Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, Ywa napisał:

Ja znam solidnego prawnika, który w swej prywatnej sprawie sądził  się z bankiem 3 lata (nie  znam efektów, może jeszcze trwa). Dotyczyła  kredytu mieszkaniowego, kiedy został źle poinformowany przez obsługującego bankowca. Analogicznie do mojej sprawy miała miejsce niekompetencja.

ja też znam i pochodzi z rolnictwa . rodzice się dwoili i troili  bo jak poszedł na aplikacje  do do korporacji to ci mają swoje garnaki jeden za 60 koła musiał mieć 2 

ale udało się biedniejszym doradza za darmo porady za darmo i lubi sprawy obywatel pastwo gmina itp .... tylko dla mnie największa głupota wiedza się tu nie liczy ani umiejętności 

Nie znam osobiście ani jednego przypadku wyrzucenia kogoś z zawodu z powodu popełnionego błędu. A pomyłki kojarzę absolutnie fatalne - mówi w wywiadzie dla DGP Jacek Świeca, radca prawny, partner zarządzający w Kancelarii Świeca i Wspólnicy.

Opublikowano

Mając sprawę zmieniają się niestety'biurwy' i trzeba liczyć na ich łaskawą interpretacje,...Raz miałam czelność zapytać się czy dana osoba przekazująca mi informacje telefoniczne, czy e-mail'owe oficjalnie jest w stanie się podpisać po tym....ale to działa jak strzał w pysk i od razu odmowa. 

Z nowym okresem w jednym urzędzie, potem w drugim niestety dodatkowa papierologia bezsensowna zupełnie, powielanie informacji, sama obsługa urzędnicza ubolewa. Gdzie postęp.... drzewa.

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

- Dzisiaj w Polsce są - zwłaszcza w SN - sędziowie z poprzedniej epoki, którzy uważają, że lepiej być sędzią nominowanym przez władze komunistyczne, niż być nominowanym przez władze wolnej Polski

Odniósł się do tego we wtorkowej "Kropce nad i" Michał Laskowski, rzecznik Sądu Najwyższego.

I czego Roman to według Ciebie dowodzi? Bo tabela nie dowodzi niczego. Nie ilość sądów jest ważna a ilość etatów sędziowskich. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, 12zbyszko napisał:

przy barskiej przez wiele lat bylo wesole miasteczko,facet sie chyba za duzo na diabelskie kolo patrzyl i troche mu sie w glowce pomieszalo, jego uwagi na temat wodzow konfederacji sa z tych -swoj swojego pozna🙃.

romus- za arlukowicza byla zapasc polskiej sluzby zdrowia i wyladowala na 31 miejscu rankingu- sprawdz na ktorym miejscu jest obecnie😂

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, jacus napisał:

przy barskiej przez wiele lat bylo wesole miasteczko,facet sie chyba za duzo na diabelskie kolo patrzyl i troche mu sie w glowce pomieszalo, jego uwagi na temat wodzow konfederacji sa z tych -swoj swojego pozna🙃.

romus- za arlukowicza byla zapasc polskiej sluzby zdrowia i wyladowala na 31 miejscu rankingu- sprawdz na ktorym miejscu jest obecnie i to skomentuj😂

jacus masz czytaj 

https://jastrzebieonline.pl/news,14643,jsw-nie-zgadza-sie-z-reportazem-tvn.html

28 minut temu, jacus napisał:

romus- za arlukowicza byla zapasc polskiej sluzby zdrowia i wyladowala na 31 miejscu rankingu- sprawdz na ktorym miejscu jest obecnie i to skomentuj😂

Przypomnijmy, że w 2017 roku zajęliśmy miejsce 29.🤣

a za poeło było 35 oszuście do tego jako jedyni wycinali kasę z nfz ok 0,5 mld

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/dramat-w-sluzbie-zdrowia-miliony-ludzi-czekaja-na-lekarza/pmqz6kf#slajd-2

30 minut temu, mirro napisał:

I czego Roman to według Ciebie dowodzi? Bo tabela nie dowodzi niczego. Nie ilość sądów jest ważna a ilość etatów sędziowskich. 

podobno mamy tyle co wielka Brytania wiec ??  

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

romus- a w ostatnim rankingu  za 2018 ktore ??? to nie kurwizja tu klamstwo nie ujdzie na sucho...w ktorym roku bylismy na 35 miejscu ??? tylko nie klam bo sprawdze😄

a poczytales w komentarzach co twoi koledzy o tym pisza ??? na szczescie procent debili w gornictwie nie odbiega od sredniej krajowej...

kto zatrudnia sedziow-ministerstwo sprawiedliwosci im placi.

