Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, DTaras napisał:

że Cię w marketach nie obsługują łamaną z ukraińskim Polszczyzną powinieneś Niemcom podziękować...

chyba coś ci się pomyliło wiesz jaki to prestiż 

Opublikowano

a na przyklad tacy turcy,libanczycy czy jordanczycy ktorzy przyjeli miliony uchodzcow ze syrii, iraku,afganistanu ???  celowo powielasz klamstwa czy nie masz pojecia o faktach ??

a ten gosc we wroclawiu ktory w tramwaju wysadzil ladunek to kim byl ???  a ten dzieciak ktory zginal przy konstruowaniu bomby niedaleko mnie to co ???

sobieski-to ten idiota co ocalil panstwo, ktore niecale 100 lat pozniej rozebralo jego panstwo ??

• Thanks 1
Opublikowano
37 minut temu, jacus napisał:

a na przyklad tacy turcy,libanczycy czy jordanczycy ktorzy przyjeli miliony uchodzcow ze syrii, iraku,afganistanu ???  celowo powielasz klamstwa czy nie masz pojecia o faktach ??

byłeś tam ? 

37 minut temu, jacus napisał:

ten gosc we wroclawiu ktory w tramwaju wysadzil ladunek to kim byl ???

z karkowa 

38 minut temu, jacus napisał:

a ten dzieciak ktory zginal przy konstruowaniu bomby niedaleko mnie to co ???

kraków żydy 

Wis%C5%82a_Krak%C3%B3w_-_antysemickie_graffiti.jpg

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, jacus napisał:

sobieski-to ten idiota co ocalil panstwo, ktore niecale 100 lat pozniej rozebralo jego panstwo ??

Sobieskiemu austriacki monarcha po ocaleniu mu d..py nie raczył nawet godziwie podziękować i nawet nie pamiętam o co tam chodziło ale i tak nie warto szukać bo powiedzą że to medium choćby i Wikipedia ... Roman wczoraj jakoś.. no zapomniałem

czy księżyc to planeta?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

a witaj w klubie sklerotyków :)
zaraz poszukam
moze źle zrozumiałem ale komentarz do źródła skąd ten obrazek pochodzi

Dnia 1.03.2020 o 23:17, Roman176 napisał:

strona liberałów plująca jadem 

@racyl wtf ?

Dnia 1.03.2020 o 22:37, jacus napisał:

01koronawirus_nie_ma_u_nas_adnych_szans.jpg

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

wnuku folksdojczow i wermahtowcow- nie pij tyle bo przeszczep watroby to bolesna sprawa .. sprawdz z rana -gdy wytrzezwiejesz ile milionow uchodzcow mieszka w obozach w tych krajach, ponad 40 % mieszkancow jordanii to uchodcy

w turcji trwa kryzys gospodarczy[temu wolowina padla na morde] i polityczny wiec erdogan szuka najtanszych sposobow na wzrost poparcia - niestety kosztem uchodzcow i unii europejskiej czyli naszym..

w izraelu trzecie wybory w ciagu roku-maja rozmach...

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jacus napisał:

wnuku folksdojczow i wermahtowcow- nie pij tyle bo przeszczep watroby to bolesna sprawa .. sprawdz z rana -gdy wytrzezwiejesz ile milionow uchodzcow mieszka w obozach w tych krajach, ponad 40 % mieszkancow jordanii to uchodcy

ty izraelski żydzie znowu wygonimy  twoje korzenie ... ale nie jak kiedyś z śląska do małopolski tylko Raus koczować z imigrantami ..😛

8 minut temu, jacus napisał:

w turcji trwa kryzys gospodarczy[temu wolowina padla na morde] i polityczny wiec erdogan szuka najtanszych sposobow na wzrost poparcia - niestety kosztem uchodzcow i unii europejskiej czyli naszym..

skont wiesz córka donalda tuska zadzwoniła do ciebie ?? 

