Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie koniecznie

widać komu zależy na Polsce a komu tylko na własnych interesach

Opublikowano

Zabrać tym wszystkim politykom kasę którą sobie zatwierdzają , to wtedy będzie widząc kto dla Polski , a kto dla kasy .

Opublikowano (edytowane)

to nie jest wyjście zetorki . ktoś kto tam jest musi dostawać jakieś wynagrodzenie. darmo nikt tam nie będzie siedział

parę lat temu to może i dla Polski powstała platforma mając swoje programy przebudowy Polski ale teraz krytykuje to co kiedyś sama wymysliła

Rokita potwierdził że Rzepliński parę lat temu miał identyczne zdanie o wymiarze sprawiedliwości jak teraz PIS. Nawet PO miała to w programie

PO powinna się cieszyć że PIS realizuje ich program z przed lat

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Wynagrodzenie tak . Ale porównywalne ze zwykłymi pensjami .

Opublikowano

Widocznie zasługujemy i na takich szkodników, i na takich miłościwie panujących. Ogólnie i tak pozostaje tylko kompleksowa ocena. Jeżeli wyjdzie że było więcej dobrego niż złego to rządy na plus. Jeżeli zaś więcej złego to i tak mamy przechlapane, w zasadzie to już mamy przechlapane i pozostaje tylko minimalizować straty. Ale do tego trzeba aby każda ze stron cofnęła się troszkę.

Opublikowano

Jeżeli spełnią się sny Romana i wejdzie trzecia siła to już nic nie będzie tak samo. Trzeba zaznaczyć, że bez wyjątku Banki robią obecnie bokami zatem jest jakiś tam dendżer na horyzoncie.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Widocznie zasługujemy i na takich szkodników, i na takich miłościwie panujących. Ogólnie i tak pozostaje tylko kompleksowa ocena. Jeżeli wyjdzie że było więcej dobrego niż złego to rządy na plus. Jeżeli zaś więcej złego to i tak mamy przechlapane, w zasadzie to już mamy przechlapane i pozostaje tylko minimalizować straty. Ale do tego trzeba aby każda ze stron cofnęła się troszkę.

takie pierdolenie  było do rządów pis. raz wygrywali sld, raz aws, UW czy PO i żadnej różnicy nie było po za zmianą nazwy partii rządzącej

Mamy przechlapane, czyli jak wrócą europejskie sługusy do władzy to wszystko już będzie OK 🤣

Jak tylko to że o nas nie będą mówić, rezolucji szykować a tylko głaskać  po główce i klepać po plecach dla ciebie jest sukcesem to o czym tu mówić

Już widzę jak PO się cofa żeby swój wcześniejszy program dotyczący wymiaru sprawiedliwości poprzeć 🤣

Opublikowano

z takim myśleniem jak twoje to było do 2015r  że nie było żadnej różnicy w Polsce

Nie wiem czego ty oczekujesz ? że ktoś będzie za kompletną darmochę dawał ci kasę ? a życie stanie się sielnką

jakby były na początku tego 30-cia inne rządy to inaczej teraz wyglądałaby Polska

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, racyl napisał:

Mamy przechlapane, czyli jak wrócą europejskie sługusy do władzy to wszystko już będzie OK 🤣

Ale przecież tych "europejskich sługusów" jest tam tylko kilku. Reszta to dumni polscy europejczycy, stawiający na mocarstwowość naszego kraju, zawieranie sojuszy ze sprawdzonymi kompanami. 

Nic nie będzie OK. A nie będzie bo zamiast reform mamy dorabianie piździe uszu. 

1 godzinę temu, racyl napisał:

jakby były na początku tego 30-cia inne rządy to inaczej teraz wyglądałaby Polska

Jakby nie przyjęła chrztu też by inaczej wyglądała. Jakby po wojnie była w zachodniej strefie wpływów, też by inaczej wyglądała. Jakby lodowiec zatrzymał się dużo wcześniej, też by inaczej wyglądała. Jakby Piłsudski był mądrzejszy to też by inaczej wyglądała. Jakby Lech Kaczyński nie był napalony na lot , to też by inaczej wyglądała. 
No nic tylko siąść płakać.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Ale przecież tych "europejskich sługusów" jest tam tylko kilku. Reszta to dumni polscy europejczycy, stawiający na mocarstwowość naszego kraju, zawieranie sojuszy ze sprawdzonymi kompanami. 