Opublikowano

Andrzej Lepper miał wiele informacji, które wstrząsnęłyby wymiarem sprawiedliwości, miał ujawnić szokujące dokumenty Jarosławowi Kaczyńskiemu. Te dokumenty zostały skradzione. Następnie jego prawnik, który posiadał kopie, również został zamordowany (...) Andrzej Lepper miał materiały, które mogły skompromitować Waldemara Pawlaka i Donalda Tuska. Do dnia dzisiejszego nie została ujawniona umowa z Gazpromem, którą podpisał Waldemar Pawlak. Kulisy spotkań, poza granicami naszego miasta ze stroną rosyjską również posiadał Andrzej - podkreśla Izdebski.

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/izdebski-o-smierci-leppera-to-morderstwo-bylo-zlecone/m3r75q4?utm_source=www.fakt.pl_viasg_fakt&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2

oj oj oj 

2 minuty temu, jacus napisał:

romus- a w ostatnim rankingu  za 2018 ktore ??? to nie kurwizja tu klamstwo nie ujdzie na sucho...w ktorym roku bylismy na 35 miejscu ??? tylko nie klam bo sprawdze😄

wejdź na fakty i wpisz minister arłukowicz 😂 

Opublikowano

Uuuuu no to ja Pawlak z Tuskiem dybali na życie Leppera, no to sprawa jasna. Nie mógł ujść z życiem.😂

Za to teraz ujawnia się wszystko, jak leci i jest git.🤣

Opublikowano
40 minut temu, galan99 napisał:

Bo towarzysze mają się dobrze a chcą dobrze mieć się i pany z arystokracji ...

Skojarzyło mi się słowo' towarzysze', kiedy poszłam w końcu na spotkanie koła wzajemnej adoracji zarządu spółki wodnej. Te przemówienia, czytanie osiągnięć od 2018-2020, wybieranie nowego zarządu iście z KOMUNY...coś strasznego!!! Już więcej nie udam się tam. No i w końcu przecież poszłam głosować za zmianą....a tu okazało się, że tak wszystko wspaniale porobione, "ile głosów za, ile przeciw, ile się wstrzymało",  w ogóle spostrzegłam, że nie liczą, wszystko przechodzi tak jak było. Księgowa dostała podwyżkę, ktoś jeszcze, byle więcej pieniążków tylko skąd. I jeden mój głos niezadowolenia i rezygnacji z ich wykopków, brak obiecanych poprawek podkreśliłam i będą mieli więcej kasy przynajmniej, skoro i tak człowiek sam to robi.

Opublikowano (edytowane)

wracając do sądów to prawo które weszło troche być może pomoże  w dostaniu się do aplikacji sedziowskiej czy prokuratorskiej ale głownie chodzi omianowanie sedziów          http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20190001042/U/D20191042Lj.pdf             . co do filmu zenek 250 tys w wekend otwarcia to jak na polski film dobre otwarcie a 1 mln sprzedanych biletów  to bedzie pewno sukces .                   i co do sedziego czy sedziny to powinno ich chronić szczegulne prawo tak samo jak prokuratora  a co do prawnika to nie jeden dostał wp***dol i nic im nie było natomiast sedzia zasługuje na szczególną ochrone przed naciskami a odpowiedzialność powini ponośić  za oczywiste błedy ale przed organem panstwowym .                   a co do polskiej kinomatografi do  fajne info o filmie o bolku sie pojawiło w przestrzeni medialnej .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Prawnik zgrywa idiotę .. Jest w zawodzie adwokata kolegium dyscyplinarne, które może czasowo zawiesić uprawnienia a dopiero zajebiaszcze przestępstwo może skutkować całkowitym zakazem wykonywania zawodu i wykluczeniem z palestry. Podobnie jak z prawem jazdy. To działa gdyż prawnicy jak żołnierze w jednostkach: lubują się w podpi****laniu A tu znalazł się jeden co nie słyszał. Uszy pora umyć. Dysydent - nie o nauce z kina ja pisałem choć i to można wykorzystać a jedynie o Twoim przeświadczeniu niskich instynktów. To są z tych ważniejszych instynkty uważam. Za gówniarza w internacie plastyka w Zielonej Górze miałem taki incydent iż wlazłem do prysznicy. Natknąłem się na nagą dziewczynę a była niesamowicie zgrabna. Zdębiała a ja jedynie wybełkotałem: aleś Ty piękna. Nawet nie wrzasnęła. Ja pozbierałem koparę, przeprosiłem i poszedłem. Miałem z 18 lat. Ze dwa lata wcześniej to inaczej by wyglądało. Wstyd wstydem ale są sprawy normalne. Moja żona wie, bo widziała mnie w takie akcji iż dla mnie są sprawy ważniejsze niż goła dupa i rzucam się czasem w rozmaite sytuacje bez uwagi na to jak wyglądam albo bez uwagi na to komu pomagam. Uważam to za dobrą cechę i tylko to miałem na myśli.

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

to boisz się ujawnić w tym wieku ?

Ale co mam ujawnić  że jednym wolno palić innym nie to cię tak ruszyło .

Widać że ciągnie cię do Biedronia .

Opublikowano

nic nie bój galanku jak się ujawnisz to możesz być waletem biedronia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v