Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mirro - odnoszę wrażenie, że uległeś komentarzowi mister nie. Dysydent - masz rację i inflacja nie jest zyskiem a podatkiem ot co... Jarecki - do czorta! O które sądy Ci idzie? Otwórz stronę dowolnego sądu rejonowego i wybierz wydział... galan - sie nie boj. Jak i nas zaczną płonąć samochody też będą pałować. Do mirro jeszcze - Ty coś nim rób bo od samego stania to wiesz...

Opublikowano

ZE 2 lata temu kolega miał stłuczke około 1 km od domu , lekkie zarysowania boku i potłuczony kierunkowskaz , chciał troche zarbić , owszem to firmie ubespieczeniowej przedstawił fakturę za holowanie na warsztat i dodatkowo coś ze 2 dni wzioł auto zastepcze , zgodnie z przepisami autem nie mógł zjechać z miejsca kolizji bo  kierunkowskaz potłuczony był  , ubezpieczyciel  podważył potrzebe wynajmu lawety i sprawa trafiła do sadu a ten orzekł że uszkodzenie pojazdu nie stwarzało nie bezpieczenstwa że powinien zjechać sam ,  dopiero po odwołaniu sąd orzekł inaczej .  ja nawet swoją kolizje też opisałem i durne orzeczenie sądu o zasadzie prawej strony z działającym sygnalizatorem swietlnym  .

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Do mirro jeszcze - Ty coś nim rób bo od samego stania to wiesz...

A co mam z nim zrobić? Czasem ktoś  go pożyczy, ale nawet bardzo nie ma co do niego przypiąć.

Opublikowano

Dostają maszynę i niech sobie robią jak chcą. Ja nie mam czasu na głupoty. Ci co pożyczali do takich celów, nadal pożyczają. A cieszą sie jak dzieci.

Opublikowano

Kuźwa Taras chodziło mi o to że nie czekają na znak, sygnał Ardanowskiego albo Premiera który pojawiłby się zaraz po słowach "my Wam to załatwiliśmy, a PO przez 8 lat nie mogło".:lol:

Opublikowano

A ja o tym samym. Takimi pierdołami zajmuje się tu najniższy szczebel - trzeba to ogień. Nie pamiętam co to było, coś żeśmy dźwigali na zawiesiach... W każdym razie pełni obaw zagraniczni przyjaciele zostali uspokojeni w te słowa: "stary, my jesteśmy z Polski, wszystko będzie dobrze". I to się u nas najlepiej sprawdza...

Opublikowano

Lubię cytować pana Ardanowskiego, bo to albo śmisznie, albo jakaś prawda o dalszych ruchach miłościwie panujących. Oczywiście nigdy nie zgadza się to z tym co serwują ludowi.:lol:

https://www.agrofoto.pl/fakty/polska/ardanowski-rolnikom-nalezy-sie-szacunek,91871.html

"-Czy nam się podoba, czy nie, rolnictwo będzie musiało być bardziej proprzyrodnicze i zrównoważone. Inne zostanie skasowanie - ocenił minister rolnictwa".

Opublikowano (edytowane)

Czytam artykuł o stosunkowo małym zainteresowaniu tzw, nomen omen "małym ZUS-em".
Ktoś tam użył bardzo obrazowego zwrotu który tłumaczy genezę samego pomysłu/konieczności tego,.. tej ulgi
"Państwo ściąga podatki przekraczające dochody"
W przypadku sztywnej stawki jakiegokolwiek z haraczy jest to nieuniknione że jakaś grupa znajdzie się w takiej sytuacji  a w Polsce jeśli by dokładnie policzył wszystkie podatki i wydatki konieczne na poziom życia powyżej minimum socjalnego to gdyby wszyscy uczciwie rozliczali takowe z pełną skrupulatnością i wykonywali wszystkie zalecenia; spełniających warunek z tego określenia było by ponad połowę zwłaszcza odkąd Polska weszła do ue.
Uczciwie nie dało się dorobić w Polsce a teraz krzyk że nie mamy własnego kapitału tylko musimy obcy...?
Obiecano nam że będzie zmiana filozofii fiskalnej jeszcze przed pierwszą kadencją rządów obecnej ekipy a do dziś żyjemy w systemie jaki zastali i co najwyżej parę kosmetycznych zmian można dostrzec.
Dla kogo wy trzymacie to państwo? bo rozdawanie darmowego na egzystencjalne potrzeby ma zniechęcać a nie zachęcać a choćby i zmuszac do przejmowania kontroli nad kapitałem który w obecnym układzie jest większym problemem dla wielu niż jego brak i święty spokój.
Oczywiście reforma sądów też jest potrzebna ale nawet najuczciwsze sądy jeśli będzie zapisane że ch.j państwa obchodzi skąd kto na ZUS weźmie i tak komornika mu jeśli nie ma skąd każdy praworządny sąd musi orzec jeśli to będzie w prawie zapisane.
Robione jest nadal większość tak samo za co poprzednicy zostali wykopani od władzy.

