Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Roman176 napisał:

a co d*pa cie boli ??  ze bieda aż piszczy ?? sprawdź i pośmiejemy się razem ....

a morze mam dać Najbardziej wolnorynkowe państwa świata w świetle Korwinizmu ?? 😎

miał być aktualny przez onz 

Znalezione obrazy dla zapytania: kraje zagrozone wyludnieniem onz

nie umiem znaleźć CAŁEGO świata ... wystarczyło 6 lat i wolny rynek Bułgarii pobił wszystko  ..

a słyszałeś co się stało z gazem łupkowym ??

To jest jedynie prognoza więc spekulacja

No w tych murzyńskich krajach to z pewnością wysokie wsparcie socjalne państwo daje że taka dzietność mają 

W Bułgarii jakbyś nie wiedział też socjalizm bo są w UE tyle że jeszcze nie obroski tak bardzo w biurokrację i mają trochę łatwiej. Jak się rozwiną tak jak my to odniosą sukces i z _15% wzrosną na _10%. 

O wolnym rynku nie masz pojęcia bo wielbisz system promujący leni i patalachow 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

dydydent-najwyzszy procent muzulmanow w europie jest wlasnie w bulgarii a najwiecej muzulmanow mieszka w moskwie-mohamed wcale nie jest najpopularniejszym imieniem w szwecji..

zwiedzalem niedawno kawalek europy z ludzmi z polski wschodniej- gdy widzieli muzulmanow, chinczykow, murzynow, bezdomnych, narkomanow- nie mogli uwierzyc ze oni sa od dawna w polsce i to w dziesiatkach tysiecy. bylem czasami zdumiony jak ktos pokazywal bezdomnych spiacych  na ulicach i mowili ze u nas tego nie ma...

Opublikowano (edytowane)

znaczy Trump wyruszając na wojnę z islamem wyruszył na wojnę samobójczą a my jesteśmy Jego sojusznikiem? Gyby islamu nikt nie ruszał zbyt agresywnie to zdziadzieje tak jak chrześcijaństwo wystarczy im dzieci w naukach przyrodniczych ścisłych bodaj w podstawach poduczyć a tak to może być rożnie
Ciekawe za czego znak szamaństwo uzna jeśli by Betelgeza walnęła na co chyba się zanosi? ta z Oriona gwiazdozbioru gdyby tak na prawdę to ona tam musiała by walnąć już dawno

co tam Betelgeza, można by przewrotnie ironizować "no to się dogadali jak głuchy z jąkatym"
https://fakty.interia.pl/deutsche-welle/news-zachod-szuka-siebie-w-monachium,nId,4330160

co?!
https://www.dziennikwschodni.pl/zamosc/mieszkaniec-gminy-komarow-osada-odpowie-za-nielegalna-produkcje-papierosow,n,1000260412.html
a cukier można jeszcze wytwarzać?
Przecież nie udowodnili mu że handlował a nie na własny użytek a przynajmniej nic o tym nie piszą.
no darmowa reklama dla Korwina https://www.dorzeczy.pl/kraj/129842/jesli-obywatel-ma-sie-ochote-zacpac-na-smierc-korwin-mikke-zapowiada-zmiane-konstytucji.html

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

No sukces policji jak ta lala. 😂

Ale pewnie teraz, po ekstatycznej reformie wymiaru sprawiedliwości, takie pierdoły finału ze skazaniem nie będą miały.🤣

Opublikowano (edytowane)

no ten co sobie trzy wagony fajek zrobił być może na zapas to groźny? a prawo i tak rok paki przewiduje a mamy mieć przecież prawożądność i sędzia nie ma mieć prawa własnego zdania.
Jedyna moja obrona to prawo nie może działać wstecz bo te foty to ze cztery lata...

najgorsze w tym że ten tytoń jednak zdał egzamin jako fitosanitarny a tu masz

podsumowując te upadki i przemiany cywilizacji, cukry tytonie i praworządności to jak by Pyzdra pedzioł
- co wom powim to wom powim, ale wom powim,  to kuniec z nami bo nom jus pozundnie łotpierdoliło