14 minut temu, dysydent napisał:

moze źle zrozumiałem ale komentarz do źródła skąd ten obrazek pochodzi

https://wielun.naszemiasto.pl/tragedia-w-wieluniu-lekarka-oskarzona-o-nieumyslne/ar/c1-4359803

Edytowane przez Roman176
  • Thanks 1
Opublikowano

nie ten, ten przerobiony
z dodanym tekstem i rzeczywiście kontekst artykułu o tragedii dziecka ....
źródła skopiowane z takich artykułów na jaja sobie przerabiać rzeczywiście brzydko wygląda.
no nie wiedziałem a Ty nie zawsze piszesz całym zdaniem i wczoraj sądziłem że tylko pokazujesz oryginał z którego przerobili.

Opublikowano

jest wzgórze kahlenberg gdzie Sobieski rozstawił leżaki i wydawało mu się, że dyrygował. Potem został olany w mieście, które podobno ocalił. Habsburgi byli już wtedy pokręceni genetycznie bo niechcąc wypuścić władzy z rąk płodzili potomków między sobą. Czegóż yo można było się spodziewać po upośledzonej maści?

• Haha 1
Opublikowano

dysydent-chyba wiesz co to jest mem ??  w goralskiej skali tyz prawda,

na prawdziwe zdjecie szpitala naniesiony zartobliwy tekst-nikt nie odnosil sie do tragedii dziecka i jego rodziny !!! 

dtaras-ty nie obrazaj milosciwie nam panujacego[kiedys] franciszka jozefa 😛, gdyby nie jego swiatle rzady to nie mialby kto walczyc o niepodleglosc a potem o jej utrzymanie utrzymanie ..

Opublikowano (edytowane)

Roman
a czyli dobrze Cię wczoraj zrozumiałem ale ten link z 2017ego trzeba było wczoraj dopiąć ... chociaż może i dobrze bo i dziś temat powrócił i nie tylko mi się nieco z historii tego mema wyjaśniło

31 minut temu, DTaras napisał:

jest wzgórze kahlenberg gdzie Sobieski rozstawił leżaki i wydawało mu się, że dyrygował. Potem został olany w mieście, które podobno ocalił. Habsburgi byli już wtedy pokręceni genetycznie bo niechcąc wypuścić władzy z rąk płodzili potomków między sobą. Czegóż yo można było się spodziewać po upośledzonej maści?

spodziewać po nich wyginięcia z czego się zresztą skrupulatnie wywiązali ale po Sobieskim czego spodziewać?
no właśnie. a było zająć Wiedeń i pogonić wsobne hybrydy tak jak by oni zrobili gdyby na przykład oni uratowali Warszawę przed jakimi tatarami bo że oni by tak zrobili to pewne.

A Sobieski że siedział i olał ilu tam niemiaszków turki na murach natłuką? czy ja mam Mu mieć to za złe. Historia sporo późniejsza pokazała że i tak za mało zwlekał.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

@jacus zastrzyk 

────▄▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█─█
▀▀▀▀▄─█─█─█─█─█─█──█▀█
─────▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀─▀
głupi jasiu 

Dnia 1.03.2020 o 13:29, jacus napisał:

https://kobietawsadzie.pl/stop-w-produkcji-ciagnikow-arbos-czy-goldoni-oglosi-upadlosc/

na targach w kielcach ogladnalem dokladnie ten wynalazek-romu skupuk to ciagnik na miare twoich mozliwosci i rownie badziewny jak ty, obydwoje tworzylibyscie zgrana pare, ty bys pil a on stal rozwalony w garazu i wiernie czekal az ci sie ciag skonczy😛.

