Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko po co wmawiać że to normalne?  Jak dziecko może być nijakie? Może pod pieluchy trzeba zajrzeć? 

Opublikowano

to nigdy nie będzie normalne

dtaras jest chłopakiem do wzięcia. ma ponad 40 lat i nadal nie wie co jest lepsze chłopczyk czy dziewczynka 😁

to że trafi się jeden lub kilku odmienieców na powiat to :

- nie znaczy że zaraz się powiesi

- nie znaczy że będzie prześladowany

więc po cholerę opowiadać o tym wszystkim z automata

Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał:

dtaras jest chłopakiem do wzięcia. ma ponad 40 lat i nadal nie wie co jest lepsze chłopczyk czy dziewczynka 😁

skąd wiesz ?? 

11 minut temu, racyl napisał:

to że trafi się jeden lub kilku odmienieców na powiat to :

- nie znaczy że zaraz się powiesi

- nie znaczy że będzie prześladowany

więc po cholerę opowiadać o tym wszystkim z automata

kiedyś u nas był taki przypadek osoby przyjezdnej z kieleckiego nic nie umiał nic mu nie wychodziło załamał się ...  chciał się powiesić  tylko za cienką gałąź sobie znalazł no i sznur na głowę i skacze gałąź się złamała i leżał i ryczał nawet k.... powiesić się nie potrawie 

Opublikowano

Racyl wie wszystko 😉 Po co o tym mówić? Bo to jest problem społeczny czyli dotyczy nas wszystkich. Tak jak bezstresowe wychowanie ma przygotować dzieci na stres samodzielnego bytu tak nieunikanie tematu gejostwa i odmienności ma uchronić pociechy od stresu w przypadku z tym kontaktu przy doświadczenie to może być bardzo osobiste. Zetor - dziecko jest ridzaju nijakiego i początkowo nawet niewie co widzi w lustrze. Trochę czasu upływa zanim dotrze do niego, że to ono same. To co ma w pielusze służy wyłącznie do jej napełniania. Dzieci do trzech - czterech lat bawią się tak samo i tym co do ręki wpadnie: klocki, lalka, miś, samochód.

Opublikowano
6 minut temu, DTaras napisał:

. Zetor - dziecko jest ridzaju nijakiego i początkowo nawet niewie co widzi w lustrze. Trochę czasu upływa zanim dotrze do niego, że to ono same. To co ma w pielusze służy wyłącznie do jej napełniania. Dzieci do trzech - czterech lat bawią się tak samo i tym co do ręki wpadnie: klocki, lalka, miś, samochód.

Ale jaja 🤣🤣

gdzie takie mądrości  mówili, na zlocie gender ?

Jakoś moje chłopaki nie bawiły się lalkami 🤣🤣

Opublikowano

Kurna a ja tylko chciałem pokazać kretyństwo Rady Gminy Niedrzwica w podejmowaniu takiej uchwały i durnotę wieszających te tablice przy drogach po drugiej stronie. A tu zrobiła się nawalanka na całego.😂

Opublikowano
32 minuty temu, Roman176 napisał:

skąd wiesz ??

możesz go odwiedzić w sulechowie 🤣

4 minuty temu, mirro napisał:

Kurna a ja tylko chciałem pokazać kretyństwo Rady Gminy Niedrzwica w podejmowaniu takiej uchwały i durnotę wieszających te tablice przy drogach po drugiej stronie. A tu zrobiła się nawalanka na całego.😂

kretyni to są w twoje wiosce że nie powiedzą tej ideologii stop

Opublikowano

Świadków Jehowy to faktycznie czasem widać jak się po okolicy pałętają ale propagatorów jakiejkolwiek ideologii seksualnej to jakoś nie widać.😂 Ciekawe co stopować jak obiektów stopowania brak

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Świadków Jehowy to faktycznie czasem widać jak się po okolicy pałętają ale propagatorów jakiejkolwiek ideologii seksualnej to jakoś nie widać.😂 Ciekawe co stopować jak obiektów stopowania brak

gejów na masową skalę też nie widać a im specjalne hostele robią

jakbyś ich widział to już tym bardziej byłoby za póżno

świadkowie jehowy przynajmniej mają na tyle kultury że przekonują cie do swoich poglądów a nie narzucają ci odgórnie swoje zasady czy domagają sie specjalnych praw dla siebie

Opublikowano
31 minut temu, DTaras napisał:

Racyl wie wszystko 😉 Po co o tym mówić? Bo to jest problem społeczny czyli dotyczy nas wszystkich. Tak jak bezstresowe wychowanie ma przygotować dzieci na stres samodzielnego bytu tak nieunikanie tematu gejostwa i odmienności ma uchronić pociechy od stresu w przypadku z tym kontaktu przy doświadczenie to może być bardzo osobiste. Zetor - dziecko jest ridzaju nijakiego i początkowo nawet niewie co widzi w lustrze. Trochę czasu upływa zanim dotrze do niego, że to ono same. To co ma w pielusze służy wyłącznie do jej napełniania. Dzieci do trzech - czterech lat bawią się tak samo i tym co do ręki wpadnie: klocki, lalka, miś, samochód.

