Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj w Krakowie otworzono laboratorium do testów na koronawirusa. Do tej pory testy były wysyłane do Kielc. Możliwości nowego laboratorium... 60 testów dziennie! Jesteśmy kompletnie nieprzygotowani, jak się nie zorganizujemy i nie przyspieszymy działań to czeka nas wariant Włoski.

Polska od początku walki z koronawirusem przeprowadziła około 2,5 tys. testów. Mam nadzieję, że oszczędności nie były i nie będą najważniejszym kryterium przesądzającym o tak niewielkiej ich liczbie.

https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-will-die-f4d3d9cd99ca

Edytowane przez many12
  • Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, witejus napisał:

to jakieś kolejne wcielenie Romana?

rozumiesz nie wiadomo jak to z tym węglem będzie dalej to się sposobi do etatu Proroka a teraz to takie czasy że może będzie gdzie wakat i sobie tu terminuje ;) 

Opublikowano

Kupujemy . Na paczce żadnego wirusa nie zauważyłem . W środku jeden był , ale utłukłem dziada . :ph34r:

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Strongman napisał:

W tej chwili kupujecie przez internet czy nie,na paczce mogą być wirusy lub w środku na jakieś rzeczy.

nawet nie wiem czy kurierzy kursują, listonosza albo przegapiam albo trzeci dzień nie widzę
za wirusa czasów jeszcze nic i nawet też jestem ciekaw czy i jak to teraz będzie działać?
zwłaszcza po tych badaniach amerykańskich co na papierze 24 godz chyba zakaźność zachowuje

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

hehe spokojnie psychotesty aktualne ....   

Nie o testy mi chodziło, tylko o fakt gdzie się szlajasz. Włazisz w jakąś mroczną dolinę i mówisz że śmierci się nie boisz. No wybacz.

Opublikowano
22 minuty temu, witejus napisał:

za mocnym spirytusem ręce odkażał

dzisiaj byłem na rehabilitacji  i przychodnia specjalistyczny jak by nie nasza zero ludzi kobiety czekały zapraszały i pusto ...  wirus naprawił kolejki nfz   

Opublikowano

Ja zaryzykowałem . Stare krzesło przy biurku mi się rozdupcyło od ciągłego siedzenia , to nowe zamówiłem . Za dwa tygodnie powiem czy to był mądry zakup . 

Opublikowano (edytowane)

Dodam jeszcze ze w miastach tak ludzie op kupują sklepy ze ruch jak przed sw rocznymi,I w sklepie po 100 osób naraz i mówią żeby się nie spotykać a efekt taki ze ludzie się jeszcze bardziej spotykają w sklepie.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Nie o testy mi chodziło, tylko o fakt gdzie się szlajasz. Włazisz w jakąś mroczną dolinę i mówisz że śmierci się nie boisz. No wybacz.

cytat z bibli   ...   nie chodziłeś do szkoły podobno jesteś po studiach 

Z uwagi na to ze jestem mysliwym posidam 2 karabinki wyborowe z lunetami i zapas amunicji okolo 5 tysiecy sztuk. Nie zagraza mi zadna epidemia pandemia glodowki susze zamieszki grabieze itp. Co Wy na to?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Strongman napisał:

Dodam jeszcze ze w miastach tak ludzie op kupują sklepy ze ruch jak przed sw rocznymi,I w sklepie po 100 osób naraz i mówią żeby się nie spotykać a efekt taki ze ludzie się jeszcze bardziej spotykają w sklepie.

Nie widzę w tym wszystkim logiki i dużo by pisać ale sami nie wiedzą co mają robić nawet w kręgach decydentów służby zdrowia.
ani co zalecać bo nawet dane o samej żywotności sprzeczne. 
Takie coś jak często się zdarza? raz na pokolenie a ostatnio to i rzadziej.co innego poćwiczyć sobie na symulatorze komputerowym pandemię a co innego zderzyć z nią się w praktyce.
Tu nie ma mądrych a jeśli kto się za takiego podaje to łgarz.
Nie wątpię gdyby co kto mądrego doradził to by posłuchali kimkolwiek by nie był.

co? jaki raport
znaczy Trump wie co mówi że nie musi się ?testować"
zaraz zobaczę
ach Kolonko znamy.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Znowu Matełuszek kłamczuszek chwali  się w kór***wowizji, ze pierwszy w jewropie zamyka granice - o północy z soboty na niedzielę.

Kontrola cudzoziemców  - 13-o dniowa kwarantanna, Cudzoziemiec turysta halt w tył na lewo.  zakaz wjazdu cudzoziemcom na razie na 10 dni.

Opublikowano (edytowane)

no właśnie 10 dni testują a później zobaczą co wyszło
no tutaj to też bym tak robił. jak wyżej pisałem - nie ma mądrych
coś tam jednak myślą tylko ciut późnawo bo nawet na tym symulatorze to już by mieli "game over" pewnie jak by takie czajenie się z decyzjami jak w rzeczywistości było.
epidemia o wykładniczym wzroście to jeden z takich przypadków gdzie jest odwrotnie do - lepiej późno niż wcale
tu jest jeśli za późno to wcale... nie będzie komu niczego do uratowania a tylko straty zbędne i dodatkowy bajzel.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
11 minut temu, many12 napisał:

Znowu Matełuszek kłamczuszek chwali  się w kór***wowizji, ze pierwszy w jewropie zamyka granice - o północy z soboty na niedzielę.

Kontrola cudzoziemców  - 13-o dniowa kwarantanna, Cudzoziemiec turysta halt w tył na lewo.  zakaz wjazdu cudzoziemcom na razie na 10 dni.

A co mądrego proponujesz?

Opublikowano

czy się komu PiS podoba czy nie bo mi na przykład nie ale nie zamierzam bodaj durnym gadaniem utrudniać bo tu żartów nie ma.
Trafiło na Ich wachcie i zmiana kapitana w sztorm lub nóg mu podstawianie to łajba za daleko nie dopłynie

ach właśnie a gdzie to nasz generał? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v