Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

Zalecam kwarantanne  wobec TVirusa, jako że obserwuję negatywne skutki tego chorobotwórczego czynnika, który prowadzi do PODZIAŁU społeczneo. Komórki jednego organizmu otrzymały błędny przekaz i zamiast współpracować, zaczynają zwalczać się nawzajem..

'„rozszczepienie umysłu”(--->społeczeństwa) nawiązuje do podziału między emocje a zaistniałą sytuację(  ) niedostosowania emocji do zachowania bądź sytuacji, w jakiej się znajduje.'

Pooglądajcie na You Tube prywatne filmy osób mieszkających za granicą. Można wyciągnąć wnioski jak tam to wygląda a jak u nas. Nawet co mnie zdziwiło, Polska jest stawiana za wzór w walce z wirusem. Powtarzam się ale według mnie te działania są za późno robione.

1 godzinę temu, mirro napisał:

Polsat oglądaj spokojnie. Już dawno skręcił w stronę władzy.

Wydaje mi się ,że mimo wszystko jest bardziej wyrównany od reszty stacji informacyjnych.

• Like 1
Opublikowano

czolem korona-s-wirusy, nie macie co robic w soboty ?? piekan pogoda byla-na raz zima[sniego] jesien[deszcz] i lato[slonce] a wy czas marnujecie przed kompem.

co roku na grype- ptasia,swinska czy chinska- umieraja tysiace polakow i do tej pory nikt wielkiego halo nie robil..........a kto wtedy byl prezydentem ?????? odpowiadal za bezpieczenstwo obywateli ???

https://nto.pl/wielki-przekret-kto-nam-podlozyl-swinska-grype/ar/4140793     dzisiaj to jeszcze wiekszy przekret, wtedy zmarlo kilkadziesiat tysiecy ludzi i nikt paniki nie sial, moze temu ze wtedy jescze internet powszechnie pod strzechy nie trafil ???

Dnia 14.03.2020 o 06:43, gienio007 napisał:

To całe zamieszanie z epidemią koronowirusa przyniesie ludzkości więcej dobrego niż złego . Żaden program 500+ tylu noworodków nie da co rodzinne kwarantanny , zresztą już ponoć prezerwatyw zaczyna w sprzedaży brakować !! 

Umrą tysiące a miliony nowych istnień powstanie po przymusowych wspólnych dniach  i nocach . Tylko  jeden bidny Biedroń  gumki nie musi kupować , bo i tak nic nie spłodzi . 

nie zapominaj o prezesie..... a adrian przeciez nie jest znowu taki stary[ kurna,pol roku ode mnie] to co on juz nie moze ??

18 godzin temu, mirro napisał:

akurat w tym temacie w pelni popieram ministra-nie tylko popieram ale sam od wielu lat stosuje takie techniki, orka 30 arow w godzine  na terenowych juz mi sie znudzila...

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

czolem korona-s-wirusy, nie macie co robic w soboty ?? piekan pogoda byla-na raz zima[sniego] jesien[deszcz] i lato[slonce] a wy czas marnujecie przed kompem.

Yyyyyyy ?? Niedzielę dziś mamy . 🤔

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

nie zapominaj o prezesie..... a adrian przeciez nie jest znowu taki stary[ kurna,pol roku ode mnie] to co on juz nie moze ??

akurat w tym temacie w pelni popieram ministra-nie tylko popieram ale sam od wielu lat stosuje takie techniki, orka 30 arow w godzine  na terenowych juz mi sie znudzila...

Jacuś to Ty w tym wieku już po sanatoriach  jeździsz ? Był kto z zagranicy na turnusie, czy turnus był za granicą na wycieczkach ?

Ja tam do pługa jestem przekonany, ale muszę poczytać co na zachodzie myślą na ten temat.

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, dsbh napisał:

Pooglądajcie na You Tube prywatne filmy osób mieszkających za granicą. Można wyciągnąć wnioski jak tam to wygląda a jak u nas. Nawet co mnie zdziwiło, Polska jest stawiana za wzór w walce z wirusem. Powtarzam się ale według mnie te działania są za późno robione

czyżby Ci się udało mój plik rozszyfrować?