Sam nijaki jesteś. Moje chłopaki urodziły się z jajami. 

Opublikowano
16 minut temu, racyl napisał:

świadkowie jehowy przynajmniej mają na tyle kultury że przekonują cie do swoich poglądów a nie narzucają ci odgórnie swoje zasady czy domagają sie specjalnych praw dla siebie

o dobry argument 

Opublikowano
12 godzin temu, racyl napisał:

A tak się wpierdalaa nietoperze w chinach

EPAzAngUUAARgIY?format=jpg&name=900x900

23773190-7920573-image-a-8_1579784272424

23773182-7920573-image-a-19_157978446730

Miałem iść coś zjeść a teraz się zastanawiam.

To się teraz nie dziwię ,że tam się wirusy pojawiają.

11 godzin temu, dysydent napisał:

Czy rodzice mają prawo decydować jak są wychowywane ich dzieci?
tak postawione pytanie inną odpowiedź statystyczną wywoła a pytanie - czy  dzieciom można ograniczać prawo dostępu do wiedzy choćby i na wniosek rodziców.

Manipulacja na każdym kroku.

tak. tutaj nie znam jednoznacznej odpowiedzi na którekolwiek z tych pytań i bardzo się boję tych którzy mają takowe ponad wszelką wątpliwość

Inaczej zadaj pytanie. Czy dana wiedza przyda się dziecku w przyszłości ? Czy takie na przykład pierwiastki w matematyce będą potrzebne wszystkim w życiu ?

11 godzin temu, DTaras napisał:

Dziewczyny znów mają gorzej nie z braku dostępu do form wymienionych wyżej dla chłopców a w wyniku możliwych konsekwencji. Konserwatywni muzułmanie są ku temu nastawieni niemal identycznie jak nieszczęsny Racyl.

Dlatego należało by informować, że "bara bara" niesie za sobą konsekwencje, które mogą wpłynąć na dalsze życie i to nie tylko dziewczyny ale i chłopaka.

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał:

Dlatego należało by informować, że "bara bara" niesie za sobą konsekwencje, które mogą wpłynąć na dalsze życie i to nie tylko dziewczyny ale i chłopaka.

eee tam nauczymy lgbt i po problemie nie bd niechcianych ciąż 

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał:

Inaczej zadaj pytanie. Czy dana wiedza przyda się dziecku w przyszłości ? Czy takie na przykład pierwiastki w matematyce będą potrzebne wszystkim w życiu ?

To może zapytać czy matematyka wszystkim się przyda. Spokojnie można tą drogą wyeliminować wszelką wiedzę i pozostać tylko przy nauce katechizmu.

Opublikowano
12 minut temu, mirro napisał:

To może zapytać czy matematyka wszystkim się przyda. Spokojnie można tą drogą wyeliminować wszelką wiedzę i pozostać tylko przy nauce katechizmu.

to że geja ciągnie do geja to nie trzeba nikogo o tym edukować bo i tak wcześniej czy póżniej będą żyli razem. natomiast wpychanie takiej wiedzy w szkole że to jest alternatywa dla związku obu płci to jest już przegięcie

Opublikowano

@mirro ,to może inaczej. Należało by naukę rozdzielić na podstawową, czyli czytanie ,pisanie,liczenie. I rozszerzoną, czyli przedmioty ścisłe czy humanistyczne. Jeden jest dobry z matematyki, drugi z w-fu. Do każdego dziecka należy podejść indywidualnie.Odnośnie edukacji seksualnej, pisałem już wcześniej, należy tłumaczyć,że to nie jest gra na komputerze,gdzie jak coś nie wyjdzie to można grę zresetować,tylko to są poważne decyzje,wpływające na dalsze życie.Bo chyba nikt kamasutry na takich zajęciach nie będzie uczył.

26 minut temu, Roman176 napisał:

eee tam nauczymy lgbt i po problemie nie bd niechcianych ciąż 

Ciekawe co na to całe lgbt powie zus ? Chociaż problem 500+ sam by się rozwiązał :).