https://www.korbanek.pl/news-czytaj/333/8129

fake news 😛

Dnia 1.03.2020 o 12:17, dysydent napisał:

to kawa tu może szkodzić? niby nie spotkałem się z taką informacją, nie wiem
albo nie pamiętam

dobre na kampanię powyborczą hasło jeśli to prawda - pij kawę, zapomnisz nasze obietnice

chyba prawda, oby dwaj mamy mamy to samo , oby dwaj pijemy kawę ...   tylko ja mam gorzej bo jestem młody  za dużo na główce 

ciekawe czy z ekspresu late też tak samo szkodzi 

Dnia 1.03.2020 o 13:29, jacus napisał:

https://kobietawsadzie.pl/stop-w-produkcji-ciagnikow-arbos-czy-goldoni-oglosi-upadlosc/

na targach w kielcach ogladnalem dokladnie ten wynalazek-romu skupuk to ciagnik na miare twoich mozliwosci i rownie badziewny jak ty, obydwoje tworzylibyscie zgrana pare, ty bys pil a on stal rozwalony w garazu i wiernie czekal az ci sie ciag skonczy😛.

https://www.korbanek.pl/news-czytaj/333/8129

fake news 😛

Dnia 1.03.2020 o 12:17, dysydent napisał:

to kawa tu może szkodzić? niby nie spotkałem się z taką informacją, nie wiem
albo nie pamiętam

dobre na kampanię powyborczą hasło jeśli to prawda - pij kawę, zapomnisz nasze obietnice

chyba prawda, oby dwaj mamy mamy to samo , oby dwaj pijemy kawę ...   tylko ja mam gorzej bo jestem młody  za dużo na główce 

ciekawe czy z ekspresu late też tak samo szkodzi 

Opublikowano (edytowane)

tak poważnie o amnezji to nie kawy wina a nazbyt wszechstronnego szumu informacyjnego zewsząd.
Nigdy nie było takiej różnorodności nawet sprzętów codziennego użytku z litanią technik obsługi każdego, itd itd.
Nazbyt pełne i nieselekcjonowane informacje z całego świata i techniki ich obsługi. Wszystkiego nie da się spamiętać i trzeba jakoś to selekcjonować.
To nie amnezja, to selekcja. u młodych też
Ortografii zapominam bo po co pamiętać? mam słownik na kompie co sam poprawia, wolę nauczyć się pełnej jego obsługi.
nie informacja a techniki jej pozyskania i selekcji według właściwych kryteriów; to jest dzisiaj miara wiedzy

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano

Czy za krótko Sobieski zwlekał? Nic mu to nie dało bo przyjechał w gości a wiadomo - żołnierz głodny to żołnierz zły. Nie, nie na środowisko a w pierwszej kolejności dowództwo. Leopold (chyba) sprytnie pozbył się obcej armii z podwórka. Choć on sam z**b to miał ludzi od myślenia. Fakt, było się nie wpierniczać w te sprawy. Turek szedł wykonać egzekucję komorniczą z czego zrobiono krucjatę... Wiedza. Wiedzieć obecnie można wszystko kiepsko albo jedno konkretnie. Selekcja to raczej ustawienie własnej osoby w niezbędnej innym i łatwej dla umysłu dziedzinie...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał:

doszedł do wniosku po podrzuceniu pomysłu przez Dysydent że w ramach spec ustawy powinni czasowo znieść całkowicie akcyze na alkochol .

ja na tym portalu coś takiego napisałem?
a tak tutaj
pomyliło mi się z tym wpisem  w rozmowie całkiem gdzie indziej
- denaturat w sklepach jeszcze jest czy też już tylko na własnej bimbrowni można polegać oczywiście jeśli i tego komu wcześniej nie zabrali. Na wypadek epidemii bodaj na spirytus akcyzę by zawiesili no co? pomarzyć nie można? :D kurczę, ale podpowiedziałem teraz i drożdże ze sklepów znikną

Nasz rząd stanie na głowie aby obronić przed koronawirusem kraj aby nie było nawet cienia konieczności znoszenia żadnych akcyz

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

Ale kiedy Ursus pisał takie cuś i zapowiadał że zaraz będą nowe modele to jakoś szybko potem się był zwinął.🤣

ale tu są 2 spółki i chodzi o tą sadownicza co tylko produkuje sadowniki 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v