Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

ta, a jak przypadkiem i niewinnego zastrzelisz to zawsze jakieś torebki czy inne "okoliczności łagodzące' się wyszuka jak by co?

Ktoś mi kiedyś powiedział - milicjantowi jak się chcesz postawić to przy życiu nie zostaw nawet jeśli masz rację.
miał rację?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Umowa handlowa między UE a Singapurem - obowiązująca od dziś - pobudzi handel, z korzyścią dla firm, rolników, pracowników i konsumentów

od nowego roku pszenica 400zł qq 200zl  rzepak 700zł 

Opublikowano
20 minut temu, dysydent napisał:

ta, a jak przypadkiem i niewinnego zastrzelisz to zawsze jakieś torebki czy inne "okoliczności łagodzące' się wyszuka jak by co?

Ktoś mi kiedyś powiedział - milicjantowi jak się chcesz postawić to przy życiu nie zostaw nawet jeśli masz rację.
miał rację?

A jak niewinnego to się powie że przypadkowa ofiara, ale nie stosował się do poleceń policjanta i ugodziła go zabłąkana kula.😂

W tym drugim przypadku miał rację.

2 minuty temu, Ulman napisał:

Skąd w Sngapurze rzepak i pszenica?

No jak skąd? Z wymiany handlowej z Polską.🤣

Opublikowano (edytowane)

czyli nawet policjantów trochę by to i usprawiedliwiało. Założenie że mają przed sobą wyznawcę tej "porady"

gdzie to jest ten Singapur i ile ma ha uprawnego? aż sprawdzę xD

no Ulman za późno
sprawdziłem :) 
cyt z Wikipedii - "Grunty orne zajmują 1,4% powierzchni Singapuru" - przy całkowitej powierzchni 576 km². 
Wiem że to miasto a okazuje się że to niewiele więcej. Oni sami sobie nie są w stanie żywności...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Nie sprawdzaj.. Obstawiam że Romanowi się jak zwykle popieprzyło

Mirro - jak Ardanowski zamierza im po 400 pszenice sprzedawać to  tak jak Roman napisał , może być słabo

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

jeszcze o tym Singapurze . To jest ciekawe cyt - "Prawo wyborcze wymaga od kandydatów na posłów depozytu w wysokości 6,5 tys. dolarów, przepadającego, jeśli dana osoba nie uzyska poparcia większego niż 12,5%"

i jeszcze o tych policjantach i radzie mojego dawnego znajomego.
Anglicy tak poważnie potraktowali ten mechanizm że swoim policjantom broni na służbę nie dają.

to z tymi partaczami mamy dobrobyt budować?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ach te torebki. Za gówniarza ścigałem gościa co biegł a wszyscy krzyczeli łapać go. Gdy już wiedział, że nie czmychnie rzucił we mnie portfelem 😁 Nieswoim. Dysydent - wyluzuj z torebkami. Ogrodzili teren i przeszukali. Możliwe, że jak wywalał to Policjant to źle odczytał albowiem gdzieś po towar sięgał... W każdym razie, ważne jest jak gościa dopadła kula a na razie tego nie wiemy. Podrzucanie dowodów jest także możliwe podobnie jak przypadek. Póki co proponuje ochłonąć. A singapur? To wielki market zatem i romanu rację można przyznać choć w kilku procentach.

Opublikowano
41 minut temu, Ulman napisał:

Skąd w Sngapurze rzepak i pszenica?

nie ale w Azji tak 

6 minut temu, DTaras napisał:

To wielki market zatem i romanu rację można przyznać choć w kilku procentach.

miałem to samo na myśli ......  a uważasz ze na plus bd taniej komputery elektronika konsole i tv ??

Opublikowano (edytowane)

otóż właśnie nie zamierzam bo nawet posiadanie wielbłąda obładowanego narkotykami jeszcze nikogo nie upoważnia aby zastrzelić poganiacza tylko dla tego że ucieka i nie ma się szans go złapać. Nie atakował, uciekał czyli nie zagrażał a jak by i uciekł to co? i nawet jeśli był przestępcą to czy przestępstwo zasługuje na aż... 
eee tam. z tresowanymi mózgami na automatyzm i fanatyczny posłuch nie da się dyskutować na zwykłą wrażliwość czy elementarną przyzwoitość.

nigdy się nie dowiemy jak było na prawdę a nawet i jeśli oficjalna wersja będzie i prawdziwa to i tak nie wszyscy weń uwierzą. 
Czasy niby nie komuna ale przecież ludzie i sporo reszty tacy sami. 
Sprawiedliwośc nie istnieje to i ja też zamierzam nadużyć nadinterpretacji. a co ? 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

nie będą taniej bo tam to Azja. W Singapurze może być tylko naklejka lepiona a naklejki najwięcej lepią w Chinach, Tajlandii. Ulubiony sprzęt zaś jedt z Korei. Z Singapur u mam telefon i jest to niszowa już marka Asus. Dysydent. Policjanty strzelają raz w roku bodaj i do tarczy. Ten tu w ruchu i dobywał broni. Równie dobrze mogło mu coś na łączach nie zagrać i odpalił. Było wezwanie do zatrzymania i jeden strzał... Ale to Twoje ciśnienie i reguluj je sobie jak chcesz 😉

Opublikowano (edytowane)

Rzecz jest zapewne z tym Singapurem innego rodzaju. coś bardziej ucieczki przed ewentualnym brexitem bo np to
800px-Merlion,_Dec_05.JPG

siedziba filii banku z centralą w Londynie. Zwyczajnie tambylcy kombinuja na dwa fronty, jak się z Londynem urwie to będą nadal z unią ..
może nawet mają nadzieję że ten budynek będzie siedzibą główną a w Londynie filia?

każdy ma swoje jakieś "imperialne marzenia" ;) 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

ja wróciłem do silniejszego laptopa z naprawioną klawiaturąB| co prawda na chwilę ale od razu widac :D 

8 minut temu, DTaras napisał:

Do Frankfurtu mają bliżej.

szkoda że nie do Radomia jeszcze bardziej

aż sprawdziłem ale mój lapek made in China :( ostatni nie chiński komputer to była u mnie Amiga made in Malaysia. Podobno Singapurskie były jeszcze lepsze od malezyjskich elektroniczne produkty. Nawet nie wiem co Oni teraz tam produkują

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

słuchałem Premiera dzisiaj w radio (nie mam linka) i już nie był tak jednoznaczny o utrzymaniu cen en el a coś przebąkiwał o opłatach klimatycznych i inne mętne i niejasne argumenty 
na razie przyszło mi z PGE i mam nadpłatę aż do marca ale to przez rozdzielenie przyłącza no i niby ceny jak poprzednio ale po nowym roku ... kto wie? kto wie?

słucham Mentzena sprzed dwu lat i to brzmi jak kabaret i fenomen. Można mowić spokojnie kulturalnie a nawet z uśmiechem a i tak u słuchacza po pewnym czasie nasuwają się wywrotowe myśli.
kto ma czas to proszę 

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v