Opublikowano

I tak i nie.  W tej chwili zakres całki, różniczki to już podstawa działania byle jakiego czujnika w samochodzie. Podstawa jakiegoś algorytmu. Ilu z tego skorzysta? Nie wiadomo, tak jak nie wiadomo kto czym w życiu będzie się zajmował. 

Opublikowano

kamasutra nie przewidziała homo 🤣

2 minuty temu, mirro napisał:

I tak i nie.  W tej chwili zakres całki, różniczki to już podstawa działania byle jakiego czujnika w samochodzie. Podstawa jakiegoś algorytmu. Ilu z tego skorzysta? Nie wiadomo, tak jak nie wiadomo kto czym w życiu będzie się zajmował. 

ale uczyć odmienności to już trzeba na pewno 🤣

Opublikowano

Uczyć a informować że istnieje to dwie różne sprawy,

6 minut temu, racyl napisał:

kamasutra nie przewidziała homo

To może wyjdzie teraz jakieś uzupełnienie. Wiadome środowiska mają pole do popisu, Tylko żeby drukarza co im to wydrukuje znaleźli,

Opublikowano

jak już informować to informacje tego typu masz wszędzie i nie trzeba do tego wykorzystywać na siłę szkoły

Opublikowano

Rozwalacie temat wg własnych kryteriów. Początek był mniej więcej taki iż racyl we wszystkim widzi lgbt albo gender - i już Wam tak zostało. Czy pierwiastki się przydadzą? Nosz kur... posiadacz ziemi o określonej powierzchni zadaje takie pytanie? Bosz...🤨 W kwestii profilowania to już były gimnazja i się to bardzo niepodobało...

Opublikowano (edytowane)

Uczyć trzeba prawdy bez względu jaka ona jest i bez omijania faktów prawdziwych które dotyczą mniejszości.
Tak samo jak trzeba nauczyć że wśród nas są krótkowidze, niewidomi, daltoniści, albinosy (tych z daleka rozpozna i w zasadzie nauka tylko próbuje wyjaśniać dlaczego tacy są). Uczyć trzeba że są różnice intelektu między osobnicze i uczyć trzeba że są różnice kulturowe wynikłe z wychowania, pochodzenia jak i różnice rasowe.
Obowiązkiem rodziców jest przygotowanie do życia w środowisku swoje dzieci z określeniem na ile to środowisko można zmienić a na ile trzeba się do niego dostosować. Nauczyć jak radzić sobie w społeczności nawet jeśli się samemu od niej odróżnia.
Tak samo jak trzeba nauczyć że nie musimy surowego mięsa jeść bo mamy ogień i trzeba nauczyć że ten sam ogień da pożytek jak i może zabić tak samo trzeba nauczyć że u organizmów rozdzielnopłciowych istnieje popęd seksualny który potrafi działać destruktywnie z biologicznego punktu widzenia jak ten ogień który gdy wymknie się spod kontroli może wywołać destrukcyjny pożar.
Tak jak uczenie matematycznych pierwiastków konieczne aby piec skonstruować czy pole z sąsiadem uczciwie rozmierzyć tak wiedza o całej naturze życia potrzebna aby nie nazywać odmieńcem każdego kto bodaj kolorem oczu różni się ode mnie bo i celibat trzeba by odmieńcami nazywać. Tu przyznam że właśnie akurat na tym sam siebie łapię.

Nauczyć trzeba najwięcej ile się da z podstaw działania materialnego naszego otoczenia i trzeba to tak zrobić aby nie mieszać z tym emocji.
Niewiedza jest największym kalectwem jakie się człowiekowi może przytrafić w ludzkiej społeczności bo staje się wyrobnikiem lepiej poinformowanych.

Walka z odmiennościami kończy się w Oświęcimiach, syberyjskich gułagach, .... tylko to już inny temat bo nie o niewiedzy co o niewłaściwym wiedzy wykorzystaniu i współczesna rzeczywistość do tego bardziej zmierza niż się oddala.
Widać to jak na dłoni na ostatnich dwu stronach tego tematu

i zupełnie inny temat
https://www.spidersweb.pl/2020/01/facebook-sledzenie-aktywnosc-poza-facebookiem.html
no to ja mogę napisać - wal się rudasie bo do mojego kompa już dawno nie masz dostępu i zapewne takich jak ja więcej skoro proponujesz takie pseudo środki jakobyś dbał o cokolwiek z tej bezmuzgiej tłuszczy jaka u ciebie trzyma swe najskrytsze....

i jeszcze ciekawostka techniczna ale w formie graficznej

ablock na wp.jpg

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v