Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja pamietam słowa tego co go winią za wszystko.

łobuza się najlepiej pamięta

Opublikowano (edytowane)

no. trochę
ale tu Racyl nie przepuścił i przywołał do porządku :ph34r:

tak to bywa gdy myślisz o jednym a chlapniesz w innym temacie bez namysłu.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Uczyć się Panowie bo Pan Minister będzie się bacznie przyglądał.:lol:

http://www.sadyogrody.pl/prawo_i_dotacje/104/ardanowski_bedziemy_pomagac_w_dramatycznych_sytuacjach_niezaleznych_od_rolnika,20750.html

"Ardanowski podkreślił, że państwo nie zostawi rolników bez pomocy, ale muszą oni - jak przedstawiciele innych zawodów - być profesjonalistami i poprawiać swoją wiedzę rolniczą, korzystać z możliwości wpływania m.in. na jakość gleb w swoich gospodarstwach."

Czyli nieprofesjonaliści nie dostaną ani grosza. Tako rzecze Minister,

Opublikowano (edytowane)

w myśl powiedzenia (chyba Reagana) - powinieneś się bać gdy usłyszysz "jesteśmy z rządu i chcielibyśmy pomóc"
to ja już wolę być partaczem :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

już nie pierdacz jedne z drugim ! jak była trąba na lubelczyżnie to ludziom pomogli

Opublikowano

3 minuty temu, racyl napisał:

nie myl pomocy z ubezpieczeniem 😁

Niczego nie pomyliłem.  

No czyli będą pomagać wszystkim. To w takim razie po kija ta drętwa gadka o poprawie swojej wiedzy rolnicze? No chyba że Pan Minister uważa iż faktycznie polski rolnik to głąb i nieuk.:lol:

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, racyl napisał:

już nie pierdacz jedne z drugim ! jak była trąba na lubelczyżnie to ludziom pomogli

ale pomagali wszystkim jak leci czyli partacz na tej trąbie więcej zarobił niż stracił bo ten który wykosztował się na np nowoczesne budynki wątpię czy wyszedł na zero.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, dysydent napisał:

ale pomagali wszystkim jak leci czyli partacz na tej trąbie więcej zarobił niż stracił bo ten który wykosztował się na np nowoczesne budynki wątpię czy wyszedł na zero.

kompletne zero empatii w twojej osobie

pieprzysz jak mój kolega że zrobiłem sobie remont przy po tym jak miałem pożar w domu w  styczniu

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Racyl raz wymaga prawdy a gdy to niewygodne gani za skrupulatność... LOT kupił czartery, które zlecał Neckerman a którego już... Rację ma mirro co do pojazdu służbowego, racja też po jego stronie co do przejęcia i przekazania obowiązków. Prezes jest przedstawicielem only a ten to spółdzielnia nas wszystkich. Prezes gdy jest na urlopie do roboty może przyjść w odwiedziny najwyżej.

racyl - miałeś pożar mieszkasz na spalonce? Ofukałeś kolesia zapewne... Dysydent ma rację pomoc ogólna jest uśredniona.

Opublikowano (edytowane)

prezes w odwiedziny na urlopie 😂 dobre jaja

jak się jest prezesem, dyrektorem to się odpowiada za wszystko i wszystkich. Nie jest żadną nowością że ktoś musiał przerwać urlop i wrócić i zając się robotą

chłopie ten sędzia z sądu rejonowego poszedł na delegację do okręgówki. nie może być tak że prezes nie wie gdzie ten jego podwladny jest i co robi

zgoda była jednak konieczna bo dopiero po zgodzie wice prezesa pojechał. prezes się dowiedział  i ją cofnął

równie dobrze mógł zrobić sobie wycieczkę wcześniej

Edytowane przez racyl
Opublikowano

tak wiemy pewnie znowu zadłużą polskę 😂 pewnie nasze wnuki będą jeszcze te długi na ten zakup spłacać 🤣

Opublikowano

Ach jeszcze - za jazdę po pijaku zabiera się prawko i idąc wprost uprawa ziemi maszyną wymagającą prawa jazdy jest niezgodna z prawem. Tam, gdzie możliwy jest ruch pojazdów stosujemy prawo o ruchu drogowym. Powstaje jedynie kompetencja, którą musi nadać właściciel ziemi Policji do kontroli a to przy jakimkolwiek zdarzeniu z pojazdami i poszkodowanymi dzieje się z urzędu. Sędzia musi być niekarany za przestępstwa umyślne i tu powstaje pytanie na ile umyślna jest jazda buraka nietomnego od alkoholu? Nie mniej taki sędzia wg mojej opini musi zostać odsunięty od orzekania w podobnych sprawach, przebadany na uzależnienie a najlepiej niech zajmie się czymś innym.

Opublikowano

Od marca ubiegłego roku ta Pani sędzie pobiera 100% wynagrodzenia na tym zawieszeniu za jazdę po pijaku

Odsunięty w podobnych sprawach 😂 jak teraz masz losowanie albo jesteś w bębnie albo nie

Opublikowano

Racyl - dyrektor yo nie to samo co prezes a prezes do uja obowiązki przekazał i zastępca może go najwyżej z urlopu odwołać lub urlop sam wygasnąć musi. Aby wcześniej do pracy wrócić w zasadzie prezes musi wniosek złożyć. W kadrach musi zagrać albowiem wg kodeksu pracy nie wolno Ci z urlopu zrezygnować.

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Nie no jasne, kupić niemieckie padło tylko po to aby pokazać że teraz to my ich wykupujemy.:lol: Zaiste perfekcyjny plan.

Na pewno nie wiedzą co robią 🤣 lubią kasę wyrzucać  w błoto 😂

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Racyl - dyrektor yo nie to samo co prezes a prezes do uja obowiązki przekazał i zastępca może go najwyżej z urlopu odwołać lub urlop sam wygasnąć musi. Aby wcześniej do pracy wrócić w zasadzie prezes musi wniosek złożyć. W kadrach musi zagrać albowiem wg kodeksu pracy nie wolno Ci z urlopu zrezygnować.

w każdej chwili może przerwać urlop. wystarczy że zadzwoni że wraca i nikt mu tego nie zabroni

vice prezes sam złożył rezygnacje w grudniu ale ziobro nie zatwierdził jeszcze więc zrobił psikusa prezesowi. zastępcy już dawno odechciało się viceprezesowania

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

Na pewno nie wiedzą co robią 🤣 lubią kasę wyrzucać  w błoto 😂

Pewnie, szczególnie jak Antonii zrobił im prezent na początku roku bo zapomniał odwołać czarteru dla vip i trzeba było z funduszu MON zabulić.. Tak to można pracować.:lol:vacation4.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v