a rolnictwo? ekologia? już samo zasianie na polu nie tego co tam dziko by urosło jest niszczeniem środowiska naturalnego
naturalnym środowiskiem polskiego terytorium jest dzika puszcza i znaczy że co?....
zmiana preferencji żywieniowych na jakieś żołędzie, szyszki i co tam jeszcze w lesie da się choćby z odmian nowych jakich dębów czy sosen?...
a miasta to najlepiej pod ziemią na powierzchni której....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Jak co? Pisałem już - szyszki. Zresztą skoro Sz.P. Minister pitoli w kierunku podobnym jak pomysły dopiero wpychane pod obrady jednej z większych instytucji to o co chodzi? Chyba tylko o potencjalne cło. Coś Ulmana niema - na prezydenta startuje czy co?

Opublikowano (edytowane)

Korwin marzy o puczu i może się szykują?
Jak który zechce tu co silą to za mordę i o glebę w samym zarodku
Kto mi siłą grozi ja pierwszy powinienem nią odpowiedzieć wobec takiego bo jeszcze gotow obietnicy dotrzymać i zbyt jak na moje możliwości się umocnić a wtedy to już tylko niewola.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Jeśli pucz się udaje to znaczy że poprzednikami nie ma sobie co głowy zawracać bo łajzy skoro to umożliwiły.
Większym problemem są potencjalni następcy.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Pozwolę się z Kolegą nie zgodzić. Taka łajza zatrzymana, odpowiednio obrobiona publicznie a następnie zamknięta albo ułaskawiona( zależnie na co większy popyt), to jednak zawsze coś. Przynajmniej na start.

Opublikowano

wisielca na publiczny widok wystawiali na sznurku nie w obawie przed nim co na postrach tak że tylkośmy się nie zrozumieli. Przegrany i tak przegrał a uznaje to nie dla tego że chce ale że musi. w demokracji też.

Opublikowano

ostatnio w pakistanie została przyjeta rezolucja o publicznym wyroku smierci  , na razie w związku z zamordowaniem chyba dzieci ale jak by to i na politków przekuć  i za ich czyny niegodne , 

Opublikowano

wyrok śmierci prawnie dopuszczony jako taki jest sprzeczny z zakazem zabijania i państwa w których jest dopuszczony z logicznego punktu widzenia przyznają że nie są w stanie inaczej egzekwować prawa jak metodami które są zabronione dla jego obywateli.
To jest kwestia zestawienia priorytetów. Na ile ważna jest jednostka a na ile ogół.

Opublikowano (edytowane)

a to już zależy od klasy (jakości) poddanych
oczywiście odpowiednią propagandą ("edukacją" a bardziej antyedukacją) można zadbać aby ta klasa była jak najniższa to wtedy taki argument jest nie do odparcia

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

nawet mówienie - bo wy tak chcecie - przy odpowiednio skutecznej propagandzie będzie działaniem wbrew interesom tych "chcących"
Zależy do jak niskiego poziomu uda się ich sprowadzić.

Jak nie wiele trzeba wypaczyć pojęcie równości aby zbudować coś takiego czym był związek sowiecki
Jak nie daleka trzeba odejść od równości praw że już Argentyny nie muszę bo i przykładem może być współczesny Meksyk, Indie i wiele innych miejsc których zwyczajnie nie znam. O Turcja zmierza w ten odmęt. AFD w Niemczech, Lepenowa we Francji. ...
Właściwie to w dwu ostatnich przypadkach to dostali w prezencie po poprzednikach "klasy" źle nauczone bo już nawet najgłupsi uczniowie się "jorgli" że to czego ich tam uczą to jakieś durnoty.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...
v