Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież ty wiesz lepiej . Wczoraj miałeś podać 4 wyludniające się z braku socjalu i co wyszło? Tam gdzie socjalizm największe spadki populacji. To zresztą problem nieco bardziej złożony ale to zbyt skomplikowane żebyś pojął. 

By się zrehabilitować przeprowadź imponujący wywód o złych krajach wolnorynkowych i wyższości nad nimi socjalizmu

Opublikowano

to ciebie wczoraj wieczorem w tvn pokazywali ?? nie dziwota ze pijesz codziennie i jezdzisz po 100 tys km rocznie jak masz wodke i paliwo z solidarnosci za darmo🤣.

po co ty te kamienie wybierasz z wongla ??? zawsze by bylo pareset milionow groszy wiecej.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jacus napisał:

to ciebie wczoraj wieczorem w tvn pokazywali ?? nie dziwota ze pijesz codziennie i jezdzisz po 100 tys km rocznie jak masz wodke i paliwo z solidarnosci za darmo🤣.

w sam raz dla takich idiotów jak ty .... biedak zagórowski sam wszystko stworzył sig nowe umowy dla nowo przyjętych córka była prezesem firmy sig 40 doradców prezesa dalsza rodzina .. i jeszcze sam tam występował  a raport nie gospodarności dotyczył jego dlatego ten co go zwolnili nie był w studio   

Prokuratura sprawdza, czy byli członkowie zarządu Jastrzębskiej Spółki Węglowej (JSW) z lat 2013-2016 wyrządzili firmie szkodę o wartości ponad 87 mln zł. Chodzi o umowy ze spółkami, chcącymi eksploatować złoże węgla Orzesze. Jarosław Zagórowski, który wówczas zasiadał w fotelu prezesa węglowej spółki, komentuje krótko te zarzuty: To jest bzdura totalna

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, jacus napisał:

zagorowski go zwolnil ??  5 lat temu ???  znowu bredzisz.. do ilu zwiazkow nalezysz i jak sie nazywaja i ile z tego masz ???
gdyby sie komus nie chcialo ogladac jak kradna miliony

https://www.wnp.pl/gornictwo/jaroslaw-zagorowski-o-kopalni-krupinski-i-dochodzeniu-prokuratorskim,327723.html

46 minut temu, jacus napisał:

zagorowski go zwolnil ??  5 lat temu ???  znowu bredzisz.. do ilu zwiazkow nalezysz i jak sie nazywaja i ile z tego masz ???

nie muszę do nikogo należeć ..   a ten film z obrad komisji i audytu to te ciężkie pytania zadawała pani Wasserman 😎

49 minut temu, jacus napisał:

tak się kradnie miliony 

https://trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/56,35612,17680696,9-marek-woszczyk-pge,,2.html

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał:

Bułgarii socjalizm brawo ty ... ostatnio cie imponowała wolnorynkowość i wszystko sprywatyzowane ... daj chętnie poczytam 

Jako wybitby gamoń nie rozumiesz co piszesz. Fakt e wszystko sprywatyzowane nie wyklucza socjalistycznych zapędów. No ale jako typowy lewicowiec i socjalista z krwi i kości w sposób naturalny lewackie rozwiązania będziesz chwalił 

Opublikowano

Z materiału wynika że przy takiej ilości związków zawodowych nie ma szans na działanie typowo związkowe (chyba żeby powołać związek związków zawodowych - czyli spółdzielnię). Ale chyba już ją powołali sami naczelnicy związków. 😂 Spółdzielnia Prezesów Związków Zawodowych.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, mirro napisał:

Z materiału wynika że przy takiej ilości związków zawodowych nie ma szans na działanie typowo związkowe (chyba żeby powołać związek związków zawodowych - czyli spółdzielnię). Ale chyba już ją powołali sami naczelnicy związków. 😂 Spółdzielnia Prezesów Związków Zawodowych.

