Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak myślicie  wprowadzą  zakaz  przemieszczania  się   tak jak ma to miejsce  we Włoszech ???

Opublikowano (edytowane)

dobra dobra
jeśli ten genrał to pisowski troll (dla odmiany ;) ) i zadaje takie pytania to może zwyczajnie sondować poziom akceptacji społecznej
czy na innych portalach czego podobnego ... ?

8 minut temu, Strongman napisał:

Tak i wychodzenia z domu mieszkania,bo to jedyny najlepszy sposób,kwestia tylko czasu.

puścili jakie formularze wniosków o pozwolenie na wyjazd w pole?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 godzin temu, galan99 napisał:
5 godzin temu, Generał napisał:

Tak  jak żadnej  Partii  w Polsce  nie  udało  się  sprawować  samodzielnych  rządów  a  PiSowi  się  udało  także  3 kadencja  jest  niezagrożona  bo  kto  ma  zagrozić  PiSowi     Gomułka  z  swoją  zgrają 

Nigdy.

72085783_3080454998694770_7240854462036705280_n.jpg

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

Zgodnie z decyzją Ministra Rolnictwa zatrzymywani maja być tylko ci, co jadą z pługiem. Orce mówimy stanowcze- nie. 

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

dobra dobra
jeśli ten genrał to pisowski troll (dla odmiany ;) ) i zadaje takie pytania to może zwyczajnie sondować poziom akceptacji społecznej
czy na innych portalach czego podobnego ... ?

Sok z buraka  już  widać   wyżarł  wam mózgi   po tylu  latach  wiernego  trollowania 

Opublikowano
4 godziny temu, racyl napisał:

jak popatrzeć na te działania to wszystko jest spóżnione, nie przemyślane i chaotyczne. z dnia na dzień dzieją nowe obostrzenia.

wirus z chin szedł do nas ponad 2 miesiące a zamiast mieć gotowy plan to sie martwili tylko o to jak wygrać wybory

takie badanie próbek najpierw do niemiec potem do warszawy, póżniej więcej jednostek zrobili a teraz doszli do wniosku że trzeba mieć np 10 jednostek mobilnych w samym lubelskim do pobierania próbek na kwarantannie tak jakby o tym wczęśniej nikt nie pomyślał

Pier .. kotka za pomocą młotka . Grodzki po kryjomy do zakażonych krajów pojechał wbrew zaleceniom SOP . Mów w tym czasie pogłówkować  jak tej pladze zapobiegać a nie jeździć ją sprowadzać !!!! 

Gdyby tydzień temu takie jad od wczoraj  zakazy PISiory wprowadziły , to by sam Donald o Stanie  Wojennym pie...ł i do marszów KODu  nakłaniał .   Teraz  na przykładzie Włoch jak na dłoni widać   czemu o LGBT tak dbali . Dymać w tyłek jeden drugiego to w traktaty powinni  zapisać .  Polacy pod rygorem kary śmierci Żydkom pomagali  i bardzo wielu tę cenę  zapłaciło a solidarność europejska pedałuje włochów . 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, mirro napisał:

Zgodnie z decyzją Ministra Rolnictwa zatrzymywani maja być tylko ci, co jadą z pługiem. Orce mówimy stanowcze- nie. 

patrz jak się boją żeby się nie odwróciło w polityce a nawet na polu

9 minut temu, Generał napisał:

Sok z buraka  już  widać   wyżarł  wam mózgi   po tylu  latach  wiernego  trollowania 

lepiej być jedynie trolem niż trolem i baranem w jednym co innym trolom lajki stawia i to tym co se jaja z barana/ów robią

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

@gienio007

4 minuty temu, gienio007 napisał:

solidarność europejska pedałuje włochów . 

a Ty nie Europejczyk? pomogłeś tym Włochom ?

sobie na razie pomóżmy a nie róbmy za strażaków którzy zamiast pożar gasić ganiają w poszukiwaniu podpalacza

Opublikowano
17 minut temu, mirro napisał:

Minister  ogląda  vlogi   czarodzieja  kuli   który  już  kilkanaście  lat  sieje  bezorkowo 

Opublikowano

I na tej podstawie wysnuł domniemanie że każdy rolnik powinien prowadzić uprawę bezorkową. Toż ten minister nawet nie zna struktury upraw w tym kraju ani warunków uprawy w regionach. Może jeszcze jakie rolnicze uczelnie kończył?:lol:

Opublikowano
7 minut temu, many12 napisał:

37127938_695334170813432_9047156005510578176_n.jpg

Twoim  kozulek  Prezydentem  jako obywatela  Rzeszczypospolitej    jest  pewno  donald  słońce  peru   tak  wam głoszą  wasi  nauczycielowie  w TVN  :D  :D  

Opublikowano
27 minut temu, gienio007 napisał:

Pier .. kotka za pomocą młotka . Grodzki po kryjomy do zakażonych krajów pojechał wbrew zaleceniom SOP . Mów w tym czasie pogłówkować  jak tej pladze zapobiegać a nie jeździć ją sprowadzać !!!! 

