Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

obchodzi bo należymy do Nato tak samo jak turcja a            ,, atak na panstwo należące do Nato to wypowiedzenie wojny wszystkim członkom nato   ''                                       a wiec jak ze swoich broni siębedą strzelać to nas nie wciągną :D                             a a trafianie to mi chodziło że w ruskich z ich własnej broni bo chyba nie zabardzo trafiali z linku wynika .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

1 godzinę temu, jarecki napisał:

koronowirusy zabijają promienie ultra fioletowe emitowane przez słońce , ciekawe czy koronowirusa też zabija bo wszak idzie lato 

nie zauważyłem posta i dopiero teraz
wszystkie wirusy ultrafiolet zabija jak też większość w tym koronowirusa zwyczajne mydło a i Zbyszko chyba na etanol wskazał. Wszystko co rozpuszcza tłuszcze a nawet przesuszenie czyli pozbawienie wody wirusa czyni go nieaktywnym, martwym
to w sumie bardzo delikatna substancja białkowa nawet bez błony komórkowej i po za komórką nosiciela lub środowiska osłonowego szybko się rozpada już na powietrzu.
Nauka nie  ustaliła nawet czy jest formą materii organicznej powstałą w początkowym procesie ewolucji czy jest wtórnym ułamkiem kodu genetycznego form wyższych? Nawet można by komórki nowotworowe traktować jako działające jak by były zainfekowane wirusem tylko że nie wydzielają genomu zdolnego infekować inne komórki a tylko replikują się w odmienny od zaplanowanego (właściwego) w danym organizmie sposób
nawet pojawiła się hipoteza że to właśnie z komórek nowotworowych wywodzą się wirusy ; takich które niejako nauczyły się jednak wytwarzać fragmenty genomu zdolnego przetrwać po za komórką i przenieść do innej.

i jeszcze z innej beczki to rządzący obawiają się zapewne prawidłowości politycznej w demokracjach że gdy na kraj spadnie meteoryt to władzę traci partia rządząca

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 godzin temu, piotreku1 napisał:

2009- baryłka - 39,86 USD, dolar -2,8PLN = 111,60PLN/baryłka /PB95-3,00PLN/ 2011 - baryłka -118,70USD, dolar 3,37PLN=400,00PLN/baryłka /PB95 - 5,13PLN/ 2020 - baryłka - 53,43 USD , dolar 3,9PLN = 208,00PLN/baryłka/PB95- 4,90PLN/ Ktoś nas nieźle "dyma"
Takie tam obliczenia 😄 twarde dane ale pisniekumaty nie zrozumie tego ile nam zabierają !

zapomniałeś ze tusk c wigną akcyzę na paliwo w 2012 zeby zrównać się z cenami uni ,  pamiętasz wielką wojnę jak paliwo było po 6 zł nie mogę obniżyć unia mi nie pozwala 

Unijne przepisy sprawią, że od 1 stycznia 2013 r. zostanie podniesiona stawka akcyzy na paliwa. Dla kierowców oznacza to podwyżki przy dystrybutorach.

Wraz z pierwszym stycznia 2012 r. stawka akcyzy na olej napędowy, która wcześniej utrzymywana była na niższym poziomie niż w przypadku benzyny, została podniesiona. To jednak nie koniec. Początek roku 2013 to data planowanego wejścia w życie unijnej dyrektywy, która zmienia zasady naliczania akcyzy za paliwa kopalne - pisze Dziennik Gazeta Prawna. Nowe przepisy, mające chronić środowisko naturalne, uzależnią wysokość podatku od energetyczności paliwa i ilości CO2 emitowanego podczas jego spalania.
 sam sobie reszty poszukaj 

bo ja mogę ci takie pytanie zadać 
Niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego w USA litr benzyny kosztuje około 2,50zł a w unii europejskiej 6zł? I dlaczego nowy VW kosztuje w USA ok. 70000zł a u nas taki sam 120000zł? Skąd takie różnice?
5 godzin temu, piotreku1 napisał:

2009- baryłka - 39,86 USD, dolar -2,8PLN = 111,60PLN/baryłka /PB95-3,00PLN/ 2011 - baryłka -118,70USD, dolar 3,37PLN=400,00PLN/baryłka /PB95 - 5,13PLN/ 2020 - baryłka - 53,43 USD , dolar 3,9PLN = 208,00PLN/baryłka/PB95- 4,90PLN/ Ktoś nas nieźle "dyma"
Takie tam obliczenia 😄 twarde dane ale pisniekumaty nie zrozumie tego ile nam zabierają !

zapomniałeś ze tusk c wigną akcyzę na paliwo w 2012 zeby zrównać się z cenami uni ,  pamiętasz wielką wojnę jak paliwo było po 6 zł nie mogę obniżyć unia mi nie pozwala 

Unijne przepisy sprawią, że od 1 stycznia 2013 r. zostanie podniesiona stawka akcyzy na paliwa. Dla kierowców oznacza to podwyżki przy dystrybutorach.