nie znam (jeszcze) tego materiału ale i bez tego to opis zdegenerowanej formy demokracji.
Takiej demokracji to i ja nie chcę. Więcej rządzących jak rządzonych
przeczytałem artykuł. :o tam naprawdę tak jest
no ale ja ze wschodniej Polski i taka "cywilizacja" jeszcze do nas nie dotarła.
Ostro bym pojechał po branży ale ja też z dopłaciarzy ;) nawet jeśli wiem jak porządek powinien wyglądać to i tak nie mam interesu sprzątać. i tak ma większość

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Kurna chyba źle zrozumiałem Jareckiego. Wygląda na to że te 20 lat to dawał na stworzenie przez PGZ czołgu. 
Ale to jeszcze lepiej, bo jak już będą mieli czołg to tylko dorobić skrzydła i w powietrze.😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

bardzo groźny pogląd cyt - "a podatki też są inwestycją"
Po pierwsze nie wiele w nim prawdy a p drugie może doprowadzić do jeszcze większej apatii gospodarczej bo podatki mogą być inwestycją tylko w komuniźmie, ale takim prawdziwym który jeszcze nikomu się nie udał.
https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/prawo-i-podatki/nowe-podatki-w-polsce-minister-finansow-o-podatku-cyfrowym/pv1wqwr
podatki są obciążeniem koniecznym na nieuchronne potrzeby które nie mogą przynieść zysku ze swej natury.
czyli jaka to inwestycja Panie Ministrze? w z założenia niedochodowy biznes?
no to nie masz Pan głowy do interesów.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

bardzo groźny pogląd cyt - "a podatki też są inwestycją"

Owszem, są inwestycją, jak się chce skorumpować miłościwie panujących. 😂 Inaczej to zwykły obowiązek.

Pan minister raczy kpić również w tej kwestii . Albo nie wie jak to wygląda.

"Dodał, że mamy 240 mld zł gotówki rocznie, a obsługa tego obrotu kosztuje 1 proc. PKB. - To bezpośredni koszt, a do tego gdyby te pieniądze leżały na rachunkach bankowych, to by pracowały dla gospodarki. Myślimy o zachętach dla tzw. firm bezgotówkowych, takich jak szybsze rozliczenia VAT - podkreślił".

Opublikowano

Czołg. Abrams i Leopard można powiedzieć to samo a i jeszcze z Franzuzem potrafi się zunifikować. Klejąc tym razem ze zjadaczami żab można coś niezłego osiągnąć. Przez lata projektu był on tylko przystawką. Nadszedł czas starzenia to w końcu ruszy gdyż przy obecnej technologii małe piętnaście lat powinno wystarczać. Samolot zaś jest na bieżąco z powodu Su w czapce niewidce...

I tu mirro wracamy do mojego pytania jak oni to napędzają, że 100% zysku z samego obrotu...

Opublikowano (edytowane)

noż wiem, nawet wiatr (powietrze w powietrzu) można zwizualizować czyli na ekranie zobaczyć na podstawie różnic ciśnienia - przenikalności dla odpowiednich fal a już idealnie jeśli strumień poruszającego się powietrza ma nieco inną tempraturę im szybciej się porusza co przy wykrywaniu samolotów jest nawet wykorzystywane i jet to bierny sposób detekcji co nie zdradza nawet pozycji detektora.
Ograniczeniem jest stosunowo mały zasięg takiego detektora m. in. stąd tak duże zainteresowanie budowy sieci 5G również przez armię

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

I zakłóceń. W pewnym momencie mały ślad może być podobny do kilku rzeczy. Samo pasmo ma także różny horyzont. To wszystko razem potocznie nazywane jest niewidzialnością - to fakt. W rzeczywistości jest to tylko maskowanie stąd owa czapka... Tak się tłumaczę. W każdym razie - co potem? Jak już będzie ta szósta generacja?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v