Gdyby tydzień temu takie jad od wczoraj  zakazy PISiory wprowadziły , to by sam Donald o Stanie  Wojennym pie...ł i do marszów KODu  nakłaniał .   Teraz  na przykładzie Włoch jak na dłoni widać   czemu o LGBT tak dbali . Dymać w tyłek jeden drugiego to w traktaty powinni  zapisać .  Polacy pod rygorem kary śmierci Żydkom pomagali  i bardzo wielu tę cenę  zapłaciło a solidarność europejska pedałuje włochów . 

grodzki i spółka są zdrowi puki co i z grilowania  dalszego jego i PO gówno wyszło 

ciekaw jestem czy wójt z mojej gminy co jest z pisu odwoła v-dyrektor ze szkoły w niedrzwicy co jej synek wbrew zaleceniom pojechał do włoch a ono chodziła do szkoły. niedrzwica to jedno z dwóch ognisk na lubelszczyżnie. starosta, wojewoda też z pisu i z tej samej gminy co wójt. zobaczywy czy wójt z pisu będzie miał jaja

zdaje się że szefowa andrzejka złapała coś bo  z powodów zdrowotnych zrezygnowała

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

@many12 i tvn? z jakiej wysokości spadłeś?
 @generał jesteś niedoedukowny nawet z tego forum 

Poinformowałem obiektywnie co ta była mynyster sportu sobą reprezentuje.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Generał napisał:

Twoim  kozulek  Prezydentem  jako obywatela  Rzeszczypospolitej    jest  pewno  donald  słońce  peru   tak  wam głoszą  wasi  nauczycielowie  w TVN  :D  :D  

no jest moim prezydentem to czemu odwołał mojego ulubionego prezesa tvp ? w dodatku mającego dobre wyniki , dlatego że nie kazał bronić dziennikarzom agatki ?😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, many12 napisał:

Poinformowałem obiektywnie co ta była mynyster sportu sobą reprezentuje.

sorry Many ale mi się szyk w zdaniach pokićkał i wyszło jak bym Ciebie pytał

już poprawiłem

a ta mynyster? no no :) ale to tylko sportu a różne "sporta" bywają tak że poziom bo poziom ... itd ;) 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

ciekaw jestem czy wójt z mojej gminy co jest z pisu odwoła v-dyrektor ze szkoły w niedrzwicy co jej synek wbrew zaleceniom pojechał do włoch a ono chodziła do szkoły. niedrzwica to jedno z dwóch ognisk na lubelszczyżnie. starosta, wojewoda też z pisu i z tej samej gminy co wójt. zobaczywy czy wójt z pisu będzie miał jaja

To już obsesja u Ciebie .

Opublikowano
14 minut temu, mirro napisał:

I na tej podstawie wysnuł domniemanie że każdy rolnik powinien prowadzić uprawę bezorkową. Toż ten minister nawet nie zna struktury upraw w tym kraju ani warunków uprawy w regionach. Może jeszcze jakie rolnicze uczelnie kończył?:lol:

może kiedyś był w psl ? 😄 bo tamci to też nie wiele mają wspólnego ze wsią

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

To już obsesja u Ciebie .

wyobraź sobie że mieszkamy w sąsiedniej miejscowości a żona pracuje w sąsiedniej gminie i jej wójt jak usłyszał że ona mieszka w pobliżu niedrzwicy to 2 dni przesiedziała w domu a w poniedziałek ma podpisać oświadczenie że nie była w niedrzwicy w ostatnim czasie

tak samo zastępca wójta jest byłym wójtem niedrzwicy co mógł mieć kontakt z tym ogniskiem i ma siedzieć w domu

Opublikowano
12 minut temu, Generał napisał:

Panie Generale jako były podchorąży melduję, że głosowałem na tego gostka czego teraz serdecznie załuję - okazał się imbecylem czymś nie z mojej bajki. Najgłówniejszy zarzut to palenie chanuki w naszym Polskim Sejmie z którego Kneset zrobił już wcześniej ten Kaczorek na Wawelu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v