@DTaras Polsat to przedsięwzięcie biznesowe a 5G czy sensowne czy nie to koncesje i cała reszta

nie dyskutujcie z tym czymś co tu sobie stopień nazbyt wysoki wojskowy nadało bo ono klepie jak maszyna cały czas slogany i czym lub kimkolwiek by nie było to jest tylko zlecenie propagandowe adresowane do profilowanego odbiorcy
co najwyżej wykorzystanie jako źródło tematu które wlosuje/podrzuci do oceny 
 @Generał "Im back"
kto ci kazał takimi bykami zapychać temat za każdym postem?
możesz wyłączyć bo już się nauczyli kto się miał nauczyć, mam prośbę o ile rozumiesz co to jest - następne weź co krótszego bo i tak kupa przewijania przy takim ruchu na forum

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

na zachodzie to od wielu lat bezpluznie uprawiaja- a nawet zaczeli wracac do pluga😂,    wszystko ma swoje plusy dodatnie i ujemne- w skrocie co zaoszczedzisz na paliwie to zwrocisz na opryskach- na lekkich glebach to bym w to sie nie bawil-mam i takie -ale na ciezkich ilach-tzw minutowych glebach- to wybor raczej jest prosty.

choroba nie wybiera...nie wiadomo z jakich powodow musisz isc pod noz, w krusowskim sanatorium cudzoziemcow nie bylo, co innego w swinoujsciu tam polowa przechodniow to niemcy... oczywiscie ze bylem na zagranicznych wycieczkach-spod krakowa na jeden dzien do niemiec, szwecji czy danii sie nie wybierzesz.

zetorki-dzisaj niedziela ,e zartujesz stara do kosciola nie poszla,oklamujesz mnie 😛

juz ogloszono przetargi na koncesje 5 g.. agent sb chce sprzedac panstwu zespol elektrowni p-a-k  bo zadna normalna niemiecka firma nie chce tego dziadostwa kupic.

ciekawe kiedy wprowadza godzine milicyjna i przepustki jak w stanie wojennym, tylko koksownikow nie bedzie bo romus na chorym i wydobycie koksu kuleje.

Opublikowano (edytowane)

@dysydent Jakimi  bykami   ja  tu  byków  nie widzę 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

zetorki-dzisaj niedziela ,e zartujesz stara do kosciola nie poszla,oklamujesz mnie 😛

Aaaaa . Nie złapałem . 👍:D

Opublikowano (edytowane)

czytasz ty moje posty?
sam ją wymyśliłem zauważyłem i to dużo wcześniej
a tak 
ja to ująłem innymi słowami i trudno zrozumieć , zestawić ... dobra nie będę przekraczał poziomu agresji z którym sam chcę walczyć

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

uczenie/tresowanie ai jest przewidywanym jednym z nowych zawodów/profesji przyszłości

żałosne Kuźmiuka słyszę w radio i prognozuje wzrost pkb . no dosłucham do końca co ten ekspert wykombinuje z prognoz.
Na początek liczy na opanowanie epidemii w Polsce no ale On chyba nie ma adekwatnego wykształcenia i to tolerujmy.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

no własnie wszyscy nas straszą że sieć 5 g stworzą chinczycy bo nie ma innej drogi i praktycznie huwaei ma technologie , Dtaras odnosił się do technologi obecnie która jest wdrażana w polsce przez sieć należacą do Solorza ale z tego co pamietam to napisał Dtaras że sieć ma korzystać z dotychczasowej technologi którą posiada  wiec solorz nie korzysta z pomocy firmy hawaei ani z innej ?

Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał:

Od kucia czy od kłucia?

Zapytaj   Bronisława     albo  panią  Małgorzatę   oni  są  specjalistami  w  Języku  Polskim   :D  :D  

Opublikowano

jaruzelski powinien jeszcze napisac kto wtedy byl prezydentem 😛 i kto rzadzil telewizja  😛

miasto puste- lotnisko zamkniete, dorozki w garazach, znajomy zlotowa za dniowke zarobil 40 zl...

na ubojni wczoraj swinie bili- w soboty to tylko dwa razy w roku sie zdarza.

Opublikowano (edytowane)

Ja d*pa się pali, to wszyscy wracają do kraju, pytam się po co teraz zarażać zdrowych rodaków? jak chwalili tak zachód, jaka to tam sprawna służba zdrowia, jaki to tam komfort życia, jakie to tam zarobki, jaki to u nas dyktatorski rząd, i co, chyba nie jest tak źle skorą uciekają  do własnego gniazda zarażając przy okazji.

Edytowane przez Sean
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v