Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, racyl napisał:

to wszystko zależy od ludzi w osobie sędziów. przykład najsztuba wszystko mówi za siebie

ale nie można zarzucić sędziemu że nie zmieścił się w prawie dopuszczającym i taki wyrok. Szerokie widełki dają dowolność.
ciekawe dla kogo te dolne "stawki" ;)

tak; nie chodzę na wybory bo nie ma na kogo głosować a na razie nie było potrzeby głosować przeciw; tak w dużym i bardzo ogólnym skrócie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, thor1984 napisał:

"W programie pojawia się postać Zenona Procyka, byłego prezesa spółdzielni Pojezierze. Lata temu postawiono mu 20 zarzutów - w tym dotyczący wyłudzenia mieszkania od ciężarnej pani Barbary. Został aresztowany, a później uniewinniony. W efekcie Procyk otrzymał prawie 1,7 mln złotych odszkodowania w związku z 20 zarzutami, z których został uniewinniony".

Ja pierdzielę, to już wolę oglądać te filmy o talibach jak taki program faktu.:lol:

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, thor1984 napisał:

Podejrzewam że tam problem bedzie wiekszy , sąd za darmo sanek nie dał prezesowi jakieś nadużcie z jego strony musiało  być . sad też za darmo nie przyznał odszkodowania tej kobiecie co ją eksitowali wiec działanie też spółdzielni  było nie zgodne z prawem .                              

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

bardziej ciekawa jest odpowiedź na pytanie  - kto i za co może sędziego odwołać?

no ubiegł mnie z identyczną konklzją ale nie będę już usuwał  :)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Udzielił,  nie udzielił ale odszkodowanie z kasy podatnika dostał.:lol:

za tyle kasy to i ty byś poszedł do paki

Opublikowano

Zaraz racylu - sugerujesz coś? Jakieś mataczenie? Ja bym nie chciał. Klatka nie jest dla mnie. Przez cały okres pobytu narastałoby tylko wkur...ienie i przy wyjściu szmal nie miałby żadnej wartości. Przeszło by to w inną stronę.

Opublikowano

Normalka. Prezes Spółdzielni dogadał się z prokuratorem, że ten postawi mu takie zarzuty aby każdy sąd go uniewinnił. :lol:

5 minut temu, DTaras napisał:

Przeszło by to w inną stronę.

Lista osób do wyeliminowania po wyjściu?:lol:

Opublikowano

wszystkie te sprawy sa znane od wielu lat,wielokrotnie opisywane w gazetach i pokazywane w telewizji, ekspres reporterow czy sprawa dla reportera,uwagi czy interwencja ukazuja rocznie setki takich spraw- niestety diabel zawsze tkwi w szczegolach-

w prl na to mowiono -prawda czasu,prawda ekranu czyli polprawda. kazda taka skomplikowana sprawe mozna pokazac tak zeby byla prosta,jasna i wyraznie wskazywala winnego-z wykle swiat nie jest czarno-bialy.

kazdy pewnie zna taka osobe ktora byla pokazywana w takich programach wiec moze porownac prawde i to co plynelo z ekranu- gdy pokazywali u jaworowicz, taka znajoma to pol gminy sie ze smiechu pokladalo gdy opisywywala swoja krzywde😂

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, mirro napisał:

Jarecki - To trzeba powołać "Departament pilnowaczy sędziów" (nazwa robocza, do dogadania się ew.):lol:

departament usuwania prawników antypolskich?

Prezydent rzekł (sędzią) - stań się
Prezydent i - zgiń odejdź - wyrzecze

.....
miałem linki ... ale wszyscy wiedzą do czego się to odnosi
a poważnie to jest rzeczywiście problem bo jeśliby o wyrzuceniu kogoś z dowolnego zawodu nie było jednoznacznych przepisów to rzeczywiście trzeba subiektywnego orzecznictwa przy okazji tej profesji akurat kolegów po fachu.

Tutaj właśnie jak mało gdzie musi być jednoznaczne prawo.
dlaczego takowego nie ma?
Czy nie da się takiego napisać czy nie ma takiej woli? i to nie tylko w Polsce a wszędzie.

Jednak chyba przynajmniej czasami liczyć tylko na siebie i im więcej będzie takiej potrzeby tym bardziej mafijne będziemy mieli systemy i społeczeństwa.

no i popyt na trotyl zawsze jakiś tam będzie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

Czy nie da się takiego napisać czy nie ma takiej woli? i to nie tylko w Polsce a wszędzie.

Pan Prezydent to chyba prawo skończył? Bo to różnie bywa. Jedni studiują inni tylko są albo bywają na uczelni. No chyba że czeka na Misiewicza aż ten "normalne" prawo skończy .:lol:

Opublikowano

Jeszcze jest opcja, że się wciąż uczy... Dysydent - może i prosta ale trudno dostępna. Za to kosę na sztorc każden osadzi...

Pora się przymknąć bo przyjdzie mi o 6 rano gości witać jeszcze. Niemam kursywy..

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

ależ bardzo prosta
już sama świadomośc o jego istnieniu chroni nas przed wieloma świństwami ze strony władzy

Eeeee tam ja kiedyś słyszałem jak chorąży wytłumaczył "ważniakowi" konieczność założenia kamizelki przeciwodłamkowej.  Po krótkim wyjaśnieniu, opisie jak to jego flaki będą mieszały się z piaskiem gościu długo nie wracał zza samochodu, a jak wrócił to w kamizelce. Trza umić wytłumaczyć.:lol:

6 minut temu, DTaras napisał:

Pora się przymknąć bo przyjdzie mi o 6 rano gości witać jeszcze. Niemam kursywy..

To zostaw kartkę na zewnątrz że nie ma potrzeby wyważać bo zamek dawno zepsuty i klamka lekko chodzi.:lol:

Opublikowano

doswiadczylem kiedys takiej wizyty 6 panow o 5 rano- wesolo nie jest,czlowieka budzi lomot do drzwi, patrzy przez okno jakies obce samochody, postawni panowie, ze dwoch w mundurach... spokojnie to byla tylko ewakuacja w czasie powodzi 2010 r , delikatnie odmowilem i panowie odjechali , nikogo juz nie bylo,wszyscy uciekli .

do konca zycia tego nie zapomne... 

pamietacie brunona kwietnia-jemu nie trzeba bylo trotylu wystarczyla saletra😉 a i tak probny wybuch na pare kilometro bylo slychac, az dziw ze wtedy nikt sie tym nie zainteresowal, na czele ze mna.

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

A już zapisać w prawie że sędzia nie może orzekać inaczej niż życzą sobie miłościwie panujący, to tylko idiota mógł wymyslić.

a można orzekać inaczej niż prawo istnieje ? Polsat dzisiaj wyliczył panu który gadał jak ty z psl .... było tak czarna owca zdarza się nawet w dziennikarstwie ! dziennikarstwie jedna ?! a co pan powie na aferę reprywatyzacyjną  50 tyś ludzi na bruk 10 tyś  Rozpraw w kategorii 120 latkowie ?  owca czy jeden wielki przekręt ?  psl .............. eeeeeeeeeee

zdarza sie ale pis i pis 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v