawcom we łbach  na prawdę siedzi.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Jarecki- Jeżeli nie ma stanu wyjątkowego, to na jakiej podstawie funkcjonuje ten żołnierz z amunicją ostrą w tym miejscu? Jeżeli będzie musiał użyć tej broni, albo użyje, to na jakiej podstawie?  Tylko mi nie mów o prawie użycia broni. To są pytania od których zaczęła się dyskusja.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

no i wiesz w końcu @Generał ile tego owsa się sieje na ten hektar czy nie? bo z tego akurat posta to rzeczywiściem chyba głupi nic bym się nie dowiedział lub niewiele
bez odbioru w tej dyskusji bo innych już na pewno znudziła/
ja ci odpowiedziałem co robię w tym temacie ty mi nie a tylko od durni sugestie podsuwasz 
ok. koniec i tego tematu bo szkoda lawiatury ale zastrzegam że jeśli mi ten temat nie zbrzydnie jeszcze nie raz ... z resztą wiesz

Ja się  dowiedziałem  skoro  ty  nie  czaisz  jak  oblicza  się   ilość  wysiewu  zboża     to  znaczy  że  z rolnictwem  to  ty  nie wiele  masz wspólnego lub  jesteś  z tych  co  sieje  wedle  wytycznych   przekazywanych  z  pokolenia  na  pokolenie. Ale  sądząc  po tym  że  siedzisz  już  w temacie  Politycznym  od  lat  to pewnie   oddelegowano  cie  z  soku  z buraka 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v