Nic nie będzie OK. A nie będzie bo zamiast reform mamy dorabianie piździe uszu. 

połowa naszej delegacji to nie jest tylko kilku. z pozostałych krajów nie ma takich pajaców co by nawoływali do obalenia władzy we własnym kraju

wyrażnie zagraniczny europoseł pyta się sikorskiego co mają jeszcze zrobić bo już prawie wszystko zrobili

jasne tworzyć mnóstwo przepisów a i tak sędziowie będą mieli to w d*pie. może sami się oczyszczą lub będą szybciej pracować 😂 a zapomniałem najważniejszego z lokalnych układów to już sami dobrowolnie na siebie doniosą i się skażą 🤣

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

wyrażnie zagraniczny europoseł pyta się sikorskiego co mają jeszcze zrobić bo już prawie wszystko zrobili

Czyli powoli  zbliżamy się od osiągnięcia masy krytycznej. Nikt się z nami nie będzie cackał, tylko przywala kary pieniężne i poczekają co się stanie. A stanie się to co zwykle. Tylko gdzie, teraz pojada konsultować ustępstwa? Mossad chyba odpada, bo pan Jaki już im lokal zdekonspirował.

Opublikowano

no to miej pretensje do opozycji że zamiast rząd wspierać to wybierają swoje interesy i wciągają w to parlament europejski

tu nie ma mowy o żadnym prawie. tu jest zwykła polityka

Opublikowano

A co robi rząd aby opozycja, choćby nawet nieświadomie, grała do tej samej bramki? Poza spuszczaniem ich na drzewo przy każdej okazji.
Ze strony rządu tez nie ma mowy o prawie. Jest tylko walenie pałą w klatkę z małpą. 

Opublikowano

a jak się możesz dogadać z donosicielem bez skrupułów 😂

raczej ten co ma kontakty w europie powinien pomóc temu co ich nie ma dla dobra ojczyzny

Opublikowano

Jeśli nic się nie zmieni w tej Unii to będzie źle nawet bardzo źle ...

To są modre  słowa .

Farage - twórca Partii Niepodległości Zjednoczonego Królestwa, a później partii Brexit - powiedział m. in.:

A więc to jest końcowy rozdział, koniec drogi. I koniec trwającego 47 lat politycznego eksperymentu, z którego Brytyjczycy, szczerze mówiąc, nigdy nie byli zadowoleni. Moja mama i mój tata zgodzili się na wspólny rynek, a nie na unię polityczną, nie na flagi, hymny, prezydenta, a teraz także na armię, której chcecie.

Dla mnie to było 27 lat prowadzenia kampanii, z czego 20 lat tutaj, w tym parlamencie. (…)

Ale najważniejszą sprawą jest to: to, co wydarzy się w piątek, 32 stycznia 2022 roku o godz. 23 oznacza, że nie ma już powrotu. Gdy raz wyjdziemy, nigdy nie wrócimy, reszta to detale. Odchodzimy i odejdziemy. I to powinno być szczytem moich politycznych ambicji. Mówiłem to już wcześniej, i zawsze was to bardzo śmieszyło, ale przestaliście się śmiać w roku 2016-ym.

Jesteście bardzo dobrzy w zmuszaniu ludzi, by głosowali ponownie, ale, dzięki Bogu, Brytyjczycy są zbyt wielkim narodem, by dać się zastraszyć.

Stałem się otwartym przeciwnikiem całego europejskiego projektu. Chcę, by Brexit rozpoczął debatę na całym kontynencie. Czego chcemy od Europy? Jeśli chcemy handlu, przyjaźni, kooperacji, wzajemności, to nie potrzebujemy Komisji Europejskiej. Nie potrzebujemy europejskiego sądu, nie potrzebujemy tych instytucji i całej tej władzy. I mogę wam powiedzieć, że my, w UKiP i w Brexit Party, kochamy Europę, my jedynie nienawidzimy Unii Europejskiej. To jest bardzo proste.

Mam nadzieję, że to rozpoczyna koniec tego projektu. Złego projektu. Nie tylko niedemokratycznego, ale wręcz antydemokratycznego. To projekt, który daje niektórym władzę bez odpowiedzialności. Władzę dostają ludzie, którzy nie mogą być rozliczani przez wyborców. I dlatego to jest struktura nie do zaakceptowania.

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, zetorki12 napisał:

Wynagrodzenie tak . Ale porównywalne ze zwykłymi pensjami .

nie bo wtedy wszystkiego by się chwytali tu łapa tu coś napisali by dla kogoś za małe co nie co 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v