Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
29 minut temu, Ulman napisał:

Pokaż rankingi od 2012 do 2019

poszukaj sobie

30 minut temu, Ulman napisał:

niech dalej tak robi ... to bd w polsacie przez pis nie chce nikt pracować 

29 minut temu, Ulman napisał:

Świetnie wpasowuje się w gust prymitywnej widownie bez gustu

zapytaj twoich dzieci .. o gustach się nie dyskutuje 

36 minut temu, Ulman napisał:

Wcześnie dziś flacha poszła?

przepraszam ze twoje prawdziwe ja ujawniłem 

Opublikowano

Czyli nie potrafisz udowodnić zapaści służby zdrowia za POPSL ? Czyli jak zwykle......

Czemu by miało być w Polsacie że za PIS nikt nie chce pracować? Ty zrozumiałeś co tam jest napisane?

Opublikowano

Roman,  co to ma być? Pytałem cie o rankingi z ostatnich kilku lat. Mógłbyś wykazać że było źle a teraz jest za***iście tak jak propaganda twierdzi ale jak zwykle chyba takich danych nie ma albo są niewygodne bo nie zgadzają się  z rzeczywistością w jaką wierzysz.

A co myślisz o tej rewelacyjnej  obniżce PIT która nic nie dała ludziom? 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Roman,  co to ma być? Pytałem cie o rankingi z ostatnich kilku lat. Mógłbyś wykazać że było źle a teraz jest za***iście tak jak propaganda twierdzi ale jak zwykle chyba takich danych nie ma albo są niewygodne bo nie zgadzają się  z rzeczywistością w jaką wierzysz.

nie jest dobrze dopóki mamy jedną kasę  ... urzędnicy przejedzą z dyrektorami i prezesami nfz 

3 minuty temu, Ulman napisał:

A co myślisz o tej rewelacyjnej  obniżce PIT która nic nie dała ludziom? 

gdzie nie dał chyba u ciebie u nas cieszą mordy wyrównuje się z niektórymi starszym stażem pierwszy przypadek taki słyszę 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Roman176 napisał:

nie jest dobrze dopóki mamy jedną kasę

o to

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Roman, - wyrównują , wyrównują  tylko w dół 🤣 Przy rosnących kosztach i podatkach sami sobie drenują kieszeń  podnosząc pensje bo tak wypada? Ty chyba żyjesz w jakiejś alternatywnej rzeczywistości. Nikt nie dopuści do tego ze młodszy dostanie więcej do reki jak starszy pracownik jeśli wykonują ta samą pracę. To było wiadomo od samego początku. 

Z ta jedną kasa to i ja nie rozumiem. Możesz wyjaśnić?

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Nikt nie dopuści do tego ze młodszy dostanie więcej do reki jak starszy pracownik jeśli wykonują ta samą pracę. To było wiadomo od samego początku.

Taki mundryyy a nie wie co to staż pracy 😄😂

Opublikowano

gdzie takie ładne malunki jacus robicie ? czyżby na kolee gospodyń wiejskich

Opublikowano
32 minuty temu, Ulman napisał:

Roman, - wyrównują , wyrównują  tylko w dół 🤣

u was chyba 

38 minut temu, Pafnucy napisał:

o to

dlaczego ty sobie nie zbierasz kasy na jakimś koncie lub ubezpieczalni wszystko idzie do jednego koszyka na pensje urzędników 

NFZ jest 361 820. Dane dotyczące zarobków są niepełne, ponieważ NFZ nie udostępnił tych informacji. z 2013 roku teraz jest 500 000 ? 

38 minut temu, Ulman napisał:

Nikt nie dopuści do tego ze młodszy dostanie więcej do reki jak starszy pracownik jeśli wykonują ta samą pracę. To było wiadomo od samego początku. 

ale przy 3 tyś  ponad każdy umie liczyć ze 400zł mu się należy 

Opublikowano

Należy się? Bbbuuucchaaachaa…… Co to za lewackie brednie? Jeśli rząd jest głupkowaty to pracodawcy przywrócą równowagę sami poprzez regulacje płac. To było wiadomo od początku. Każdy by tak zrobił bo jest szansa by nie robiąc krzywdy podwładnym nieco obniżyć sobie koszty  bo i tak ich ten lewicowy rząd na wszelkie sposoby doi.

Co do służby zdrowia -  cieszę się że dotarło do ciebie to co zawsze pisałem. Indywidualne ubezpieczenia zdrowotne i sprawa będzie załatwiona. Nie ma sensu karmić całej sfory  urzędasów  

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Co do służby zdrowia -  cieszę się że dotarło do ciebie to co zawsze pisałem. Indywidualne ubezpieczenia zdrowotne i sprawa będzie załatwiona. Nie ma sensu karmić całej sfory  urzędasów

przecież zawsze o tym gadałem 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Należy się? Bbbuuucchaaachaa…… Co to za lewackie brednie? Jeśli rząd jest głupkowaty to pracodawcy przywrócą równowagę sami poprzez regulacje płac. To było wiadomo od początku. Każdy by tak zrobił bo jest szansa by nie robiąc krzywdy podwładnym nieco obniżyć sobie koszty  bo i tak ich ten lewicowy rząd na wszelkie sposoby doi.

pójdę do tego co nie obniży 

Opublikowano

wpuszczenie w system opieki zdrowotnej np. 5 mld . zł nic nie zmieni , a może nawet pogorszyć  naprawe trzeba zacząć od ,,  importu '' lekarzy  . zastanawiam sie czy ktokolwiek z piszących na forum korzystać musiał z tej słuzby zdrowia poza Jacusiem ? ja w swoim regionie nie spotkałem sie ze skargami , napewno wiele jest do zrobienia ale dramatu nie ma jak co nie którzy wieszczą .

8 godzin temu, Ulman napisał:

USA wydają także więcej na koszty administracyjne. Inne kraje wydają od 1 proc. do 3 proc. na zarządzanie swoimi planami zdrowotnymi. Tymczasem w USA koszty administracyjne wynoszą 8 proc. całkowitych wydatków na opiekę zdrowotną.            https://www.politykazdrowotna.com/29763,amerykanska-ochrona-zdrowia-najdrozsza-na-swiecie-badania

Opublikowano

byc może zależy to też od regionu który zamieszkujemy , ojciec z matką nie mają problemu z dostepem do specjalistów  , najgorzej jest z pierwszą wizytą bo potem to już chyba z górki .

Opublikowano

Być może zależy do jakich specjalistów . Wszak powszechnie wiadomo że po kilka miesięcy się czeka . Ty jarecki może w innym kraju ? 🤔

Opublikowano

styczeń luty marzec kwiecień maj czerwiec lipiec sierpień wrzesień październik listopad grudzień, ¿¿¿¿¿¿, ¿¿¿¿¿¿. Roman - jaką nazwę noszą te dodatkowe miesiące? Trzeba zreformować Unię. Zlikwidować zmianę czasu i wprowadzić nowy kalendarz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v