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

coż Ty mówisz?  Ja do Nich z tirem marchwi za pilota jeździłem
dawno temu i nawet zapomniałem że istnieli no to teraz - powiadasz - ... znaczy tylko fikcyjna oferta pod ustawkę czy na prawdę upadło?

albo szparagówki bo już sam nie pamiętam ale nie ważne

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ani WSI.:oops1:

Jest tendencja do wycofywania się funduszy inwestycyjnych z przetwórstwa, szczególnie w Polsce. Głębsza analiza może doprowadzić do ciekawych wniosków. 

Wczorajszy cyrk z Agramem dał mi do myślenia. ale jak się okazuje nic nie jest takie na jakie wygląda. (przekleństwo kojarzenia)

8 minut temu, dysydent napisał:

dobra. wypytuję zamiast samemu se poszukać.

Na razie nie szukaj.

Opublikowano (edytowane)

no już widzę bo nic nie widzę
cisza czyli machlojki. oczywiście jeśli przyszłośc potwierdzi bo każde g..no kiedyś musi wypłynąć
jak by co to będzie że af pierwsze pisało

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Hortex w Rykach praktycznie nie istnieje.W biurowcu obecnie jest restauracja z hotelem.Instalacj niszczeje az zal patrzec rolnicy mieli zbyt na owoce warzywa,teraz stoi to wszystko i niszczeje.

Opublikowano

Ale marka istnieje.

Nie no przecież w ubiegłym roku pracowali. Nawet niektórych plantatorów wkurwili.:lol:

7 minut temu, dysydent napisał:

jak by co to będzie że af pierwsze pisało

Ups nie tak miało być. (ale przecież to temat dla frustratów nikt nie czyta):lol:

Opublikowano

po tym co Filin
to dla tego aż zapomniałem o nich. Sądziłem że coś tam robią zwłaszcza że sam przestałem z tymi marchewkami i resztą już dawnoale nie z powodów braku odbiorcy co  niskiej wtedy opłac... znaczy co innego dla mnie stało się atrakcyjniejsze
a po tym co Mirro to znów nie wiem
bo może nie chodzi o konkretną lokalizację budynków a o markę

5 minut temu, mirro napisał:

Ups nie tak miało być. (ale przecież to temat dla frustratów nikt nie czyta)

to co? mam usunąć/pozmieniać?

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

Sądziłem że coś tam robią zwłaszcza że sam przestałem z tymi marchewkami

Kontrakty na ten rok 25 gr za kg. Dobrze?:lol:

4 minuty temu, dysydent napisał:

to co? mam usunąć/pozmieniać?

I tak poszło.

Opublikowano (edytowane)

jak dla kogo
po ile burak cukrowy a podobna technologia, koszt i plony tylko jeśli by tę marchewke sami zabierali ... i płacili tak niezawodnie jak chociaz za te buraki
znaczy cukrowe nie ćwikłowe edit a tak wyżej już napisałem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
28 minut temu, mirro napisał:

Ani WSI.:oops1:

Jest tendencja do wycofywania się funduszy inwestycyjnych z przetwórstwa, szczególnie w Polsce. Głębsza analiza może doprowadzić do ciekawych wniosków. 

Wczorajszy cyrk z Agramem dał mi do myślenia. ale jak się okazuje nic nie jest takie na jakie wygląda. (przekleństwo kojarzenia)

Na razie nie szukaj.

coraz wiecej ukrainskich produktów w sklepach to i mrożonki wprowadzą , a mirro jak wygląda produkcja mrożonek w holandi ? 

Opublikowano

Holandia handluje mrożonkami  a nie je  produkuje.

1 godzinę temu, jarecki napisał:

spoko , pewno nowy własciciel dostanie ulge podatkową .

Za obecnych rządów też dają tak samo jak za PO? To się podobno miało zmienić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v