Wraz z pierwszym stycznia 2012 r. stawka akcyzy na olej napędowy, która wcześniej utrzymywana była na niższym poziomie niż w przypadku benzyny, została podniesiona. To jednak nie koniec. Początek roku 2013 to data planowanego wejścia w życie unijnej dyrektywy, która zmienia zasady naliczania akcyzy za paliwa kopalne - pisze Dziennik Gazeta Prawna. Nowe przepisy, mające chronić środowisko naturalne, uzależnią wysokość podatku od energetyczności paliwa i ilości CO2 emitowanego podczas jego spalania.

Niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego w USA litr benzyny kosztuje około 2,50zł a w unii europejskiej 6zł? I dlaczego nowy VW kosztuje w USA ok. 70000zł a u nas taki sam 120000zł? Skąd takie różnice?
Opublikowano

Bsgatelne to dysydent nie jest bo wirus w aerozolu wodnym może zostać uniesiony i zakonserwowany mrozem aby spaść z deszczem w innym miejscu lub też na grzybie z takiej klimatyzacji się roznosić..

Roman - dawaj tego VW na tapetę..

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

A jakie to  ma znaczenie że kciukiem? Przecież i tak potem rozsmarowuje środek po całości ręki. 
Oszołomy dookoła.

Żartujesz , prawda ? Sądzisz że tu chodzi o to czym ?

Opublikowano
43 minuty temu, Roman176 napisał:

Trolku kochany tak się wkręciłes w to trolowanie że powtarzasz posty  😄

Wcinaj ten ,,budyn" 😄 co ci piskomuna dała. 

Opublikowano (edytowane)

PiS rąk myć nie musi PiS ma ręce czyste
Dajcie spokój z tą dziecinadą bo szkoda klawiatury już o takie rzeczy ludzi się czepiać

obiecałem  nie linkować tego kanału ale tu polityka i kto w polityce obietnic dotrzymuje
Po pierwsze to co ten detektyw ma na głowie on tak musi czy tak chce? a po drugie to sprawa wcześniej tu już opisywana ale jak by komu się wtedy czytać nie chciało to teraz posłuchać wystarczy
ciekawi mnie jedno - za co ten redaktor tak cięty na Zbigniewa Z.?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Komuna nie została rozliczone i obecna piskomuna czuje się bezkarna bo myślą że też ich nikt nie rozliczy . 

Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał:

co prawda chleb drozeje ale lokomotywy tanieja- tak bylo w prl ,a teraz akcje ida na dno.

https://businessinsider.com.pl/gielda/wiadomosci/koronawirus-wywolal-spadki-na-gieldach-kursy-spolek-skarbu-panstwa-najnizsze-w/lw46g1d

romus -za rzadow pis-u zbiednial tak z 10 razy ale jako typowy wyborca pis-u tego nie widzi..powinni go pokazywac w kurwizji jako wzor wyborcy ..

a do czego ci potrzebna lokomotywa ? co już do wychodka za daleko 😂

Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy napisał:

Żartujesz , prawda ? Sądzisz że tu chodzi o to czym ?

Nie no kuźwa "wróg u bram" a oni się kłócą jak dzieci. Postawili buteleczkę z płynem bakteriobójczym w Sejmie i se rąsie będą smarować. Może niech łby do wiadra z tym płynem włożą to coś pomoże. A o dozownikach automatycznych to nie słyszeli?
Sądzę że są nienormalni, ot co.

Opublikowano
Przed chwilą, piotreku1 napisał:

Komuna nie została rozliczone i obecna piskomuna czuje się bezkarna bo myślą że też ich nikt nie rozliczy . 

przyjdą platfusy to na pewno rozliczą ją 😁 jak tam na dwóch jeden to komuch 😁

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, dysydent napisał:

Dajcie spokój z tą dziecinadą bo szkoda klawiatury już o takie rzeczy ludzi się czepiać

Nie ważne jak . Ważne że w zaparte szedł ! kłamca , kłamca , kłamca

1 minutę temu, mirro napisał:

Sądzę że są nienormalni, ot co

Edytowane przez Gość
Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał:

przyjdą platfusy to na pewno rozliczą ją 😁 jak tam na dwóch jeden to komuch 😁

O następny fan piskomuny  😄 zjadaj,, budyń " 

Opublikowano
2 minuty temu, piotreku1 napisał:

O następny fan piskomuny  😄 zjadaj,, budyń " 

chłoptasiu chyba ciebie stać tylko na budyń i myślisz że jak Ty wpierdalasz 3 x dziennie to i wszyscy 🤣

Opublikowano

Ma to takie znaczenie, że inny też tego dotyka. Zasada trzech sekund może niewystarczyć. Niestety dozownik w butelce nie jest przystosowany do użytkowania w inny sposób. Dziś w robocie zażądały mydełka bekteriobójczego. Powiedziałem - kupcie sobie rutinoscorbin. Dżizas jacy ci ludzie teraz do telewizorów podłączeni...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v